Постанова
від 28.02.2011 по справі 2а/0470/1522/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2011 р. Справа № 2а/0470/1522/11 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська до Державного проектно-вишукувального підприємства "Укрпроектхімзахист" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійного фонду України в у районі м. Дніпропетровська звернулось до суду з адміністративним позовом, в якому просить стягнути з Державного проектно-вишукувального підприємства "Укрпроектхімзахист" заборгованість в сумі 2554,11 грн.

Представник позивача не з'явився у судове засідання, надав до суду заяву, в якій просить розглянути справу в порядку письмового провадж, позов підтримує у повному обсязі.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду, у судове засідання не прибув, про причини неявки не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи не подав.

Суд, дослідивши письмові докази по справі, встановив, що Державне проектно-вишукувальне підприємство "Укрпроектхімзахист" зареєстроване в Управлінні Пенсійного фонду в Індустріальному районі м. Дніпропетровська за реєстраційним № НОМЕР_1, і відповідно, є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Відповідно до розрахунку суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за зистопад 2010 року, відповідачу належить сплатити суму страхових внесків у розмірі 2554 грн. 11 коп. Заборгованість в добровільному порядку не сплачено і не оскаржено.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 17 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Згідно з ч. 3 ст. 18 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхові внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України. Відповідно до ч.6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Стаття 106 Закону України зазначає, що суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Вирішуючи спір по суті, суд приходить до висновку, що вимоги позивача підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 8-12, 69, 71, ч. 6 ст. 128, ст.ст. 158-164 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська - задовольнити.

Стягнути з Державного проектно-вишукувального підприємства "Укрпроектхімзахист" (ЄДРПОУ 13429667) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообовязкове державне пенсійне страхування в розмірі 2554 (дві тисячі п'ятсот п'ятдесят чотири) грн. 11 коп. на користь Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання її копії.

Постанова суду набирає законної сили в порядку та у строки, визначені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) З оригіналом згідно Суддя Постанова не набрала законної сили 15.02.2011 р. СуддяОСОБА_1 ОСОБА_1 ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2011
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49722739
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/1522/11

Ухвала від 30.09.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 16.09.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 27.01.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

Постанова від 28.02.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні