Ухвала
від 28.09.2011 по справі 7737/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул.. Мар'їнська, 18-Б-3 У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

28.09.2011р. № 2а- 7737/11/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді - Білової О.В.,

Суддів: Мар'єнко Л.М., Мельникова Р.В.,

за участю секретаря Романенко Т.С.

за участю представника позивача -ОСОБА_1, відповідача -ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання представника позивача про залучення третіх осіб по справі за адміністративним позовом Державного підприємства "Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у місті Харкові про скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С ТА Н О В И В:

Державне підприємство "Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів" звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у місті Харкові, в якому просить суд скасувати повністю податкове повідомлення-рішення відповідача від 17.05.2011р. № НОМЕР_1, яким зменшено суму бюджетного відшкодування з податку на додану вартість у розмірі 1395766 грн. і застосовано штрафні (фінансові) санкції (штраф) у розмірі 1 грн.; скасувати повністю податкове повідомлення-рішення відповідача від 17.05.2011р. № НОМЕР_2, яким зменшено розмір від'ємного значення суми податку на додану вартість у розмірі 2139434 грн. і застосовано штрафні (фінансові) санкції (штраф) у розмірі 1 грн.

Представником позивача - Державного підприємства "Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів" ОСОБА_1 - в судовому засіданні було надано клопотання про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ТОВ «ПФК КУБЕРА-ТРЕЙД», ТОВ «ПК ТРАНСТРЕЙД Україна», ТОВ фірма «Торгсервіс ЛТД», ТОВ «ДНІПРОТРАНСІНВЕСТ», яке вмотивоване тим, що оскаржувані податкові повідомлення-рішення були прийняті відповідачем на підставі висновку про нікчемність угод, укладених позивачем з ТОВ «ПФК КУБЕР-ТРЕЙД», ТОВ «ПК ТРАНСТРЕЙД Україна», ТОВ фірма «Торгсервіс ЛТД», ТОВ «ДНІПРОТРАНСІНВЕСТ».

Представник відповідача - Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у місті Харкові ОСОБА_2 - проти задоволення клопотання позивача не заперечував.

Відповідно до ч. 2 ст. 53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі з ініціативи суду.

Суд, заслухавши пояснення представників сторін, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ТОВ «ПФК КУБЕРА-ТРЕЙД», ТОВ «ПК ТРАНСТРЕЙД Україна», ТОВ фірма «Торгсервіс ЛТД», ТОВ «ДНІПРОТРАНСІНВЕСТ», з огляду на те, що зроблені Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у місті Харкові висновки про нікчемність правочинів, укладених з ТОВ «ПФК КУБЕРА-ТРЕЙД», ТОВ «ПК ТРАНСТРЕЙД Україна», ТОВ фірма «Торгсервіс ЛТД», ТОВ «ДНІПРОТРАНСІНВЕСТ», можуть мати наслідки відносно порядку обліку таких правочинів, що торкнеться їх прав та обов'язків.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 53, 160, 165, 185 КАС України, суд-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про залучення третіх осіб -задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом Державного підприємства "Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у місті Харкові про скасування податкових повідомлень-рішень, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, - Товариство з обмеженою відповідальністю «ПФК КУБЕРА-ТРЕЙД»(код 36626616), Товариство з обмеженою відповідальністю «ПК ТРАНСТРЕЙД Україна»(код 33501644), Товариство з обмеженою відповідальністю фірма «Торгсервіс ЛТД»(код 30291373), Товариство з обмеженою відповідальністю «ДНІПРОТРАНСІНВЕСТ»(код 33382274).

Направити ТОВ «ПФК КУБЕРА-ТРЕЙД», ТОВ «ПК ТРАНСТРЕЙД Україна», ТОВ фірма «Торгсервіс ЛТД», ТОВ «ДНІПРОТРАНСІНВЕСТ»копії позовної заяви та доданих до неї документів разом з даною ухвалою.

Оголосити перерву в судовому засіданні по справі за адміністративним позовом Державного підприємства "Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у місті Харкові, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ТОВ «ПФК КУБЕР-ТРЕЙД», ТОВ «ПК ТРАНСТРЕЙД Україна», ТОВ фірма «Торгсервіс ЛТД», ТОВ «ДНІПРОТРАНСІНВЕСТ», про скасування податкових повідомлень-рішень до 11.00 години 19 жовтня 2011 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Білова О.В.

Судді Мар'єнко Л.М.

ОСОБА_3

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.09.2011
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49724247
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7737/11/2070

Ухвала від 28.03.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Ухвала від 25.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Постанова від 28.04.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Постанова від 26.12.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні