Ухвала
від 14.11.2011 по справі 2270/14243/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/14243/11

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

14 листопада 2011 рокум. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Тарновецький І.І., ознайомившись з позовною заявою Кам'янець-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Хмельницької області до Дочірнього підприємства "Комерційний Центр" ВАТ "Кам'янець-Подільський завод "Електрон" про стягнення податкового боргу,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до Дочірнього підприємства "Комерційний Центр" ВАТ "Кам'янець-Подільський завод "Електрон" про стягнення податкового боргу.

В позові Кам'янець-Подільська ОДПІ просить стягнути борг в сумі 340.00 грн. за рахунок готівки Дочірнього підприємства "Комерційний Центр" ВАТ "Кам'янець-Подільський завод "Електрон", та з рахунків відповідача, відкритих на момент ухвалення судового рішення та з тих, що будуть відкриті в обслуговуючих банках на момент його виконання. Позивач в позові посилається на ст. 95 Податкового кодексу України, в якій не передбачено стягнення з банківських рахунків платника податку в обслуговуючих банках на момент виконання рішення суду.

Також з матеріалів справи вбачається, що позивачем на підтвердження вимог п. 95.1. ст. 95 Податкового кодексу України не додано доказів, які можуть бути використані судом при розгляді даної справи, а саме доказів підтвердження недостатності коштів у відповідача, для стягнення шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває в податковій заставі.

Відповідно до вимог п. 95.1. ст. 95 Податкового кодексу України, орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Відповідно до п.4 ч. 1 ст.106 КАС України у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог згідно з частиною третьою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Частиною 2 ст.106 КАС України, передбачено, що на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо і які можуть бути використані судом.

Відповідно до ч.1 ст.108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи викладене, позивачу необхідно викласти обставини, що підтверджують недостатність коштів у відповідача у готівці та на рахунках платника податків у банках, для стягнення шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває в податковій заставі та обґрунтувати позовної вимоги згідно законодавства, в частині, щодо стягнення з банківських рахунків платника податку, які будуть відкриті в обслуговуючих банках.

Керуючись ст. 106, 108 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Кам'янець-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Хмельницької області до Дочірнього підприємства "Комерційний Центр" ВАТ "Кам'янець-Подільський завод "Електрон" про стягнення податкового боргу, залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви до 22 листопада 2011 року.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя /підпис/ОСОБА_1 "Згідно з оригіналом" Суддя ОСОБА_1

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.11.2011
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49727295
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/14243/11

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 22.11.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Постанова від 08.12.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні