Ухвала
від 17.03.2014 по справі 164/400/14-к
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 164/400/14-к

п/с 1-кс/164/20/2014

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 березня 2014 року смт. Маневичі

Слідчий суддя Маневицького районного суду Волинської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , заступника прокурора Маневицького району ОСОБА_3 , ст. слідчого СВ Маневицького РВ УМВС ОСОБА_4 , представника управління АПР Маневицької РДА ОСОБА_5 , розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання від 13 березня 2014 року ст. слідчого СВ Маневицького РВ УМВС ОСОБА_4 , погоджене із заступником прокурора Маневицького району ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 42013020160000020 від 2 липня 2013 року, про надання дозволу на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності управління агропромислового розвитку Маневицької районної державної адміністрації Волинської області.

Клопотання надійшло до суду 17 березня 2014 року.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників кримінального провадження заступника прокурора Маневицького району ОСОБА_3 , ст. слідчого СВ Маневицького РВ УМВС ОСОБА_4 , пояснення представника управління АПР Маневицької РДА ОСОБА_5 , -

В С Т А Н О В И В:

Протягом 2013 року службові особи управління агропромислового розвитку Маневицької райдержадміністрації Волинської області, будучи в складі комісії для визначення переліку фізичних осіб, які мають право на часткове відшкодування витрат на установку індивідуального доїння, вчинили службове підроблення під час прийому від фізичних осіб, підготовки матеріалів до розгляду на комісії, внаслідок чого до реєстрів про суми часткового відшкодування витрат фізичним особам за закупівлю установки індивідуального доїння було безпідставно включено осіб, які не мали права на вказане відшкодування, та отримано з державного бюджету грошові кошти на загальну суму 251400 гривень.

2 липня 2013 року відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013020160000020 з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 366 КК України.

31 грудня 2013 року на підставі ухвали Маневицького районного суду від 18 грудня 2013 року у управлінні агропромислового розвитку Маневицької районної державної адміністрації було проведено вилучення документів, що стосуються діяльності комісії для визначення переліку фізичних осіб, які мають право на часткове відшкодування витрат на установку індивідуального доїння у 2013 році.

Виходячи із вищенаведеного, з метою перевірки цільового використання бюджетних коштів, законності відшкодування фізичним особам витрат на установки індивідуального доїння, а також повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню, ст. слідчий СВ Маневицького РВ УМВС ОСОБА_4 просив надати дозвіл на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності управління агропромислового розвитку Маневицької районної державної адміністрації терміном 15 робочих днів.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 6, 8 ст. 11 Закону України „Про державну контрольно-ревізійну службу України позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал. Орган державної контрольно-ревізійної служби, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Відповідно до п. 2.4 спільного наказу Головного управління контрольно-ревізійної служби, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України „Про затвердження Порядку взаємодії органів державної контрольно-ревізійної служби, органів прокуратури, органів внутрішніх справ, Служби безпеки України від 19.10.2006 року позапланова виїзна ревізія на об`єкті контролю за зверненням правоохоронного органу проводиться у разі надання ним:

- постанови про призначення ревізії, винесеної після порушення кримінальної справи проти посадових (службових) осіб об`єкта контролю - підконтрольної установи. Якщо справу порушено не проти цих осіб, а за певним фактом, що стосується діяльності підконтрольної установи, до постанови додається дозвіл суду на проведення ревізії;

- інформації про факти, що свідчать про порушення об`єктом контролю - підконтрольною установою законів, та рішення суду про дозвіл на проведення ревізії, який надає органам ДКРС право на проведення ревізії, у якому зазначаються підстави проведення ревізії, дата її початку та дата закінчення.

В судовому засіданні ст. слідчий СВ Маневицького РВ УМВС ОСОБА_4 клопотання про надання дозволу на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності управління агропромислового розвитку Маневицької районної державної адміністрації підтримав у повному обсязі, вказав про необхідність проведення позапланової ревізії з метою перевірки цільового використання бюджетних коштів, законності відшкодування фізичним особам витрат на установки індивідуального доїння, а також повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню.

Представник управління агропромислового розвитку Маневицької районної державної адміністрації ОСОБА_5 в судовому засіданні не заперечував щодо задоволення клопотання про надання дозволу на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності управління агропромислового розвитку Маневицької районної державної адміністрації.

В клопотанні, відповідно до вимог п. 8 ст. 11 Закону України „Про державну контрольно-ревізійну службу України, вказано термін проведення ревізії та дата її початку.

Старшим слідчим СВ Маневицького РВ УМВС ОСОБА_4 , заступником прокурора Маневицького району ОСОБА_3 в поданому до суду клопотанні та в судовому засіданні доведено необхідність проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності управління агропромислового розвитку Маневицької районної державної адміністрації, а тому з метою проведення повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин вказаного кримінального провадження слід задовольнити дане клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 92, 132 КПК України, ч. 6, 8 ст. 11 Закону України „Про державну контрольно-ревізійну службу України, п. 2.4 спільного наказу Головного управління контрольно-ревізійної служби, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України „Про затвердження Порядку взаємодії органів державної контрольно-ревізійної служби, органів прокуратури, органів внутрішніх справ, Служби безпеки України від 19.10.2006 року, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл Державній фінансовій інспекції у Волинської області на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності управління агропромислового розвитку Маневицької районної державної адміністрації Волинської області (юридична адреса: смт. Маневичі, вул. Незалежності, 30 Волинської області, код ЄДРПОУ 00730218).

Призначити строк проведення ревізії тривалістю 15 робочих днів, починаючи з 24 березня 2014 року.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Маневицького районного суду

Волинської області ОСОБА_1

СудМаневицький районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення17.03.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу49731879
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —164/400/14-к

Ухвала від 17.03.2014

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні