Постанова
від 07.08.2009 по справі 2а-819/09/2470
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


__

П О С Т А Н О В А

Іменем України

07 серпня 2009 р. м. Чернівці Спра ва № 2а-819/09/2470

11 год. 36 хв.

Чернівецький окружний а дміністративний суд в складі :

головуючого судді Скакун О .П. при секретарі судового зас ідання Пишній К.Г. ,

розглянув у відкритому су довому засіданні адміністра тивну справу

за позовом Новодніс тровського міського центру з айнятості

до Новодністровської д ержавної швейно-трикотажно ї фабрика

про про стягнення забор гованості

за участю:

представника позивача: Я сінської І.С. (довіреність від 05.08.2009р. б/н,)

представника відповідача: не зявився

СУТЬ СПОРУ:

Новодністровський міс ький центр зайнятості зверну вся з позовом до Новодністро вської державної швейно-три котажної фабрики про стягнен ня заборгованості по сплаті страхових внесків на загальн ообов' язкове державне соці альне страхування на випадок безробіття у сумі 2634,32 грн.

Обґрунтовуючи позовні вим оги, позивач посилається на т е, що відповідач зареєстрова ний як платник внесків до Фон ду загальнообов' язкового д ержавного соціального страх ування України на випадок бе зробіття. Позивач стверджує, що згідно акту перевірки пра вильності нарахування, своєч асності і повноти перерахува ння страхових внесків на заг альнообов' язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття № 29 від 21 квіт ня 2009 року та розрахунку забор гованості та пені за результ атами перевірки від 21.04.2007 р., заб оргованість відповідача ста ном на 01.04.2009 року становить 2634,32 г рн. Відповідач у визначені за конодавством строки не сплат ив суму страхових внесків, а т ому зобов' язаний сплатити з азначену заборгованість.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав повністю.

Відповідач явку свогопред ставника в судове засідання не забезпечив, але звернувся до суду з листом, в якому позо в визнав повністю та просив с праву розглянути за його від сутності.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника позивача, встанов ивши фактичні обставини у сп раві, дослідивши докази, що ма ють юридичне значення для ро згляду справи, проаналізував ши законодавство, яке регулю є спірні правовідносини, суд -

ВСТАНОВИВ:

У відповідності до ст.25 Осн ов законодавства України про загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування ст рахові фонди є органами, які з дійснюють керівництво та упр авління окремими видами зага льнообов'язкового державног о соціального страхування, п роводять збір та акумуляцію страхових внесків, контроль за використанням коштів, заб езпечують фінансування випл ат за загальнообов'язковим д ержавним соціальним страхув анням та здійснюють інші фун кції згідно з затвердженими статутами. Одним із видів соц іальних послуг та матеріальн ого забезпечення за загально обов'язковим державним соціа льним страхуванням є страхув ання на випадок безробіття.

Новодністровський міський центр зайнятості є робочим о рганом виконавчої дирекції Ф онду загальнообов' язковог о державного соціального стр ахування на випадок безробіт тя (далі Фонд), діє на підставі Положення про районний та мі ський центри зайнятості, зат вердженого від 29.12.1997р., забезпеч ує реалізацію питань, пов' я заних з системою прав, обов'я зків та гарантій, яка передба чає матеріальне забезпеченн я на випадок безробіття з нез алежних від застрахованих ос іб обставин та надання соціа льних послуг за рахунок кошт ів - Фонду, тобто здійснює влад ні управлінські функції. Отж е, у відповідних правовіднос инах, Новодністровський місь кий центр зайнятості виступа є як суб' єкт владних повнов ажень.

Новодністровська державн а швейно-трикотажна фабрика зареєстрована як платник вн есків до фонду загальнообов' язкового державного соціаль ного страхування на випадок безробіття з 23.07.1998 р.

Новодністровським міським центром зайнятості проведен о перевірку відповідача щодо правильності нарахування, своєчасності і повноти перер ахування та надходження стр ахових внесків на загальнооб ов' язкове державне соціаль не страхування на випадок бе зробіття відповідача за пері од з 01 липня 2007 року по 31 грудня 200 8 року, про що складено акт № 29 в ід 21.04.2009 р.

Актом перевірки виявлено н едоїмку зі сплати страхових внесків, крім цього, відповід но до п. 7.4 „Інструкції про поря док обчислення і сплати стра хових внесків на загальнообо в' язкове державне соціаль не страхування на випадок бе зробіття та обліку їх надход ження до Фонду загальнообов' язкового державного соціал ьного страхування України на випадок безробіття" Черніве цьким обласним центром зайня тості було винесено рішення № 27 від 14.05.2009р. про стягнення прос троченої заборгованості зі с плати страхових внесків, у то му числі донарахованих сум с трахових внесків (недоїмки), п ені та штрафу. У вказаному ріш енні на підставі ч.4 ст.38 ЗУ „Про загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування н а випадок безробіття" було пр ийнято рішення стягнути з Но водністровської державної ш вейно-трикотажної фабрики, м .Новодністровськ, Чернівецьк ої області прострочену забор гованість зі слати страхових внесків (недоїмку) в розмірі 6 30 грн. 65 коп. у тому числі простр очену заборгованість зі слат и страхових внесків (недоїмк у) в розмірі - 156,16 грн., пеню в розм ірі - 474,49 грн. Державною швейно-т рикотажною фабрикою вказане рішення не було взято до уваг и, та у свою чергу не проведено сплату вищевказаних внесків .

Відповідачем не вживались заходи щодо оскарження ріше нь Новодністровського міськ ого центру зайнятості.

На момент розгляду справи п рострочені страхові внески відповідачем не сплачені.

Відповідачем було порушен о п. 2 ст. 35 Закону України „Про з агальнообов'язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття".

Відповідно до п.2 ст. 35 Закону України „Про загальнообов'я зкове державне соціальне стр ахування на випадок безробіт тя", роботодавець зобов'язани й своєчасно та в повному розм ірі сплачувати страхові вне ски.

У відповідності із частино ю 2 ст. 38 Закону України «Про заг альнообов'язкове державне со ціальне страхування на випад ок безробіття», строк давнос ті у разі стягнення фінансов их санкцій, страхових внескі в та пені, передбачених цією с таттею, не застосовується. Ст аттею 39 цього ж Закону передба чено, що спори, які виникають і з правовідносин за цим Закон ом, вирішуються в судовому по рядку.

Відповідно до пункту 9.7. “Інс трукції про порядок обчислен ня і сплати внесків на загаль нообов'язкове державне соціа льне страхування на випадок безробіття та обліку їх надх одження до Фонду загальнообо в'язкового державного соціал ьного страхування України на випадок безробіття” затвер дженої Наказом Міністерства праці та соціальної політик и України N 339 від 18.12.2000р., не спла чені в строк страхові внес ки, пеня і штрафи стягуються в дохід Фонду із страхувальни ка у судовому порядку відпов ідно до законодавства.

За таких обставин суд дійшо в висновку, що адміністратив ний позов Новодністровськог о міського центру зайнятості до Новодністровської держав ної швейно-трикотажної фабр ики про стягнення заборгован ості по сплаті страхових вне сків на загальнообов' язков е державне соціальне страхув ання на випадок безробіття у сумі 2634,32 грн підлягає задовол енню .

У процесі розгляду справи н е встановлено інших фактични х обставин, що мають суттєве з начення для правильного вирі шення спору, і доказів на підт вердження цих обставин.

Керуючись ст.ст.2,3,6-12,17,18,160-163,167 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Новодніст ровської державної швейно - трикотажної фабрики (код ЄДР ПОУ 25077191 р/р 26009301826583 ПІБ м.Чернівці М ФО 356163) 2634,32 грн. заборгованості п о сплаті страхових внесків н а загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування н а випадок безробіття на кори сть Новодністровського місь кого центру зайнятості (код 318 89743 р\р 37173032000012 УДК в Чернівецькій о бласті) . .

Постанова набир ає законної сили після закін чення строку подання заяви п ро апеляційне оскарження, як що таку заяву не було подано. Я кщо було подано заяву про апе ляційне оскарження, але апел яційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодекс ом адміністративного судочи нства України, постанова наб ирає законної сили після зак інчення цього строку.

У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає за конної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інста нції подається протягом двад цяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього под ання заяви про апеляційне ос карження, якщо скарга подаєт ься у строк, встановлений для подання заяви про апеляційн е оскарження.

У судовому засіданні 07.08. 2009 проголошено вступну та рез олютивну частини постанови. Постанову виготовлено в повн ому обсязі .

Суддя О.П. Скакун

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.08.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу4973731
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-819/09/2470

Постанова від 07.08.2009

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Скакун О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні