Ухвала
від 04.09.2015 по справі 344/13447/15-к
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/13447/15-к

Провадження № 1-кс/344/3270/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 вересня 2015 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Івано-Франківського МВ УМВС України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором прокуратури м. Івано-Франківська ОСОБА_4 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого посилався на те, що працівник АЗС «Окко» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , будучи наділений організаційно-розпорядчими функціями та у змові із службовими особами філії АЗС «Окко» реалізовує паливно-мастильні матеріали, а саме бензин та дизельне паливо у особливо великих розмірах на території АДРЕСА_2 , які належать концерну «Галнафтогаз».

Крім того, згідно оперативної інформації та матеріалів кримінального провадження встановлено, що гр. ОСОБА_5 з початку 2015 року по даний час постійно здійснює реалізацію дизельного палива у великих кількостях, де функціонує підпільна автозаправка за адресою: АДРЕСА_2 та проводиться збут дизельного палива, що підтверджується фактами наведеними під час досудового розслідування та при проведенні оперативно-розшукових заходів.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №42895726 від 27.08.2015 майно за адресою: АДРЕСА_2 , перебуває у користуванні ОСОБА_6 , орендодавцем якого являється територіальна громада села Микитинці в особі Микитинецькиї сільської ради, ЄДРПОУ: 20552109.

В ході проведення оперативно-пошукових заходів, встановлено, що на території за адресою: АДРЕСА_2 , при вїзді на території, яка розміщена за вказаною адресою з лівого боку розміщене 1 металеве підсобне приміщення, стіни якого обшиті метало профілем сірого кольору, біля металевого підсобного приміщення сірого кольору, ліворуч від нього встановлена одна металева цистерна сірого кольору ємкістю 10000 л. Між вищевказаним приміщенням та цистерною сірого кольору розміщена паливна колонка сірого кольору з якої здійснюється подача палива. Дах вищевказаного підсобного приміщення покритий металочерепицею білого кольору. Під покрівлею вищевказаного підсобного приміщення прикріплені 2 камери відеоспостереження.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, з мотивів викладених в ньому обставини, просив клопотання задоволити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За змістом ч. 3 ст. 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

В судовому засіданні встановлено, що відомості про вчинений злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015090010002904, правова кваліфікація - ч. 3 ст. 191 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що до вчинення даного злочину може бути причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , який здійснює реалізацію паливно-мастильних матеріалів у великих кількостях за адресою: АДРЕСА_2 , де функціонує підпільна автозаправка. Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 42895726 від 27.08.2015р. майно за адресою: АДРЕСА_2 перебуває у користуванні гр. ОСОБА_6 , орендодавцем якого являється територіальна громада села Микитинці в особі Микитинецькиї сільської ради, ЄДРПОУ: 20552109.

Метою проведення обшуку слідчий зазначає виявлення та фіксація відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, відшукання майна, яке здобуте у результаті його вчинення, документів та матеріально-технічних засобів, які підтверджують факт злочинної діяльності гр. ОСОБА_5 .

В той же час стороною кримінального провадження, яка звернулась із вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття вказаного вище злочину та встановлення осіб, які його вчинили.

Відтак, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, враховуючи доведеність стороною кримінального провадження обставин, необхідних для його задоволення, а також тяжкість вчиненого злочину, вважаю вказаний захід забезпечення доцільним, співмірним та таким, що відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання задоволити.

Надати слідчому СВ Івано-Франківського МВ УМВС України в Івано-Франківській області лейтенанту міліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_2 , а саме, в тимчасово встановленому металевому підсобному приміщенні, стіни якого обшиті металопрофілем сірого кольору, біля якого (ліворуч) встановлена металева цистерна сірого кольору, ємкістю 10000 л., що розташоване з лівої сторони від в`їзду на вищевказану територію, яка перебуває у користуванні ОСОБА_6 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , орендодавцем якої являється територіальна громада села Микитинці, в особі Микитинецької сільської ради, ЄДРПОУ: 20552109, - з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення документів (блокнотів, актів звірок, чорнових записів, які зберігаються на електронних носіях, комп`ютерної техніки в тому числі), з приводу походження та руху вказаного дизельного палива, грошових коштів, отриманих внаслідок реалізації дизельного палива, а також засобів знаряддя вчинення злочину, дизельне паливо, ємкості та резервуари для зберігання дизельного палива, пристроїв для подачі та зливу дизельного палива, приладів відео фіксації (внутрішні, зовнішні), які підтверджують факт злочинної діяльності ОСОБА_5 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.09.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу49747211
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —344/13447/15-к

Ухвала від 04.09.2015

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні