Ухвала
від 06.07.2010 по справі 2/25-10-625
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"06" липня 2010 р. Справа № 2/25-10-625

За заявою: Управління пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси

про визнання банкрутом Комунального транспортного підприємства „Міська аварійно-санітарна службаВ» (код ЄДРПОУ 30914003)

за участю Одеської міської ради

Суддя Бахарєв Б.О.

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН:

Від заявника: ОСОБА_1 (довіреність);

Від боржника: не з'явився;

Від Одеської міської ради: ОСОБА_2 (довіреність);ОСОБА_3 (довіреність);

СУТЬ СПОРУ: про визнання банкрутом.

До господарського суду Одеської області звернулось Управління пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Комунального транспортного підприємства „Міська аварійно-санітарна службаВ» , у зв'язку з неможливістю останнього сплатити безспірну заборгаванність у суммі 8681, 43 грн., а також тим, що підприємство не надає протягом року до органів податкової служби податкових декларацій та документів бухгалтерської звітності.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 08.02.2010р. порушено провадження у справі № 2/275-10-625 за заявою Управління пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси про визнання банкрутом Комунального транспортного підприємства „Міська аварійно-санітарна службаВ» (код ЄДРПОУ 30914003) в порядку ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та зобов'язано Управління пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси надати відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням відповідно до ст.ст. 17, 18 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» .

Ухвалою господарського суду Одеської області від 18.02.2010р. залучено до участі у справі № 2/275-10-625 Одеську міську раду.

Згідно з ч. 1 ст. 52 Закону про банкрутство кредитором може бути подана заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника у разі, якщо керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Отже, за правилами цієї статті справа про банкрутство може бути порушена у разі наявності хоча б однієї з перелічених умов, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Тобто, ініціюючим кредитором має бути належним чином підтверджений факт нездійснення боржником підприємницької діяльності, зокрема у зв'язку з його відсутністю за місцезнаходженням .

За змістом статті 34 Господарського процесуального кодексу України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням повинні міститися в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців (далі - Єдиний державний реєстр ). Статтею 18 цього ж Закону, яка визначає статус відомостей Єдиного державного реєстру, передбачено, що якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін. При цьому, якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані у спорі з третьою особою.

Отже, лише факт внесення таких відомостей до реєстру може слугувати доказом відсутності боржника. Така правова позиція підтверджена постановою Верховного суду України від 22.05.2007р. по справі № 21/19-06-518.

У зв'язку з чим при встановленні факту відсутності керівних органів боржника - юридичної особи за її місцезнаходженням як ініціюючий кредитор, так і суд мають керуватися відомостями, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Як вбачається з приєднаної до заяви ініціюючого кредитора копії довідки з Єдиного державного реєстру станом на 20.12.2007р. Комунальне підприємство КТП „Аварійно-санітарна службаВ» знаходиться в м. Одеса, Приморський район, вул. Новаторів 1, відомостей про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням не має.

Представник Одеської міської ради повідомив суд, що ліквідаційна комісія КТП „Аварійно-санітарна службаВ» працює з 2004 року. Згідно рішення виконавчого комітету Одеської міської ради від 08.10.2005р. № 925 про внесення змін до рішення виконавчого комітету Одеської міської ради від 30.09.2004 р. № 592 В«Про заходи з ліквідації комунального транспортного підприємства В«Міська аварійно-санітарна службаВ» призначений новий склад ліквідаційної комісії з ліквідації комунального транспортного підприємства В«Міська аварійно-санітарна службаВ» і ліквідаційна комісія працює по теперішній час.

Заяв ліквідаційної комісії в порядку ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» до господарського суду Одеської області не надходило.

Приймаючи до уваги вищевикладене, суд дійшов висновку, що підстав для подальшого розгляду справи у господарського суду Одеської області не має, провадження по справі підлягає припиненню.

Керуючись п. 1-1 ст. 80, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Припинити провадження по справі № 2/25-10-625 за заявою Управління пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси про банкрутство комунального транспортного підприємства „Міська аварійно-санітарна службаВ» (код ЄДРПОУ 30914003).

2. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів введений ухвалою господарського суду Одеської області від 08.02.2010р.

Примірники ухвали надіслати сторонам, учасникам провадження, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ДПІ в Приморському районі м. Одеси.

Суддя Бахарєв Б.О.

Службовий

Дата ухвалення рішення06.07.2010
Оприлюднено14.09.2015
Номер документу49818994
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом Комунального транспортного підприємства „Міська аварійно-санітарна службаВ» (код ЄДРПОУ 30914003)

Судовий реєстр по справі —2/25-10-625

Ухвала від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні