Ухвала
від 05.07.2013 по справі 564/1627/13-к
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 564/1627/13-к

05 липня 2013 року

Костопільський районний суд Рівненської області в складі:

слідчий суддя - Олійник П.В.

секретар - Озарчук Л.В.

з участю слідчого - Регези Ю.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника СВ Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1, погоджене прокурором прокуратури Костопільського району в Рівненській області ОСОБА_2П, про надання дозволу на проведення позапланової документальної виїзднї ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Рівненської філії державного підприємства "Центр сертифікації та експертизи насіння та садибного матеріалу", в кримінальному провадженні №22013190000000027 від 07.02.2013р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника СВ Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу Державній фінансовій інспекції у Рівненській області на проведення упродовж п'ятнадцяти робочих днів, а саме із 15.07.2013 року по 30.07.2013 року, позапланової документальної виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Рівненської філії державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» за період з 10 серпня по 31 грудня 2012 року щодо законності проведення ряду господарських операцій службовими особами підприємства. Зобов'язати службових осіб Рівненської філії державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» допустити співробітників Державної фінансової інспекції у Рівненській області до проведення позапланової документальної виїзної ревізії, а також надати їм у повному обсязі документальні матеріали, необхідні для проведення ревізії. Надати дозвіл співробітникам державної фінансової інспекції при проведенні позапланової документальної виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Рівненської філії державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» на проведення зустрічної звірки із суб'єктами господарювання, які мали правові відносини із вказаною підконтрольною установою, а саме із: ФГ «Відродження», ПП ОСОБА_3, СП ВЗТП Костопільської РСС. Зобов'язати службових осіб вказаних суб'єктів господарювання допустити співробітників Державної фінансової інспекції у Рівненській області до проведення позапланової документальної виїзної ревізії, а також надати їм у повному обсязі документальні матеріали, необхідні для проведення ревізії, мотивувавши клопотання тим, що в провадженні Костопільського РВ УМВС України Рівненської області знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22013190000000027 від 07.02.2013 за фактом заволодінням чужим майном, коштами та продукцією, шляхом зловживання своїм службовим становищем, службовими особами Рівненської філії ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що виконувач обов'язків директора Рівненської філії Державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» ОСОБА_4, зловживаючи своїм службовим становищем, в період листопад-грудень 2012 року заволодів чужим майном - коштами та продукцією вказаного Державного підприємства на суму 330882 грн., що в 600 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян. Так обіймаючи вищевказану посаду ОСОБА_4 зловживаючи своїм службовим становищем, здійснив відпуск готової продукції на суму 101 632 грн. ряду суб'єктів господарської діяльності, разом з тим за його вказівкою кошти за дану продукцію були перераховані на рахунок СФГ «Відродження» власником якого він є. Також ОСОБА_4 у вересні та листопаді 2012 року уклав ряд договорів з СФГ « Відродження», щодо надання останнім послуг на поставку товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 213210 грн., достовірно знаючи, що СФГ «Відродження» послуги не надавались, а цінності поставлені не були, хоча розрахунок згідно договорів проведений в повному об'ємі . Окрім цього ОСОБА_4, зловживаючи своїм службовим становищем заволодів коштами в сумі 15640 грн., отриманими з каси зазначеного Державного підприємства.

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, необхідно надання дозволу Державній фінансовій інспекції у Рівненській області на проведення позапланової документальної виїзної ревізії.

Дослідивши клопотання, заслухавши думку слідчого, який підтримав зазначене клопотання, суд вважає, що воно підлягає задоволенню.

З наданих матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що проведення перевірки має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, є безпосереднім доказом вчинення кримінального правопорушення, а тому суд вважає за необхідне клопотання слідчого задовольнити.

Керуючись ст.ст. 163-166, 309, 372 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ :

Клопотання заступника начальника СВ Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1, погоджене прокурором прокуратури Костопільського району в Рівненській області ОСОБА_2, про надання дозволу на проведення позапланової документальної виїзднї ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Рівненської філії державного підприємства "Центр сертифікації та експертизи насіння та садибного матеріалу", в кримінальному провадженні № 22013190000000027 від 07.02.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл Державній фінансовій інспекції у Рівненській області на проведення упродовж п'ятнадцяти робочих днів, а саме із 15.07.2013 року по 30.07.2013 року, позапланової документальної виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Рівненської філії державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» ( код ЄДРПОУ 38104307 - юридична адреса - вулиця Варшавська, 7 , села Підлужне, Костопільського району, Рівненської області) за період з 10 серпня по 31 грудня 2012 року щодо законності проведення ряду господарських операцій службовими особами підприємства .

Зобов'язати службових осіб Рівненської філії державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» допустити співробітників Державної фінансової інспекції у Рівненській області до проведення позапланової документальної виїзної ревізії, а також надати їм у повному обсязі документальні матеріали, необхідні для проведення ревізії.

Надати дозвіл співробітникам державної фінансової інспекції при проведенні позапланової документальної виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Рівненської філії державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» на проведення зустрічної звірки із суб'єктами господарювання, які мали правові відносини із вказаною підконтрольною установою, а саме із : ФГ «Відродження» (код 31791965- юридична адреса : вулиця Молодіжна 14 , села Велике Поле Березнівського району, Рівненської області ) , ПП ОСОБА_3 (код НОМЕР_1), СВК «Замчисько» (код 01735927) та СП ВЗТП Костопільської РСС (код 25332302) . Зобов'язати службових осіб вказаних суб'єктів господарювання допустити співробітників Державної фінансової інспекції у Рівненській області до проведення позапланової документальної виїзної ревізії, а також надати їм у повному обсязі документальні матеріали, необхідні для проведення ревізії.

Строк дії ухвали - 1 місяць.

У разі невиконання ухвали слідчого судді можуть бути застосовані положення ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Олійник П.В.

СудКостопільський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення05.07.2013
Оприлюднено14.09.2015
Номер документу49850935
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —564/1627/13-к

Ухвала від 05.07.2013

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні