Ухвала
від 24.03.2015 по справі 607/4232/15-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.03.2015 Справа №607/4232/15-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням із старшим прокурором відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

До Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження № 120142100100003324 від 23.12.2014 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, звернулася старший слідчий в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням із старшим прокурором відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 .

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 у судове засідання не з`явився, із невідомих причин, хоча його було повідомлено про час та місце розгляду клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області виявлено факт розтрати бюджетних коштів зі сторони службових осіб Комунальної установи Тернопільської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під час виконання робіт підрядною організацією TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в результаті чого спричинено шкоду обласному бюджету на суму близько 115 000 грн.

За даним фактом «23» грудня 2014 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12014210010003324 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Правова кваліфікація - привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, передбачене ч.2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що 31 жовтня 2014 року між Комунальною установою Тернопільської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено договір на Реконструкцію паливної із встановлення твердопаливного і електричного котлів. В подальшому, за результатами виконання робіт між Комунальною установою Тернопільської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було складено акти приймання виконання будівельних робіт за листопад та грудень 2014 року.

При аналізі документів встановлено, що відповідно до акту приймання виконаних будівельних робіт №2/21 за листопад 2014 року вартість двох електричних котлів визначена у розмірі 147 229,72 грн., а відповідно до акту приймання виконаних будівельних робіт №3/21 за грудень 2014 року вартість котла піролізного (твердопаливного) визначена у розмірі 187 518,91.

Відповідно до руху коштів по рахунку TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » встановлено, що

закупівля котлів проводилась у ТOB «ГАЛТЕЛ» по ціні 30 000,00 грн. за твердопаливний котел та 5 000,00 грн. за котел опалювальний.

Вказаний факт може свідчити про привласнення зі сторони посадових осіб TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » бюджетних коштів виділених на Реконструкцію паливної із встановлення твердопаливного і електричного котлів КУТОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Для підтвердження чи спростування вказаного факту необхідні документи податкової звітності, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 по АДРЕСА_1 , які нададуть можливість підтвердити розмір коштів витрачених на закупівлю товарі (котлів) та виконання інших робіт TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Відповідно до п.п.1,2 ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що документи податкової звітності TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ) за період з 27 жовтня 2014 року по 12 березня 2015 року, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 по АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та нададуть можливість підтвердити чи спростувати розмір коштів витрачених на закупівлю товарі (котлів) та виконання інших робіт TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а тому, вважаю, що клопотання підлягає до часткового задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 309 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням із старшим прокурором відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС СУ УМВС України в Тернопільській області

ОСОБА_5 та старшому слідчому СУ УМВС України в

Тернопільській області ОСОБА_6 на тимчасовий доступ до документів податкової звітності TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ) за період з 27 жовтня 2014 року по 12 березня 2015 року, які знаходяться у

володінні

ІНФОРМАЦІЯ_4 по

АДРЕСА_1 , з можливістю виготовлення належним чином їх завірених копій.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.03.2015
Оприлюднено17.03.2023

Судовий реєстр по справі —607/4232/15-к

Ухвала від 24.03.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Берегуляк Ф. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні