Ухвала
від 27.08.2014 по справі 759/14487/14-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/2787/14

ун. № 759/14487/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 серпня 2014 року Святошинський районний суд м.Києва в складі:

головуючого слідчого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 розглянувши, погоджене з старшим прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва ОСОБА_3 , клопотання слідчого СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_4 про застосування заходу забезпечення кримінального провадження №42014100080000052 від 13.02.2014р., за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366, ч.1 ст. 364 КК КК України, -

встановив:

27.08.2014р. до Святошинського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого СВ Святошинського РУ ГУМВС України в м.Києві лейтенанта міліції ОСОБА_4 про застосування заходів забезпечення кримінального провадження шляхом тимчасового доступу до речей і документів вилучити в оригіналах (здійснити їх виїмку) в Київській міській державній адміністрації за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 36 документів.

В обґрунтування свого клопотання посилався на те, що невстановлені службові особи Комплексної дитячо-юнацької школи Ринг склали завідомо неправдивий експертний звіт щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по об`єкту: Капітальний ремонт приміщення КДЮСШ Ринг, за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 31-а.

Крім того, невстановлені службові особи Комплексної дитячо-юнацької школи Ринг, зловживаючи службовим становищем, тобто умисно, в інтересах ТОВ Фаетон-Буд, всупереч інтересам служби, підписали акт приймання виконаних підрядних робіт № 08 на загальну суму 825 000, 00 грн., за договором № 75 від 06.08.2013 року, на підставі якого зазначеному підприємству перераховано бюджетні кошти у загальній сумі 825 000, 00 грн., у той час, як ремонтні роботи фактично виконані лише на суму 1489, 00 грн. вказаними діями державним інтересам завдано істотну шкоду.

Відповідно до норм діючого законодавства України, встановлено, що підрядні контракти на будівництво нових об`єктів та споруд, розширення, реконструкцію, технічне переозброєння діючих підприємств, капітальний ремонт об`єктів і споруд, реставрацію пам`яток архітектури та містобудування, що здійснюється із залученням коштів Державного бюджету України, бюджету Автономної Республіки Крим, місцевих бюджетів, державних позабюджетних фондів, коштів підприємств і організацій, понад 50 відсотків статутного фонду яких належить державі, а також іноземних кредитів, що залучаються під гарантії Кабінету Міністрів України, укладаються тільки за результатами торгів (тендерів).

Зважаючи на те, що існує реальна загроза зміни або знищення даної інформації розгляд клопотання старший слідчий просить проводити без виклику службових осіб Комплексної дитячо-юнацької школи Ринг, у володінні яких знаходиться дана інформація.

В судовому засіданні старший слідчий та прокурор підтримали заявлене клопотання та просили його задовольнити, пояснивши, що отриманні в результаті документи будуть використані під час досудового розслідування кримінального провадження за № 42014100080000052 від 13.02.2014р.

Вивчивши матеріали клопотання, врахувавши думку старшого слідчого, старшого прокурора, які підтримали заявлене клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

У ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені службові особи Комплексної дитячо-юнацької школи Ринг склали завідомо неправдивий експертний звіт щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по об`єкту: Капітальний ремонт приміщення КДЮСШ Ринг, за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 31-а.

Крім того, невстановлені службові особи Комплексної дитячо-юнацької школи Ринг, зловживаючи службовим становищем, тобто умисно, в інтересах ТОВ Фаетон-Буд, всупереч інтересам служби, підписали акт приймання виконаних підрядних робіт № 08 на загальну суму 825 000, 00 грн., за договором № 75 від 06.08.2013 року, на підставі якого зазначеному підприємству перераховано бюджетні кошти у загальній сумі 825 000, 00 грн., у той час, як ремонтні роботи фактично виконані лише на суму 1489, 00 грн. вказаними діями державним інтересам завдано істотну шкоду.

Вище вказані факти повністю підтверджуються зібраними матеріалами по даному кримінальному провадженню.

Такі відомості потребують дослідженню шляхом подальшого проведення криміналістичних досліджень, а саме необхідно провести почеркознавчу експертизу по записам та підписам, які виконані від імені службових осіб Комплексної дитячо-юнацькою школою Ринг (код ЄДРПОУ 26438053) та службових осіб ТОВ «Фаетон-Буд» (код ЄДРПОУ 38098194), техніко-криміналістичну експертизу відтисків печаток, а також інші відомості про про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

Наказом Міністерства юстиції України № 53/5 від 08.10.98 затверджено Інструкцію про призначення та проведення судових експертиз та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень. Згідно науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів.

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке здобуте в результаті його вчинення, з метою захисту інтересів суспільства та Держави від кримінальних правопорушень, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини старший слідчий просить клопотання задовольнити.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 4 ст. 132 КПК України, для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Заслухавши пояснення слідчого, думку прокурора, вивчивши зміст клопотання і надані суду письмові докази, враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність підстав вважати, що документи, які будуть отримані, можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому клопотання слідчий суддя визнає обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 92, 94, 107, 110, 163-165, 309, 395 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в місті Києві ст. лейтенанту міліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів - вилучити в оригіналах (здійснити їх виїмку) в Київській міській державній адміністрації за адресою: м.Київ, вул..Хрещатик, 36 наступних документів:

1)всі документи стосовно проведення капітального ремонту приміщення КДЮСШ «Ринг» за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 31, а саме: проектно-коштирисна документація, дозвільні та погоджувальні документи (в тому числі від таких організацій: КМДА - рішення, інспекції державного архітектурно будівельного контролю у м. Києві, департаменту містобудування та архітектури КМДА, Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України та в м. Києві, тощо), детальний розрахунок кошторисної частини проектної документації, акти прийому-передачі виконаних об`єктів будівництва, акти прийняття виконаних робіт, ліцензії, документи стосовно вартості та переліку використаних будівельних матеріалів, тощо;

2)контракти (договори), з пов`язані з виконанням капітального ремонт приміщення КДЮСШ Ринг, за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 31, тощо; додаткові угоди, що укладались до контрактів (договорів), зміни та доповнення, дотримання форми; документи, які підтверджують виконання договору або наявність яких є обов`язковою згідно зі змістом контракту (договору).

3)оригінал особової справи директора Комплексної дитячо-юнацької школи Ринг (код ЄДРПОУ 26438053) ОСОБА_5 , а саме: заява про прийняття на роботу, договори за сумісництвом; накази про прийняття на роботу; договори про повну матеріальну відповідальність; документи (посадові інструкції чи інший документ) де роботодавець роз`яснює працівникові його права і обов`язки та проінформувано під розписку про умови праці; документи, де роботодавець ознайомлює працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором; документи, де роботодавець проінструктував працівника з техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці і протипожежної охорони; табелі обліку використання робочого часу (ф. № П-5); документи щодо кадрового обліку від роботодавця, а саме табельний номер, особова картка за формою П-2 та документи, що подає або заповнює працівник, влаштовуючись на роботу (заява про прийняття на роботу, анкета, автобіографія, тощо), копії документів про освіту, інші.

4)оригінала примірника заповненої форми тендерної пропозиції (оферти) ТОВ Фаетон-Буд (код ЄДРПОУ 38098194) щодо проведення капітального ремонту приміщення КДЮСШ «Ринг» за адресою: м.Київ, вул..Герої Дніпра, 31

5)Вичерпний перелік документів наданих ТОВ «Фаетон-Буд» (код ЄДРПОУ 38098194) щодо тендерного забезпечення;

6)Оригінали примірника заповнених форм кваліфікаційної оцінки;

7)Перелік робіт по проведенню капітального ремонту приміщення КДЮСШ «Ринг», за адресою м.Київ, вул..Герої Дніпра, 31 з розрахунком їх вартості, інші відомості надані ТОВ Фаетон-Буд (код ЄДРПОУ 38098194) (пояснювальна записка, графіки виконання робіт тощо), якщо їх подання було передбачене інструкцією для претендентів;

8) Технічні умови (умови проведення робіт) на проведення капітального ремонту в приміщенні КДЮСШ «Ринг», за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 31;

9)Реєстри документів наданих ТОВ «Фаетон-Буд» (код ЄДРПОУ 38098194) та зазначених в пропозиції конкурсних торгів на закупівлю «Капітальний ремонт в приміщенні КДЮСШ «Ринг», за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 31;

10) Оригінали всіх документів ТОВ «Фаетон-Буд» (код ЄДРПОУ 38098194) (відповідно до реєстру) наданих до пропозиції конкурсних торгів на закупівлю «Капітальний ремонт в приміщенні КДЮСШ «Ринг», за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 31;

Строк дії ухвали 15 днів з дня постановлення ухвали.

Відповідно до частини 1 ст.166 КПК України, у разі не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала може бути оскаржено до Апеляційного суду м.Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення, а особами, без виклику яких постановлено ухвалу протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення27.08.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу49876431
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування заходу забезпечення кримінального провадження №42014100080000052 від 13.02.2014р., за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366, ч.1 ст. 364 КК КК України

Судовий реєстр по справі —759/14487/14-к

Ухвала від 27.08.2014

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Мазур І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні