Ухвала
від 11.09.2014 по справі 759/15330/14-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/2919/14

ун. № 759/15330/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 вересня 2014 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів у досудовому розслідуванні кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014100080000032 від 17.01.2014р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

10.09.2014р. до Святошинського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , яке погоджене старшим прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до всіх оригіналів реєстраційних документів ГО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (у разі вилучення оригіналів документів завірені їх копії, витяги з реєстрів), що знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , за весь період діяльності та можливість їх вилучити, а саме:

·Реєстраційні картки на проведення реєстрації, перереєстрації даної організації;

·Статут, установчій договір зі змінами та доповненнями;

·Протоколи загальних зборів учасників, акти прийому-передачі майна, документів;

·Заяви про передачу часток, тощо;

·Накази на призначення, звільнення з посади директора, бухгалтера, тощо;

·Довіреності виданні від імені посадових осіб підприємства, у тому числі і нотаріальні довіреності;

·Заяви на отримання копій, дублікатів реєстраційних документів організації;

·Документи, підтверджуючі надходження реєстраційної справи для постановки на облік.

·Реєстраційну документацію щодо ділянки, розташованої по АДРЕСА_2 ;

·інші документи, які знаходяться в реєстраційній справі ГО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Клопотання обґрунтоване наступним:

Досудовим розслідуванням встановлено, що з грудня 2013 по теперішній час Громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_3 » самовільно займає земельну ділянку площею 1,8 га по АДРЕСА_2 (кадастровий номер 8000000000:75:299:0002) для розміщення автостоянки, що є порушенням ст.ст. 125,126 Земельного кодексу України. За результатами перевірки згідно розрахунку розміру шкоди від 11.01.2014, заподіяної внаслідок самовільного зайняття ділянки Громадським об`єднанням « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_2 , складає 954 186,16 грн., що у сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Під час позапланованої перевірки ІНФОРМАЦІЯ_4 було виявлено факт самовільного зайняття земельної ділянки, розташованої по АДРЕСА_2 , складено акт перевірки. копію якого направлено Голові ГО « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Під час перевірки ІНФОРМАЦІЯ_4 розглядались питання щодо дотримання суб`єктами господарювання ( власниками та користувачами земельних ділянок) вимог Земельного Законодавства та встановлено, що ГО « ІНФОРМАЦІЯ_3 » самовільно займає земельну ділянку орієнтовною площею 1,8 га., для розміщення автостоянки. Територія ділянки огороджена капітальним парканом, на в`їзді на територію встановлено шлагбаум та двоповерхова споруда для охорони. Земельна ділянка охороняється, має обмежений доступ. Документи, передбачені ст. 126 Земельного кодексу України ГО « ІНФОРМАЦІЯ_3 » не надано.

Згідно рішення ІНФОРМАЦІЯ_5 від 28.02.2013 № 93/9150, відповідно до статей 9,93,127,134-136 Земельного кодексу України, п. 4 ч. 1 ст. 416 Цивільного кодексу України, ст.ст. 31,33 Закону України «Про оренду землі», п. 34 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення ІНФОРМАЦІЯ_5 від 19.07.2005 № 810/3385 «Про врегулювання питань продажу земельних ділянок в м. Києві», у зв`язку з невиконанням орендарями умов договорів оренди земельних ділянок ІНФОРМАЦІЯ_6 відмовлено у поновленні договору оренди земельних ділянок, укладених між ІНФОРМАЦІЯ_6 та орендарями, та визнати таким, що втратив чинність рішення ІНФОРМАЦІЯ_5 від 24.11.2005 № 481/2942 «Про передачу земельної ділянки державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_7 » для будівництва житлового комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним багатоповерховим паркінгом на АДРЕСА_2 .

Згідно додатку до рішення ІНФОРМАЦІЯ_5 28.02.2013 № 93/9150 ділянку по АДРЕСА_2 внесено у перелік вільних від забудови земельних ділянок, щодо яких закінчився термін дії договорів.

Згідно витягу з бази даних Державного земельного кадастру станом на 22.04.2010: землекористувач земельної ділянки по АДРЕСА_2 ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », дата закінчення права 11.10.2011.

Рішенням ІНФОРМАЦІЯ_5 від 26.06.2007 № 930/1591 «Про вдосконалення паркування автотранспорту в м. Києві» КП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » визначено єдиним оператором з паркування транспортних засобів в м. Києві.

Згідно з пункту 17.3.1 Правил благоустрою міста Києва, затверджених рішенням ІНФОРМАЦІЯ_5 від 25.12.2008 № 1051/1051, організація та експлуатація місць платного паркування транспортних засобів здійснюється лише оператором або суб`єктами господарювання, з якими оператор уклав відповідний договір.

Рішенням ІНФОРМАЦІЯ_5 від 23.06.2011 № 242/5629 «Про встановлення місцевих податків і зборів в м. Києві» затверджено Перелік паркувальних майданчиків, які закріплені за КП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » із зазначенням їх місцезнаходження, загальної площі, технічного облаштування та кількості місць для паркування транспортних засобів.

Відповідно до вказаного вище Переліку, за КП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » закріплений паркувальний майданчик по АДРЕСА_2 .

04.12.2013 між КП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » укладений договір № ДНП-2013-12/04 про надання права на експлуатацію фіксованих місць паркування за вищезазначеною адресою. Відповідно до листу від КП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » здійснювати діяльність з паркування транспортних засобів на паркувальному майданчику по АДРЕСА_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » безпідставно перешкоджає ГО « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в результаті чого до бюджету міста не надходять значні кошти у вигляді збору за місця для паркування за вказаною адресою.

З метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин провадження, під час досудового розслідування необхідно застосувати заходи забезпечення кримінального провадження та аналізу реєстраційних документів ГО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Встановлено, що реєстраційні документи ГО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , та мають суттєве значення для встановлення кола осіб, причетних до реєстрації, перереєстрації зазначеної організації, її керівників.

Відомості, що містяться в реєстраційних документах використовуватимуться як докази факту реєстрації зазначеної організації, встановлення керівництва організації, а також для проведення почеркознавчих експертиз.

Іншим способом, ніж вилучити реєстраційні документи для встановлення кола осіб причетних до реєстрації організації, проведення почеркознавчих експертиз, неможливо довести обставини та факти неправомірного використання земельної ділянки та встановити коло причетних до цього осіб.

Оригінали реєстраційних документів ГО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) необхідно вилучити у ІНФОРМАЦІЯ_2 , яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки вони необхідні для призначення проведення: експертних досліджень підписів службових осіб, встановлення керівництва зазначеної громадської організації, пред`явлення для впізнання при проведенні допитів осіб причетних до взаєморозрахунків та будуть використані як докази у провадженні.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

В судовому засіданні слідчий підтримала клопотання та пояснила, що отримана реєстраційна документація надасть можливість довести обставини скоєного кримінального правопорушення та встановлення осіб, що їх скоїли.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, в судове засідання не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, оскільки слідчий суддя, враховуючи обставини, зазначені слідчим у клопотанні, дійшов висновку, що є достатні підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно частини 5, 6 статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не виключають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачаються довести за допомогою цих речей і документів.

Отже, надання тимчасового доступу до речей і документів здійснюється виключно у випадку доведення стороною кримінального провадження у своєму клопотанні обставин, передбачених ч. 5, 6 ст. 163 КПК України.

Поясненнями слідчого та клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів доведено наявність підстав вважати, що вказані рішення та документи, які будуть отримані з ІНФОРМАЦІЯ_10 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , необхідні для доведення обставин скоєння кримінального правопорушення та встановлення осіб, що їх скоїли. У зв`язку з чим, необхідно отримати тимчасовий доступ до копій реєстраційних документів ГО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання та пояснення слідчого не містять обґрунтування необхідності вилучення оригіналів вказаних документів, а тому в цій частині клопотання задоволенню не підлягає.

Враховуючи наведене, наявні підстави для задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст. 159-164, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

1.Клопотання старшого слідчого СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 задовольнити частково.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_11 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 надати старшому слідчому СВ Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_3 , або оперативним службам, за дорученням слідчого, тимчасовий доступ до всіх копій реєстраційних документів ГО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за весь період діяльності та можливість їх вилучити, а саме:

- Реєстраційні картки на проведення реєстрації, перереєстрації даної організації;

- Статут, установчій договір зі змінами та доповненнями;

- Протоколи загальних зборів учасників, акти прийому-передачі майна, документів;

- Заяви про передачу часток, тощо;

- Накази на призначення, звільнення з посади директора, бухгалтера, тощо;

- Довіреності виданні від імені посадових осіб підприємства, у тому числі і нотаріальні довіреності;

- Заяви на отримання копій, дублікатів реєстраційних документів організації;

- Документи, підтверджуючі надходження реєстраційної справи для постановки на облік.

- Реєстраційну документацію щодо ділянки, розташованої по АДРЕСА_2 ;

- інші документи, які знаходяться в реєстраційній справі ГО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Святошинського районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.09.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу49876457
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів у досудовому розслідуванні кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014100080000032 від 17.01.2014р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України

Судовий реєстр по справі —759/15330/14-к

Ухвала від 11.09.2014

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні