Ухвала
від 04.11.2014 по справі 759/18622/14-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/3422/14

ун. № 759/18622/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2014 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі: ОСОБА_2 , розглянувши внесене в кримінальному провадженні № 12013110080008858 від 13.07.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України клопотання про здійснення приводу підозрюваного,

ВСТАНОВИВ:

До Святошинського районного суду міста Києва надійшло клопотання старшого слідчого СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 здійснення приводу ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Казавчин, Гайворонського району, Кіровоградської області, українки, громадянки України, освіта вища, не працюючої, заміжньої, зареєстрованої в АДРЕСА_1 , мешкаючої в АДРЕСА_1 , раніше не судимій, до слідчого відділу Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві, розташованого за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 109, для провадження за її участю процесуальних дій.

В обґрунтування клопотання посилався на те, що ОСОБА_4 , у період з 12.03.2012 по 15.02.2013, будучи матеріально-відповідальною особою директором ТОВ «Бест Білоруський Стандарт», знаходячись у приміщенні офісу № 392-2, по бул. Кольцова, 14-Е в м. Києві, незаконно привласнила грошові кошти, які були ввірені останній, завдавши ТОВ «Бест Білоруський Стандарт» (код ЄДРПОУ 38043543) матеріальну шкоду на загальну суму 663 292,00 грн., що в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину, тобто матеріальну шкоду в особливо великих розмірах

Наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_4 інкримінованого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами:

- показами свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ;

- висновком судово-економічної експертизи № 1 се від 14.02.2014;

- висновком судово-почеркознавчої експертизи № 214 від 28.03.2014;

- іншими матеріалами кримінального провадження в їх сукупності.

Тим самим, встановлена достатність доказів для підозри ОСОБА_4 у вчиненні привласнення грошових коштів, які були ввірені останній, завдавши ТОВ «Бест Білоруський Стандарт» (код ЄДРПОУ 38043543) матеріальну шкоду на загальну суму 663 292,00 грн., що в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину, тобто матеріальну шкоду в особливо великих розмірах, тобто кримінального правопорушення , передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Будучи неодноразово викликаною до слідчого відділу Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві по телефону ОСОБА_4 від явки відмовилася, їй було направлено повiстку про виклик до слiдчого вiддiлу Святошинського райуправлiння м. Києва для оголошення їй повiдомлення про пiдозру та допиту в якостi підозрюваної. /а.с.8/

Враховуючи те, що підозрювана ОСОБА_4 , яка була в установленому законом порядку викликана, до слідчого не з`явилася без поважних причин та не повідомила про причини неприбуття.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, вислухавши думку слідчого та прокурора суд дійшов висновку про необхідність задоволення зазначеного клопотання, виходячи із такого.

Відповідно до ст. 139 КПК України якщо підозрюваний, обвинувачений, свідок, потерпілий, цивільний відповідач, який був у встановленому цим Кодексом порядку викликаний (зокрема, наявне підтвердження отримання ним повістки про виклик або ознайомлення з її змістом іншим шляхом), не з`явився без поважних причин або не повідомив про причини свого не прибуття, на нього накладається грошове стягнення у розмірі: від 0,25 до 0,5 розміру мінімальної заробітної плати - у випадку не прибуття на виклик слідчого, прокурора; від 0,5 до 2 розмірів мінімальної заробітної плати - у випадку не прибуття на виклик слідчого судді, суду. У встановленому частиною першою цієї статті, до підозрюваного, обвинуваченого, свідка може бути застосовано привід. За злісне ухилення від явки свідок, потерпілий несе відповідальність, встановлену законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 140 КПК України привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час.

Порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні передбачений статтею 135 КПК України.

Як вбачається з частин 1 та 8 згаданої статті КПК особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв`язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою. Особа має отримати повістку про виклик або бути повідомленою про нього іншим шляхом не пізніше ніж за три дні до дня, коли вона зобов`язана прибути за викликом. У випадку встановлення цим Кодексом строків здійснення процесуальних дій, які не дозволяють здійснити виклик у зазначений строк, особа має отримати повістку про виклик або бути повідомленою про нього іншим шляхом якнайшвидше, але в будь-якому разі з наданням їй необхідного часу для підготовки та прибуття за викликом.

З матеріалів клопотання вбачається, що слідчим належним чином повідомлено ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Казавчин, Гайворонського району, Кіровоградської області про виклик до слідчого відділу Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві, розташованого за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 109.

Зважаючи на викладені обставини та наведені вимоги КПК України, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення згаданого клопотання про здійснення приводу ОСОБА_4 до слідчого відділу Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві, розташованого за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 109.

Керуючись ст.ст. 131 - 143, 309 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 про здійснення приводу ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Казавчин, Гайворонського району, Кіровоградської області, українки, громадянки України, освіта вища, не працюючої, заміжньої, зареєстрованої в АДРЕСА_1 , мешкаючої в АДРЕСА_1 , раніше не судимій, до слідчого відділу Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві, розташованого за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 109, для провадження за її участю процесуальних дій, у тому числі допиту останньої як підозрюваної.

Виконання ухвали про здійснення приводу доручити ВДСБЕЗ Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу49876649
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —759/18622/14-к

Ухвала від 04.11.2014

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Мазур І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні