Ухвала
від 29.09.2009 по справі 21/153б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/153б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

                    

29.09.09                                                                                 Справа № 21/153б.

Суддя М.Ю. Ковалінас, при секретарі Добродзій Є.В.,

розглянувши матеріали справи за заявою

кредитора    -  Державної податкової інспекції у м. Красний Луч                    

                      Луганської області

до боржника - Приватного  підприємства  «Антрацитвуглезбут», м. Красний Луч       

                      Луганської області

Про банкрутство

В присутності представників сторін:

від кредиторів:

-          Дашевський А.П., дов. №2441/24 від 25.02.09. (ДПІ у м. Красний Луч);

-          Трофімова Г.О., дов. №126/09-13 від 09.01.09. (УПФУ в м. Красний Луч);

-          Думяк М.О., дов. №02/04/345 від 19.06.09. (АКБ СР «Укрсоцбанк», Донецька обласна філія);

від банкрута - ліквідатор  Лобода В.О.

Обставини справи: банкрутство, ліквідаційна процедура в порядку ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі за текстом - Закон), розгляд звіту ліквідатора.

Сторони та учасники провадження у справі своєчасно та належним чином повідомлені судом про час і місце проведення даного судового засідання (ухвала від 21.09.09.).

Розпорядженням голови господарського суду Зубової Л.В. від 28.09.09. справу №21/153б передано на розгляд судді Ковалінас М.Ю.

          Розглянувши матеріали справи та додатково надані,  вислухавши присутніх, суд

в с т а н о в и в:

Постановою господарського суду Луганської області від 08.01.08. відсутнього боржника -  Приватне підприємство «Антрацитвуглезбут», м. Красний Луч Луганської області, визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, в порядку ст. 52 Закону, ліквідатором у справі призначено ініціюючого кредитора -  ДПІ у м. Красний Луч Луганської області, на якого покладено  обов'язки та повноваження по проведенню ліквідаційної процедури, у т.ч. ліквідатора зобов'язано провести ліквідаційну процедуру, подати до суду звіт за підсумками своєї роботи, ліквідаційний баланс банкрута та інші матеріали, відповідно до вимог ст. ст. 32, 52 Закону.

Ухвалою суду від 31.07.08., у зв'язку з виявленням активів банкрута у вигляді залишків грошових коштів на рахунках  в установах банків,  у справі  було замінено ліквідатора, замість ініціюючого кредитора новим ліквідатором призначено арбітражного керуючого Лободу В.О. (ліцензія серії АВ №158440 від 15.12.06.), на якого покладено обов'язки та повноваження по проведенню ліквідаційної процедури, встановлені Законом, у тому числі й щодо здійснення інвентаризації майнових активів банкрута, розпорядження грошовими коштами банкрута, скликання та проведення  загальних зборів кредиторів, засідань комітету кредиторів, подання звіту за підсумками проведення ліквідаційної процедури, ліквідаційного балансу банкрута , тощо.

Строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора у справі в останнє було продовжено судом до 08.09.09. (ухвала від 19.05.09.).

Згідно ухвали суду від 21.09.09. звіт ліквідатора за підсумками проведення ліквідаційної процедури  призначено до розгляду у засіданні суду.                                                                              

Як з'ясовано у даному судовому засіданні  під час розгляду матеріалів справи та матеріалів наданих за супровідним листом б/н від 24.09.09. ліквідатором за підсумками проведення ліквідаційної процедури, у тому числі звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута, тощо,    зазначений звіт на даний час затвердженню не підлягає, оскільки у ньому є істотні недоліки та прогалини щодо порядку проведення ліквідаційної процедури, згідно вимог Закону (розділ ІІІ, ст. 52 Закону), тобто цей звіт потребує свого доопрацювання та додання до нього відповідного документального обґрунтування, а також ліквідатором та комітетом кредиторів не виконано у повному обсязі  вимог суду, викладених в ухвалі від 21.09.09.

Так, до звіту ліквідатора не додано доказів проведення інвентаризації майна банкрута; доказів відсутності  у банкрута будь-яких майнових активі та грошових коштів станом на день розгляду комітетом кредиторів звіту ліквідатора (відповідні довідки БТІ, ВРЕР (МРЕВ) УДАІ, Інспекції Держтехнагляду, Управління земельних ресурсів (Держкомзему),  банківських установ, тощо); відсутній фінансовий звіт ліквідатора (звіт про витрати, пов'язані з проведенням ліквідаційної процедури з його документальним підтвердженням); відсутні докази закриття рахунків банкрута; відсутнє буд-яке документальне обґрунтування додаткових грошових вимог ініціюючого кредитора  ДПІ у м. Красний Луч,  які включено до реєстру.   

 За таких обставин, суд зобов'язує ліквідатора та ініціюючого кредитора усунути недоліки припущенні у звіті, доопрацювати його та надати суду доопрацьований звіт з належними доказами вжиття всіх необхідних заходів  з ліквідації банкрута,  розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст. ст. 1, 3-1, 16, 22–32, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. ст. 38, 50, 86, 87 ГПК України, суд

у х в а л и в:

1.Призначити розгляд справи  на  10.11.09., на 10 годин 40  хвилин, каб. №337.

2.Зобов'язати  ліквідатора Лободу В.О. -  подати до суду доопрацьований звіт за результатами проведення ліквідаційної процедури, ліквідаційний баланс банкрута та іншу документацію, відповідно до вимог розділу ІІІ, ст. ст. 32, 52 Закону, в тому числі докази проведення інвентаризації майна банкрута; докази відсутності  у банкрута будь-яких майнових активі та грошових коштів станом на день розгляду комітетом кредиторів звіту ліквідатора (відповідні довідки БТІ, ВРЕР (МРЕВ) УДАІ, Інспекції Держтехнагляду, Управління земельних ресурсів (Держкомзему),  банківських установ, тощо); фінансовий звіт ліквідатора (звіт про витрати, пов'язані з проведенням ліквідаційної процедури з його документальним підтвердженням); докази закриття рахунків банкрута; документальне обґрунтування додаткових грошових вимог  ініціюючого кредитора  ДПІ у м. Красний Луч,  які включено до реєстру; легітимне рішення комітету кредиторів щодо можливості затвердження доопрацьованого звіту ліквідатора.    

3.Комітету кредиторів - надати суду рішення комітету кредиторів (у вигляді відповідного протоколу засідання комітету кредиторів) щодо можливості затвердження доопрацьованого звіту ліквідатора, фінансового звіту ліквідатора (звіту про витрати, пов'язані з проведенням ліквідаційної процедур) та щодо можливості завершення ліквідаційної процедури.

          Явка у  судове засідання ліквідатора Лободи В.О.  та  членів комітету кредиторів є обов'язковою.

 Суддя                                                                                           М.Ю. Ковалінас

          Надр. 10 прим.:

          1 - до справи;

          2 - 5 - кредиторам:

- ДПІ у м. Красний Луч Луганської області;

 - УПФУ в м. Красний Луч Луганської області;

- ВД ЛОВ Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Луганськ,

 - ВВД Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних                               захворювань в м. Красний Луч Луганської області;

 - Краснолуцькому міському центр зайнятості Луганської області;

- АКБ СР "Укрсоцбанк" в особі Луганської обласної філії (м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 3-В);

8 - банкруту;

9 - ліквідатору Лободі В.О. (93120, м. Лисичанськ Луганської області, а/с 24);

10 - Луганському обласному відділу з питань банкрутства (до відома).

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення29.09.2009
Оприлюднено15.10.2009
Номер документу4987898
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/153б

Ухвала від 29.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 23.07.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 02.07.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 19.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 11.12.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 31.07.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 03.06.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 16.01.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Постанова від 08.01.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 26.12.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні