Постанова
від 02.09.2015 по справі 807/1101/15
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І м е н е м У к р а ї н и

02 вересня 2015 рокум. Ужгород№ 807/1101/15

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Луцович М.М.

при секретарі судового засідання Симканич Ю.В.,

за участю сторін:

сторони в судове засідання не з’явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовною заявою Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Іршавському районі до Відкритого акціонерного товариства "Іршавський комбінат хлібопродуктів" про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В :

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Іршавському районі звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Відкритого акціонерного товариства "Іршавський комбінат хлібопродуктів" про стягнення заборгованості.

Позов мотивовано тим, що відповідач починаючи з 2010 року несвоєчасно сплачував до відділення Фонду внески, в зв'язку з чим за ним утворилась заборгованість на суму 502,22 грн., що підтверджується звітом за III квартал 2014 року. В подальшому Відповідач до відділення виконавчої дирекції Фонду не звітувався, до проведення перевірки спеціаліста Фонду не допустив та фінансової документації на підтвердження наявної заборгованості по заробітній платі не надав. Згідно пункту 5.1 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачення страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України - не внесені страхувальниками у встановлений строк страхові внески до Фонду вважаються недоїмкою і стягуються у порядку, передбаченому законодавством. Зазначені обставини привели до того, що станом на 01.06.2015 року відповідач має заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду на суму 502,22 грн. (п'ятсот дві грн. 22 коп.). За наведених вище мотивів, просить Закарпатський окружний адміністративний суд задовольнити позовні вимоги.

Позивач, в судове засідання не з’явився, проте надав суду заяву, якою просив розгляд даної справи провести без участі позивача за наявними у справі матеріалами.

Відповідач в судове засідання не з’явився, хоча про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, а за таких обставин, на підставі ст. 35 КАС України, сторона вважається належним чином повідомленою про дату, час та місце судового засідання. Суд вважає, що спір можливо вирішити на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до ч.4 ст. 128 КАС України у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.. Судом вжито достатніх заходів щодо належного повідомлення відповідача про відкриття провадження, про дату, час і місце судового розгляду даної адміністративної справи. Таким чином справа розглядається за відсутності представника відповідача на підставі наявних в матеріалах справи доказів.

Сторони в судове засідання не з’явилися, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, а відтак у відповідності до ч. 1 ст. 41 КАС України фіксація судового процесу технічними засобами не здійснюється.

З'ясувавши всі обставини у справі та перевіривши їх належними та допустимими доказами суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає до задоволення з огляду на наступне.

Згідно довідки про включення до ЄДПРОУ №1958 ВАТ "Іршавський комбінат хлібопродуктів" зареєстроване як юридична особа та знаходиться за адресою 90100, Закарпатська область, Іршавський район, вул.. Федорова, 21 (а.с.7).

Судом встановлено та підтверджено матеріалами справи, що Відкрите акціонерне товариство "Іршавський комбінат хлібопродуктів зареєстроване у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Іршавському районі, як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання України під реєстраційним номером № НОМЕР_1 (а.с.6).

17.10.2014 року до відділення Фонду в Іршавському районі відповідачем був поданий звіт щодо сплати заборгованості зі страхових коштів до відділення Фонду (далі - звіт) за третій квартал 2014 року, згідно якого сума несплачених платежів складає 502,22 грн. (а.с.9).

Згідно ст. 45 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" роботодавець (страхувальник) зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і згідно ст. 52 цього ж Закону несе відповідальність за несвоєчасну сплату страхових внесків.

Відповідно до п. 4.12 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 12.07.07р. № 36 (далі - Інструкція), страхові внески сплачуються страхувальниками-роботодавцями у день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Підприємства, які здійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фізичних осіб в установах банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахування коштів на особові рахунки.

На час розгляду адміністративної справи відповідач борг не сплатив.

Враховуючи викладене, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, заявленими відповідно до чинного законодавства і такими, що підлягають задоволенню.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись ст. ст. 6, 9, 10, 11, 70, 71, 94, 158 - 163, 167, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Іршавському районі - задовольнити повністю.

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Іршавський комбінат хлібопродуктів" (вул.. Федорова, 21, м. Іршава, Закарпатська область, код 00954063) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Іршавському районі заборгованість по страховим внескаму сумі 502,22 грн. (п’ятсот дві гривні двадцять дві копійки) грн.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.09.2015
Оприлюднено14.09.2015
Номер документу49883313
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/1101/15

Постанова від 02.09.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 23.06.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 23.06.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні