Ухвала
від 21.07.2015 по справі 820/20289/14
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 820/20289/14Суддя-доповідач ОСОБА_1 УХВАЛА

21 липня 2015 р.м. Харків Колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду у складі

Головуючого судді: Філатова Ю.М.

Суддів: Бенедик А.П. , Калиновського В.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського апеляційного адміністративного суду адміністративну справу за апеляційною скаргою ОСОБА_2 державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів на постанову Харківського окружного адміністративного суду від 03.06.2015р. по справі № 820/20289/14

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгрозапчастина"

до ОСОБА_2 державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Міндоходів

про скасування податкових повідомлень-рішень ,

ВСТАНОВИЛА:

Позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю «Укранрозапчастина», звернулось до суду з позовом до ОСОБА_2 державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Міндоходів про скасування податкових повідомлень-рішень.

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 03.06.2015р. адміністративний позов задоволено частково. Скасовано податкові повідомлення-рішення від 09.12.2014р. № № НОМЕР_1, НОМЕР_2, НОМЕР_3. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись з постановою Харківського окружного адміністративного суду від 03.06.2015р. відповідач подав апеляційну скаргу, просить її скасувати та прийняти нову, якою в задоволені позову відмовити, вважає, що судом першої інстанції порушені норми права.

Від ОСОБА_2 Державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби надійшло клопотання, в якому зазначено, що ОСОБА_2 Державна податкова інспекція з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби є правонаступником ОСОБА_2 державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Міндоходів.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши суддю-доповідача та думку представників сторін, колегія суддів дійшла висновку про заміну ОСОБА_2 державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Міндоходів її правонаступником - ОСОБА_2 Державною податковою інспекцією з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби, виходячи з наступного.

З доданих до клопотання документів вбачається, що відповідно до ч. ч. 1, 2 Постанови Кабінету Міністрів України «Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби» від 06.08.2014р. № 311 постановлено утворити як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної фіскальної служби та реорганізувати територіальні органи Міністерства доходів і зборів шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної фіскальної служби.

Наказом Державної фіскальної служби № 96 від 01.09.2014р. затверджено Положення про Сепціалізовану державну податкову інспекцію з обслуговування великих платників у м. Харкові Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби, що є правонаступником ОСОБА_2 державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Міндоходів.

Згідно зі ст. 55 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, колегія суддів допускає заміну ОСОБА_2 державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Міндоходів її правонаступником - ОСОБА_2 Державною податковою інспекцією з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби.

Керуючись ст.ст. 55, 160, 165, 196, 254 Кодексу адміністративного судочинства, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Допустити заміну відповідача ОСОБА_2 державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Міндоходів її правонаступником - ОСОБА_2 Державною податковою інспекцією з обслуговування великих платників у м. Харкові Межрегіонального головного управління Державної фіскальної служби.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_1 Судді ОСОБА_3 ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення21.07.2015
Оприлюднено14.09.2015
Номер документу49890221
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —820/20289/14

Постанова від 10.04.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 09.04.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Постанова від 25.08.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Філатов Ю.М.

Ухвала від 21.09.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Ухвала від 21.07.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Філатов Ю.М.

Ухвала від 03.07.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Філатов Ю.М.

Ухвала від 03.07.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Філатов Ю.М.

Постанова від 03.06.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

Ухвала від 22.12.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні