Ухвала
від 27.09.2013 по справі 569/16962/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/16962/13-к

27 вересня 2013 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Доля В.А., розглянувши клопотання слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області лейтенант податкової міліції ОСОБА_1 за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів шляхом ознайомлення з ними та можливістю виготовити їх копії (провести фотографування), а також вилучення їх на електронних носіях (здійснення їх виїмки) щодо діяльності ТОВ ТРК «Рівне ТВМ», які знаходяться на електронних та паперових носіях у ТОВ «Воля-Кабель» (код ЄДР 30777913, м. Київ, Деснянський р-н, вул. Магнітогорська, буд. 1), а саме: договори, протоколи замовлених послуг та обладнання, предметом яких є надання телекомунікаційних послуг укладених ТОВ ТРК «Рівне ТВМ» з абонентами-користувачами телекомунікаційних послуг, квитанцій про оплату, реєстрів оплати платіжних послуг за період з 01.07.2011 р. по 31.03.2013 р., що отримані ТОВ «Воля-Кабель» від ТОВ «ТРК Рівне ТВМ» згідно договору №010 від 26 березня 2012 року та акту приймання-передачі від 13 серпня 2012 року.

В обґрунтування клопотання вказав, що до ЄРДР за № 32013190000000126 20 червня 2013 року було внесено відомості про кримінальне правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ТОВ ТРК «Рівне ТВМ» упродовж липня 2011 - березня 2013 років при здійснені фінансово-господарської діяльності порушено норми чинного податкового законодавства, чим занижено податок на прибуток і податок на додану вартість, що підлягає сплаті до бюджету, на загальну суму 1 745,7 тис. грн.

Зокрема, службовими особами ТОВ ТРК «Рівне ТВМ» завищено амортизаційні відрахування необоротних матеріальних активів на суму 1 564 071 грн., оскільки до перевірки не надано документів, що підтверджують факт використання у господарській діяльності необоротних матеріальних активів-абонентського обладнання та інших малоцінних необоротних активів, а саме: документи, що підтверджують термін використання абонентського обладнання у діяльності підприємства, договора, протоколи замовлених послуг, складених ТОВ «ТРК Рівне ТВМ» із абонентами (юридичними та фізичними особами), документи, в яких зазначено назву обладнання, умови отримання абонентського обладнання, номер картки амортизації цього обладнання та адреса користувача обладнання та інші документи, що пітверджують факт використання малоцінних необоротних активів у господарській діяльності підприємства.

Згідно договору №010 від 26 березня 2012 року та акт приймання-передачі від 13 серпня 2012 року укладених між ТОВ ТРК «Рівне ТВМ» та ТОВ «Воля-Кабель» згідно яких ТОВ «Воля-Кабель» отримало від ТОВ ТРК «Рівне ТВМ» у електронній та паперовій формах документи та відомості щодо договорів, протоколів замовлених послуг та обладнання, корінців квитанцій про оплату, реєстри оплати платіжних послуг, що укладені з відповідними абонентами, предметом яких є надання телекомунікаційних послуг.

Враховуючи наведене, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у ТОВ «Воля-Кабель» та можливість ознайомитися з ними, виготовити копії та вилучити (здійснити їх виїмку) на електронних носіях.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, суд прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Оскільки у матеріалах досудового розслідування вбачається наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яка міститься в документах фінансово-господарської діяльності ТОВ ТРК «Рівне ТВМ», що знаходяться у ТОВ «Воля-Кабель» має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки можуть бути використані як докази, слідчий суддя вважає, що дане клопотання обґрунтоване та таке, що підлягає до задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.159, 162-164 КПК України

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

· Надати дозвіл слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_1 на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: договорів, протоколів замовлених послуг та обладнання, предметом яких є надання телекомунікаційних послуг укладених ТОВ ТРК «Рівне ТВМ» (код ЄДР 22570896, м. Рівне, вул. Директорії, 6) з абонентами-користувачами телекомунікаційних послуг, квитанцій про оплату, реєстрів оплати платіжних послуг за період з 01.07.2011 р. по 31.03.2013 р., що отримані ТОВ «Воля-Кабель» від ТОВ «ТРК Рівне ТВМ» згідно договору №010 від 26 березня 2012 року та акту приймання-передачі від 13 серпня 2012 року, можливість ознайомитись з ними та зробити їх копії (провести фотографування), а також вилучити їх на електронних носіях.

У разі відсутності оригіналів документів зобов’язати ТОВ «Воля-Кабель» надати засвідчені копії вказаних документів та протоколів (описів), що підтверджують вилучення оригіналів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, який надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Доля В.А.

Дата ухвалення рішення27.09.2013
Оприлюднено15.09.2015
Номер документу49911124
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/16962/13-к

Ухвала від 27.09.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А. В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні