Ухвала
від 20.03.2013 по справі 711/2248/13-к
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

номер справи 711/2248/13-к

провадження № 1-кс/711/519/13

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

20 березня 2013 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Смоляр А.О., за участю:

секретаря судових засідань - ОСОБА_1

слідчого - Хлобистіна М.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання старшого слідчого СУ УМВС України в Черкаській області Хлобистіна М.Л., винесене в кримінальному провадженні №12013250020000105, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.02.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 5 КК України, і погоджене старшим прокурором відділу прокуратури Черкаської області про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

TOB «ITC» (код ЄДРПОУ 32653934, м. Черкаси, вул. Корольова, 38/1, директор та головний бухгалтер - ОСОБА_2, засновник - ОСОБА_3) у вересні 2011 року визнане переможцем тендеру, державним замовником якого виступало Управління житлово - комунального господарства Черкаської облдержадміністрації. 26.10.2011 в рамках державної програми «Реалізація пілотних проектів» між TOB «ІТС» в особі директора ОСОБА_2 та УЖКГ Черкаської облдержадміністрації в особі першого заступника начальника Управління ОСОБА_4 укладено та підписано договір про впровадження системи телемоніторингу та телекерування об'єктами водопостачання, водовідведення, а також заміну насосного обладнання на КП «Управління ВКГ» у м. Каневі (Черкаська область) на загальну суму 5 млн. 200,8 тис. грн., на виконання умов якого в адресу TOB «ITC» Управлінням житлово - комунального господарства Черкаської облдержадміністрації перераховано аванс в сумі 1,4 млн. грн. В подальшому, протягом жовтня - листопада 2011 року, службові особи ТОВ «ІТС» здійснили закупівлю матеріалів та комплектуючих на суму понад 400 тис. грн., а основну суму близько 1 млн. грн. з метою розкрадання бюджетних коштів перерахували на рахунки ТОВ «Сервіс Торг Плюс» (код ЄДРПОУ 37588011) і ТОВ «Інтайм Сервіс» (код ЄДРПОУ 37588027), які мають ознаки фіктивності, зареєстровані за однією адресою: м. Київ, вул. Хмельницька, 10, за якою фактично не знаходяться (адреса масової реєстрації), директора яких являються малозабезпеченими особами, зловживають спиртними напоями та не мають постійного місця роботи. Проведеною перевіркою встановлено, що будь - яких робіт по вказаному об'єкту не проводилось та насосного обладнання не поставлялось до теперішнього часу. Службові особи Управління ЖКГ Черкаської облдержадміністрації належних вимог щодо виконання робіт на вказаному об'єкті або повернення коштів до ТОВ «ІТС» не висували. Таким чином службові особи Управління ЖКГ Черкаської облдержадміністрації та ТОВ «ІТС» шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволоділи бюджетними коштами на суму близько 960 тис. грн., чим державним інтересам завдано збитків в особливо великих розмірах.

Під час провадження досудового розслідування було також встановлено, що номінальними керівниками вищевказаних фіктивних підприємств ТОВ «Сервіс Торг Плюс» (код ЄДРПОУ 37588011) і ТОВ «Інтайм Сервіс» (код ЄДРПОУ 37588027), відповідно являються ОСОБА_5 і ОСОБА_6, які будь - якого відношення до створення і діяльності даних суб'єктів господарської діяльності не мають, між собою не знайомі і будь - яких довіреностей на представництво не надавали.

Відповідно до відомостей наданих ЧФ ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, 27.10.2011 приватним нотаріусом Білоцерківського міського нотаріального округу Київської області ОСОБА_7, протягом періоду часу, що вимірюється декількома хвилинами, посвідчено довіреності ОСОБА_6 і ОСОБА_5 на представництво одній і тій же особі - ОСОБА_8 (ІДН НОМЕР_1), та зареєстровані у реєстрі нотаріальних дій під номерами 5693 і 5694 відповідно (бланки ВРН 244104 і ВРН 244105).

Зважаючи на те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи нотаріальних справ, зареєстрованих 27.10.2011 в реєстрі нотаріальних дій під номерами 5693 і 5694, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у провадженні і впливають на повноту, об'єктивність і всебічність досудового розслідування, а також те, що іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів є неможливим, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів цих документів та можливість їх вилучити з метою проведення відповідних криміналістичних експертиз - орган досудового розслідування звернувся до суду із клопотанням про отримання тимчасового доступу до оригіналів цих документів та можливість їх вилучити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задовольнити.

Особа, у володінні якої перебувають документи, клопотання про доступ з можливістю вилучення до яких подано до суду, в судове засідання не викликалася, оскільки слідчий заявив клопотання її не викликати оскільки є достатньо підстав вважати, що вказані документи можуть бути знищені або до їхнього змісту можуть бути внесені зміни.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Беручи до уваги викладене вище, а також тяжкість злочину і неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів цих документів та можливість їх вилучити з метою проведення відповідних криміналістичних експертиз, яка перебуває у володінні приватного нотаріуса Білоцерківського міського нотаріального округу Київської області ОСОБА_7В

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 147, 163-165, 309, 372, 395 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, які містять охоронювану законом таємницю і перебувають у володінні приватного нотаріуса Білоцерківського міського нотаріального округу Київської області ОСОБА_7, юридична адреса: 09100, м. Біла Церква, вул. Гординського, 58 (контактні дані: 09117, м. Біла Церква, Піонерський тупік, 2, кв. 14), а саме: документів нотаріальних справ, зареєстрованих 27.10.2011 в реєстрі нотаріальних дій під номерами 5693 і 5694 приватним нотаріусом Білоцерківського міського нотаріального округу Київської області ОСОБА_7 за фактами посвідчення довіреностей ОСОБА_6 (ІДН НОМЕР_2) і ОСОБА_5 (ІДН НОМЕР_3) громадянину ОСОБА_8 (ІДН НОМЕР_1), та можливість їх вилучити.

Зобов'язати відповідальну особу , яка відповідає за збереження вказаної вище інформації та наділена правом видавати таку інформацію, видати вказану інформацію старшому слідчому в особливо важливих справах відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_9, роз'яснивши їй, що в разі невиконання покладених на неї процесуальних обов'язків, без поважних причин, на неї може бути накладене грошове стягнення.

Копію ухвали надати слідчому в провадженні якого знаходиться справа - для виконання та вручення її відповідальній особі, на яку покладено обов'язок по її виконанню.

Ухвала не оскаржується та підлягає до виконання на протязі одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

"копія вірна" ОСОБА_10

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення20.03.2013
Оприлюднено15.09.2015
Номер документу49918085
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —711/2248/13-к

Ухвала від 20.03.2013

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Смоляр А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні