Ухвала
від 05.10.2009 по справі 6/306/09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/306/09

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про залишення  справи без розгляду

           05.10.09                                                                        Справа №  6/306/09

           Суддя

За позовом           Акціонерного страхового товариства закритого типу „Дніпроінмед” м. Дніпропетровськ

До           Виробничо –комерційного товариства з обмеженою відповідальністю „Полонина, ЛТД” м. Запоріжжя

    

          про стягнення 6 410 грн. 90 коп. та зобов'язання перенести огорожу     

Суддя                    Місюра  Л.С.

За участю представників :

Від позивача:           Маркова Т.Ю. –дов. від 25.11.2008р.

Від відповідача :          Єгорова В.М. –дов. від 01.10.2009р.

Розглянувши матеріали справи за позовом  Акціонерного страхового товариства закритого типу „Дніпроінмед” м. Дніпропетровськ до Виробничо –комерційного товариства з обмеженою відповідальністю „Полонина, ЛТД” м. Запоріжжя про стягнення 6 410 грн. 90 коп. та зобов'язання перенести огорожу, суддя     

В С Т А Н О В И В:

Позивач в позовній заяві просив  стягнути з відповідача збитки в сумі  6 410 грн. 90 коп. та зобов'язати його  перенести огорожу на відстань одного метру від межі земельної ділянки позивача.

Відповідач надав суду заперечення на позовну заяву, де вказав наступне: виробничо-комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «ПОЛОНИНА ЛТД»(зареєстрована адреса - 69035 м. Запоріжжя, вул. Лермонтова, 14,  кв.64, код ЄДРПОУ 13625285) не може бути відповідачем у даній справі, оскільки ще 19.12.2006р. ним був здійснений продаж нерухомого майна, розташованого в м. Запоріжжі по вул. О.Матросова, 13 Корпорації «POLONINA USA, Іnс». Вказана Корпорація є юридичною особою відповідно до законодавства Сполучених Штатів Америки, зареєстрована як корпорація в штаті (співдружності) Пенсільванія. 142 Grandview Drive,  Iveland, PA 18974 та зареєстрована 09 жовтня 2001 року Міністерством Закордонних Справ. Саме Корпорація після придбання нерухомості зареєструвала в установленому в Україні порядку своє Представництво за адресою: м. Запоріжжя, вул. О.Матросова. ІЗ. на листування з яким і посилається Позивач. Викладене підтверджується копією договору купівлі-продажу від 19.12.2006р. Тобто наявність в найменуванні двох юридичних осіб, зареєстрованих в різних країнах, слова «ПОЛОНИНА»(англ. «POLONINA») ввело позивача в оману. Аби позивач своєчасно відгукнувся на листи Представництва, то а ні помилки, а ні цього позову не було б.

В судовому засіданні позивач подав заяву, в якої просить залишити позов без розгляду, з зв'язку з тим, що він не може на даний час надати суду  необхідні  для розгляду справи документи.

Зава позивача приймається судом, оскільки  вона заявлена відповідно  діючому законодавству.

Ухвалою від 11.09.2009р. суд зобов'язав позивача надати суду цілий ряд документів, необхідних для всебічного розгляду справи.  Позивач ухвалу суду  не виконав, витребувані  судом документи не надав. Поважні причини не надання суду витребуваних документів позивач не  вказав.

Відповідно до  пункту 5  статті 81 ГПК України  господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом  матеріали, необхідні  для вирішення  спору.

Не надання витребуваних судом документів не дозволяє розглянути  спір по суті.

По наявним в матеріалах справи документам розглянути спір не можна.

За таких обставин,  позов слід  залишити без  розгляду.

Після усунення обставин, що зумовили залишення  позову  без розгляду, позивач має право знову звернутися з ним до господарського суду в загальному порядку.

Керуючись ст. ст. 44 –49, п. 5 ст. 81 , ст. 86 ГПК України, суддя

                                        У Х В А Л И В :

Позов залишити без  розгляду. Матеріали  справи повернути позивачу.

Суддя                                                                                                             Л.С. Місюра

Ухвала підписана : 05.10.2009р.

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення05.10.2009
Оприлюднено15.10.2009
Номер документу4991856
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/306/09

Ухвала від 05.10.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Місюра Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні