Ухвала
від 08.09.2015 по справі 916/3552/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

підготовчого засідання суду

про порушення провадження у справі про банкрутство

"08" вересня 2015 р.Справа №916/3552/15

За заявою: Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області

до боржника: приватного підприємства "Лесік & Т"

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

Від кредиторів:ДПІ у Київському р-ні м. Одеси ГУ ДФС в Одеській обл. - ОСОБА_1, за довіренісю;

Від боржника: не з'явився;

У судововму засіданні присутній арбітражний керуючий ОСОБА_2

Суть спору: Державна податкова інспекція у Київському районі м. Одеси Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області (далі - Кредитор) звернулась до господарського суду Одеської області з заявою про визнання приватного підприємства "Лесік & Т" (далі - Боржник) банкрутом, оскільки Боржник неспроможний сплатити заборгованість перед Кредитором після настання встановленого строку у сумі 631213,49 грн.

27.08.2015р. судом було зроблено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Відповідно до довідки, яка надійшла до суду засобом електронного зв'язку 27.08.2015р., здійснено автоматичний відбір кандидата арбітражного керуючого - ОСОБА_3

Ухвалою господарського суду Одеської області від 28.08.2015р. заяву Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області про порушення справи про банкрутство приватного підприємства "Лесік & Т" прийнято до розгляду.

07.09.2015р. (вх. №3-1457/15) до господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого ОСОБА_2 про призначення розпорядником майна приватного підприємства "Лесік & Т" .

Представник Кредитора заяву підтримав, наполягав на задоволенні заявлених вимогах.

Представник Боржника відзив на заяву не надав, проти задоволення заяви Кредитора не заперечив.

Відповідно до абз.2 ч.1 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін у підготовчому засіданні, суд встановив:

Станом на дату подання заяви про визнання банкрутом загальна сума безспірної заборгованості Боржника перед Кредитором становить 631213,49 грн. (без урахування неустойки, штрафів, пені та інших фінансових санкцій).

Наявна заборгованість підтверджується постановою Одеського окружного адміністративного суду від 29.04.2014р. по справі № 815/2583/14, ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 11.07.2012р. по справі № 1570/3507/2011, інкасовими дорученнями від 13.05.2014р., 21.08.2014р., 27.11.2014р.

Незважаючи на зазначене, станом на дату подання заяви про порушення справи про банкрутство, вищезазначена постанова не виконано, грошові кошти Кредитором від Боржника не отримані.

Згідно ч.2 ст.10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Відповідно до ч.1 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

У відповідності до абз.1 ч.3 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Згідно ст.1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" неплатоспроможність - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Статтею 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що грошовим зобов'язанням є зобов'язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До складу грошових зобов'язань боржника, в тому числі зобов'язань щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі.

Таким чином, суд доходить до висновку, що кредиторські вимоги Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області до приватного підприємства "Лесік & Т" у сумі 631213,49 грн. є безспірні, сукупно складають більше трьохста мінімальних розмірів заробітної плати та не були задоволені протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Частиною 1 ст. 114 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» передбачало, що кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

На запит суду відповідно до ст. 114 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого про банкрутство приватного підприємства "Лесік & Т" визначено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_3

Стаття 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" надає можливість суду визначити кандидатуру арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Приймаючи до уваги, що від арбітражного керуючого ОСОБА_3 заяви про призначення розпорядником майна боржника не надходило, а кандидатура арбітражного керуючого ОСОБА_2 відповідає вимогам Закону, суд призначає останнього розпорядником майна приватного підприємства "Лесік & Т".

Відповідно до ч.10 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Керуючись ст.ст. 16, 18, 19, 22, 23, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 64, 65, 86 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Лесік & Т" ( 65016, АДРЕСА_1. Код ЄДРПОУ 32153060 ).

2. Визнати грошові вимоги Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області до приватного підприємства "Лесік & Т" у сумі 631213,49 грн.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

4. Ввести процедуру розпорядження майном приватного підприємства "Лесік & Т" . Розпорядником майна приватного підприємства "Лесік & Т" призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2 (свідоцтво №1718 від 03.11.2014р., адреса: 65031, м. Одеса, вул. Хімічна, 1/27, каб. 4).

5. Встановити розмір оплати послуг арбітражного керуючого ОСОБА_2 в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

6. Вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

7. З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснити офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство приватного підприємства "Лесік & Т" на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

8. Визначити дати у даній справі:

- строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів - не пізніше місяця та двадцяти днів після дати проведення підготовчого засідання;

- дата складення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження до господарського суду - не пізніше місяця та двадцяти днів після дати проведення підготовчого засідання;

- дата попереднього засідання суду - не пізніше двох місяців та десяти днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду;

- строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника - не пізніше двох місяців, а в разі значного обсягу майна - трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

9. Призначити судове засідання на "13" жовтня 2015р. о 10:30. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр-т Шевченка, 29, зал №15, тел. (0482) 307-965).

10. Зобов'язати у наступному засіданні представити:

розпорядника майна боржника - реєстр вимог кредиторів.

11. Визнати явку у судове засідання обов'язковою.

Примірник ухвали надіслати : боржнику, Київському районному суду м.Одеси, Першій ДВС в Київському р-ні м. Одеси, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції.

Суддя Г.А. Лепеха

Дата ухвалення рішення08.09.2015
Оприлюднено15.09.2015
Номер документу49966952
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —916/3552/15

Ухвала від 09.03.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 21.02.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 19.01.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 24.11.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 25.10.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 20.09.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 23.08.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 05.07.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні