Ухвала
від 26.04.2012 по справі 5027/1327-б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"26" квітня 2012 р. справа № 5027/1327-б/2011

За заявою прокурора Вижницького району Чернівецької області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України у Вижницькому районі Чернівецької області

до відкритого акціонерного товариства В«Вижницька реалбаза хлібопродуктівВ» , м. Вижниця Чернівецької області

про визнання відсутнього боржника банкрутом

Суддя Т.І. Ковальчук

За участю представників:

Ініціюючого кредитора -ОСОБА_1, дов. від 12.01.2012 р. № 186/09

Ліквідатор -ОСОБА_2

У засіданні приймали участь -прокурор Петрович А.Н.

СУТЬ СПОРУ:

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 29.11.2011 р. за заявою прокурора Вижницького району Чернівецької області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України у Вижницькому районі Чернівецької області порушено провадження у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства В«Вижницька реалбаза хлібопродуктівВ» як відсутнього боржника в порядку ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою від 21.12.2011 р. ВАТ В«Вижницька реалбаза хлібопродуктівВ» визнано банкрутом як відсутнього боржника в порядку ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (далі -Закон), відкрито ліквідаційну процедуру, строк якої встановлено до 21.06.2012 р., ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2

Ухвалою від 13.04.2012 р. до розгляду в судовому засіданні 26.04.2012 р. призначено клопотання ліквідатора ОСОБА_2 про перехід до загальних процедур банкрутства в зв'язку з виявленням належного відсутньому боржнику майна та про затвердження йому розміру оплати послуг.

У судовому засіданні 26.04.2012 р. ліквідатор ОСОБА_2 пояснив, що в ході ліквідації відсутнього боржника за спрощеною процедурою ним виявлено належне ВАТ В«Вижницька реалбаза хлібопродуктівВ» нерухоме майно, в зв'язку з чим відповідно до норм закону про банкрутство просить припинити спрощену процедуру ліквідації банкрута і перейти до розпорядження майном боржника, також просить затвердити йому оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно за період здійснення ним повноважень ліквідатора відсутнього банкрута за рахунок коштів останнього.

Представник ініціюючого кредитора і прокурор проти задоволення клопотань ліквідатора не заперечували, у разі введення судом процедури розпорядження майном просили призначити ОСОБА_2 розпорядником майна боржника.

Заслухавши пояснення ліквідатора ОСОБА_2, розглянувши подані клопотання та додані до них документи, матеріали справи, заслухавши думку прокурора і представника ініціюючого кредитора, суд встановив, що в ході ліквідаційної процедури ВАТ В«Вижницька реалбаза хлібопродуктівВ» , яка здійснювалася в спрощеному порядку відповідно до ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» ліквідатором виявлено належне відсутньому боржнику нерухоме майно за адресою м. Вашківці Вижницького району, вул. Петра Лютика, а саме: зерносклад, гараж, матеріальний склад, трансформатор прохідна, вагова, вбиральня.

У відповідності до ч. 6 ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (далі - Закон) за клопотанням ліквідатора у разі виявлення ним майна відсутнього боржника, визнаного банкрутом, господарський суд може винести ухвалу про припинення процедури ліквідації, передбаченої цією статтею, і переходу до загальних судових процедур у справі про банкрутство, передбачених цим Законом.

За результатами розгляду клопотання ліквідатора суд дійшов висновку, що воно підлягає задоволенню й у справі слід здійснити перехід до загальних процедур банкрутства та ввести процедуру розпорядження майном боржника, а також зобов'язати ініціюючого кредитора подати до офіційних друкованих органів відповідне оголошення, розпорядником майна боржника за згодою ініціюючого кредитора призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2

Згідно з ч. 10 ст. 3 1 Закону оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Частиною 12 ст. 3 1 Закону передбачено, що оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

У період здійснення ліквідаційної процедури банкрута в спрощеному порядку комітет кредиторів не утворювався, зазначену процедуру за результатами даного судового засідання належить припинити, відтак суд вважає за належне задовольнити клопотання ліквідатора про затвердження йому оплати послуг в даній процедурі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3 1 , 11, 13, ч. 6 ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , господарський суд

У Х В А Л И В:

1. Припинити спрощену процедуру ліквідації ВАТ В«Вижницька реалбаза хлібопродуктівВ» .

2. Перейти до загальних процедур банкрутства, передбачених Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

3. Зобов'язати УПФУ у Вижницькому районі подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за його рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство ВАТ В«Вижницька реалбаза хлібопродуктівВ» , примірник газети з надрукованим оголошенням надати суду.

Оголошення повинне містити всі відомості, передбачені ч. 5 ст. 11 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , а також дату порушення господарським судом провадження у справі.

4. Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

Розпорядником майна боржника призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2, м. Чернівці, вул. Залозецького,38/1, ліцензія АБ № 547815 від 19.10.2010 р.).

5. Розпоряднику майна скласти і подати господарському суду реєстр вимог кредиторів не пізніше 18 червня 2012 року .

6. Призначити справу до розгляду в попередньому засіданні на 21 червня 2012 року на 10-00 год. за участю кредиторів, представника боржника та розпорядника майна і прокурора.

7. Перші збори кредиторів призначити на 02 липня 2012 року .

8. Судове засідання, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи про визнання боржника банкрутом, призначити на 09 липня 2012 року на 10-00 год . за участю представників кредиторів, боржника, розпорядника майна і прокурора у приміщенні господарського суду Чернівецької області за адресою м. Чернівці вул. Кобилянської, 14.

9. Затвердити ОСОБА_2 оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно за період здійснення ним повноважень протягом спрощеної процедури ліквідації ВАТ В«Вижницька реалбаза хлібопродуктівВ» за рахунок коштів боржника.

10. Ухвалу надіслати сторонам, розпоряднику майна боржника ОСОБА_2, прокурору, державному органу з питань банкрутства.

Суддя ОСОБА_3

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення26.04.2012
Оприлюднено15.09.2015
Номер документу49973302
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5027/1327-б/2011

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 13.04.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 09.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні