Ухвала
від 21.08.2013 по справі 759/12769/13-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/1213/13

ун. № 759/12769/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 серпня 2013 року Слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва Величко Т.О., при секретарі Голубенко Т.В.,за участю старшого слідчого відділення розслідування господарських злочинів СВ Святошинського РУ ГУМВС України в місті Києві капітан мілціїі Шевченко В.В., Старшого прокурора Прокуратури Святошинського району м. Києва Ладного І.О. розглянувши внесене у кримінальному провадженні №12013110080008275, відомост до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.06.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ч.2 КК України внесені старшим слідчим відділення розслідування господарських злочині СВ Святошинського РУ ГУМВС України в місті Києві , клопотання про проведення обшуку.

Перевіривши надані матеріали, заслухавши думку прокурора Ладного І.О. -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013110080008275 від 26.06.2013 року, за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 358 ч.2 КК України, щодо нвстановлени осіб, які з метою прикриття незаконної дяльності шляхом реєстрації,які діяли від імені посадових осіб ТОВ "Цифроком" ( код ЄДРПОУ 25639424)

В ході досудового розслідування встановлено, що ГУБОЗ МВС отримано інформацію щодо діяльності посадових осіб Корпорація «об'єднання підприємств Марс» (ЄДРПОУ 33445297), ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, та його сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 Вищезазначене підприємство здійснює ремонт військової техніки та з метою подальшої конвертації та легалізації грошових коштів, отриманих від замовників цих послуг, перераховує безготівкові кошти на рахунки підприємств з ознаками фіктивності ТОВ «Лідер Сейл» (ЄДРПОУ 38366257), ТОВ «Алекс Солюшинз» (ЄДРПОУ 38440654), ТОВ «Престиж Продакшен» (ЄДРПОУ 38271705) та інш. (в середньому в місяць приблизно на суму 10 млн. грн.). Унаслідок застосування злочинної схеми (діє з лютого 2013 року) виведено в тінь та привласнено суму понад 40 млн. грн.

Також встановлено, що в податковій звітності Корпорації «Об'єднання підприємств Марс», яка повинна відображати в додатку № 5 до декларацій з ПДВ операції по взаєморозрахунках з замовниками, відсутня інформація про їх дані. За оперативною інформацією замовниками послуг з ремонту військової техніки може бути ДП ДК «Укрспецекспорт» - Державне підприємство «Укроборонсервіс» (ЄДРПОУ 21552117), яке в подальшому за домовленостями Міністерства оборони України експортує цю техніку за кордон через ДП «Укрспецекспорт».

Крім того, встановлено, що ТОВ «Алекс Солюшинз» за юридичною та фактичною адресою: м. Київ, вул. Булаховського, 30 А; ТОВ «Лідер Сейл» за юридичною та фактичною адресою: м. Київ, вул. Григоровича-Барського, 7, кв. 38; ТОВ «Престиж Продакшен» за юридичною та фактичною адресою: м. Київ, вул. Булаховського, 30 А, не знаходяться. Згідно реєстрів звіту 1 ДФ ІІІ кількість працюючих на підприємстві 1 особа, а саме директор. Факт здійснення фінансово-господарської діяльності по взаємовідносинам між вказаними товариствами з Корпорацією «Об'єднання підприємств Марс» не можливо.

Вище наведені факти вказують на те, що ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Престиж Продакшен» має ознаки „фіктивного" підприємництва, та створене і діє з метою прикриття незаконної діяльності.

Крім того, встановлено, що контрагентами Корпорації «Об'єднання підприємств Марс» є наступні товариства: ТОВ "ТЕХПРОМСЕРВІС ЛТД", ДП "МИКОЛАЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ДП "ЛЬВІВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД", ДП ДП "УКРСПЕЦЕКСПОРТ" - ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРОБОРОНСЕРВІС", КАЗЕННЕ ПІДПРИЄМСТВО "ХАРКІВСЬКЕ КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО З МАШИНОБУДУВАННЯ ІМЕНІ О.О. МОРОЗОВА", ДП "ЖИТОМИРСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ТОВ "СОТА - ПРЕСС - КАРТ", ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КИЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ДП МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ "45 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", які в подальшому користувались вище вказаними незаконними послугами «фіктивних товариств - ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Престиж Продакшен», використовуючи при цьому їх реквізити, з метою конвертації грошових коштів, мінімізації податкових зобов'язань, безпідставного формуванню від'ємного значення з ПДВ, а також легалізації коштів здобутих злочинним шляхом.

Згідно інформації про отримання доходів працівниками по формі 1 ДФ відповідно до автоматизованих інформаційних систем Міндоходів України встановлено, що ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, офіційно працевлаштовані на Корпорації «Об'єднання підприємств Марс».

Крім того, в ході оперативного супроводження встановлено, що ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, будучи посадовими особами Корпорації «Об'єднання підприємств Марс», безпосередньо здійснюють організацію конвертації та подальшої легалізації грошових коштів, отриманих від замовників послуг Корпорації з ознаками «фіктивності», крім того, здійснюють організацію та контроль за перерахуванням безготівкових коштів Корпорації на рахунки підприємств з ознаками фіктивності ТОВ «Лідер Сейл» (код ЄДРПОУ 38366257), ТОВ «Алекс Солюшинз» (код ЄДРПОУ 38440654), ТОВ «Престиж Продакшен» (ЄДРПОУ 38271705).

Вище наведені факти вказують на те, що невстановлені особи використовують реквізити, печатку та банківські рахунки ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Престиж Продакшен» з метою заволодіння грошовими коштами суб'єктів господарювання, а також надають послуги суб'єктам підприємницької діяльності в різних галузях економіки по конвертації грошових коштів, мінімізації податкових зобов'язань, безпідставному формуванню від'ємного значення з ПДВ, а також легалізації коштів здобутих злочинним шляхом, використовуючи при цьому реквізити вказаного підприємства.

З клопотання про тобшук вбачається , що ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Алекс Солюшинз» надає реальнодіючим суб'єктам підприємницької діяльності можливість у формуванні податкового кредиту, за рахунок податкових зобов'язань останнього, що призводить до фактичного ненадходження до Державного бюджету України податків та інших загальнообов'язкових зборів.

Досудовим слідством встановлено, що серед таких підприємств „вигодонабувачів" послуг ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Алекс Солюшинз» у формуванні податкового кредиту було Корпорація «Об'єднання підприємств Марс».

Досудовим слідством встановлено, що фінансово-господарська діяльність ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен» та ТОВ «Алекс Солюшинз» здійснюється поза межами правового поля, що у свою чергу свідчить про не набуття належним чином цивільної праводієздатності вказаних товариств, а тому слід вважати фінансово-господарські взаємовідносини між ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Алекс Солюшинз» та Корпорацією «Об'єднання підприємств Марс» як фіктивними правочинами, та такими, що вчинено без наміру створення правових наслідків, які обумовлювались цими правочинами (ст. 234 Цивільного Кодексу України).

В ході досудового розслідування не підтверджено наявність поставок товарів (послуг) від ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Алекс Солюшинз» на користь Корпорації «Об'єднання підприємств Марс», що свідчить про те, що правочини між вказаними товариствами здійснені без мети настання реальних наслідків.

Крім того, операції ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен» та ТОВ «Алекс Солюшинз» не підтверджуються стосовно врахування реального часу здійснення операцій, місцезнаходження майна, наявності трудових ресурсів, та іншого майна, які економічно необхідні для виконання такого постачання або здійснення діяльності, що свідчить про відсутність необхідних умов для результатів відповідної господарської, економічної діяльності, технічного персоналу, основних фондів, виробничих активів, а також відсутня інформація стосовно наявності складських приміщень і транспортних засобів. В зв'язку з цим посадові особи ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Алекс Солюшинз» не могли фактично здійснювати господарські операції з урахуванням часу, оперативності проведення операцій, місцезнаходження майна, віддаленості контрагентів один від одного.

Встановлено, що у ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен» та ТОВ «Алекс Солюшинз» відсутні необхідні умови для здійснення господарських операцій, а тому слід вважати операції від даного товариства як не господарська діяльність підприємства.

Фактичним місцем реєстрації та проживання ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, встановлено за адресою: АДРЕСА_2.

Згідно довідки від БТІ в м. Києві від 02.08.2013 р. за вих. №16969 встановлено, що нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_2, на право власності зареєстровано за ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1

Досудовим слідством встановлено, що за фактичним місцем реєстрації та проживання ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, за адресою: АДРЕСА_2, знаходяться речі, предмети і документи, знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі, цінності, гроші), яке здобуте у результаті його вчинення (злочинним шляхом), а також інші предмети, документи, магнітні носії інформації, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а саме: відомості та оригінали первинних бухгалтерських документів, чорнові записи та інші фінансово-господарські документи пов'язаних з Корпорації «Об'єднання підприємств Марс», ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Алекс Солюшинз», ДП ДК «Укрспецекспорт» - Державне підприємство «Укроборонсервіс», ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, ТОВ "ТЕХПРОМСЕРВІС ЛТД", ДП "МИКОЛАЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ДП "ЛЬВІВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД", ДП ДП "УКРСПЕЦЕКСПОРТ" - ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРОБОРОНСЕРВІС", КАЗЕННЕ ПІДПРИЄМСТВО "ХАРКІВСЬКЕ КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО З МАШИНОБУДУВАННЯ ІМЕНІ О.О. МОРОЗОВА", ДП "ЖИТОМИРСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ТОВ "СОТА - ПРЕСС - КАРТ", ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КИЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ДП МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ "45 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД"; магнітні носії інформації; та інші предмети, речі, документи, цінності та гроші, здобутті злочинним шляхом, що містять у собі іншу інформацію, яка цікавить органи досудового розслідування; та інші відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

Але слідчим суддею встановленно, що відповідно до Витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.06.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ч.2 КК України внесені старшим слідчим відділення розслідування господарських злочині СВ Святошинського РУ ГУМВС України в місті Києві відсутні відомості щодо незаконних та протиправнихдій з боку Корпорацією "об"єднання підприємств Марс", натомість у клопотианні про проведення обшуку відсутні відомості та причиниий зв"язок щодо діяльності ТОВ "Цифроком", а тому слідчий суддя дійшов висновку про відмову у звдоволенні клопотання про проведення обшуку.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

К задоволенні клопотання про проведення обшуку відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Т.О. Величко

Дата ухвалення рішення21.08.2013
Оприлюднено12.09.2016
Номер документу49975655
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку.

Судовий реєстр по справі —759/12769/13-к

Ухвала від 21.08.2013

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні