Ухвала
від 22.08.2013 по справі 759/12809/13-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/1232/13

ун. № 759/12809/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2013 року Слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва Величко Т.О., при секретарі Голубенко Т.В., за участю прокурора Ладного І.О., старшого слідчого відділення розслідування господарських злочинів СВ Святошинського РУГУ МВС України в м. Києві Шевченко В.В., розглянув винесене в кримінальному провадженні №12013110080008275 старшим слідчим відділення розслідування господарських злочинів СВ Святошинського РУГУ МВС України в м. Києві Шевченко В.В., і погоджене прокурором Ладним І.О., клопотання про проведення обшуку.

Перевіривши надані матеріали, заслухавши думку прокурора Ладного І.О., -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013110080008275 від 26.06.2013 року, за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 205 ч.1 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені досудовим слідством особи з метою прикриття незаконної діяльності та незаконного формування кредитних зобов'язань суб'єктам господарювання, шляхом реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з ознаками «фіктивності» на території Святошинського району в м. Києві, а саме ТОВ «Цифроком» (код ЄДРПОУ 25639424), ТОВ «Лідер Сейл» (ЄДРПОУ 38366257), ТОВ «Алекс Солюшинз» (ЄДРПОУ 38440654), ТОВ «Престиж Продакшен» (ЄДРПОУ 38271705), внесли завідомо неправдиві відомості до установчих, реєстраційних документів вказаних товариств та до податкової звітності, та інших фінансово-господарських документів.

Так, встановлено, що ТОВ «Алекс Солюшинз» за юридичною адресою: м. Київ, вул. Булаховського, 30 А; ТОВ «Лідер Сейл» за юридичною адресою: м. Київ, вул. Григоровича-Барського, 7, кв. 38; ТОВ «Престиж Продакшен» за юридичною адресою: м. Київ, вул. Булаховського, 30 А, ТОВ «Цифроком» за юридичною адресою: м. Київ, вул. Леся Курбаса, 2 А, не знаходяться.

Допитаний ОСОБА_2 показав, що ніякого відношення до реєстрації та введення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Цифроком» не має, на посаду директора даного товариства не влаштовувався, будь-які документи від імені директора товариства не підписував.

Вище наведені факти вказують на те, що ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Цифроком» має ознаки „фіктивного" підприємництва, та створене і діє з метою прикриття незаконної діяльності.

Крім того встановлено, що ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Цифроком» надає реальнодіючим суб'єктам підприємницької діяльності можливість у формуванні податкового кредиту, за рахунок податкових зобов'язань останнього, що призводить до фактичного ненадходження до Державного бюджету України податків та інших загальнообов'язкових зборів.

Досудовим слідством встановлено, що серед таких підприємств „вигодонабувачів" послуг ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Цифроком» у формуванні податкового кредиту було Корпорація «Об'єднання підприємств Марс» (ЄДРПОУ 33445297).

Так, невстановлені особи, діючи від імені ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Цифроком», які мають ознаки фіктивності, внесли завідомо неправдиві відомості щодо виконання ними послуг та щодо юридичної (фактичної) адреси до фінансово-господарських документів Корпорації «Об'єднання підприємств Марс».

В подальшому встановлено, що у другому ланцюгу щодо користування послуг «фіктивних товариств» Корпорація «Об'єднання підприємств Марс» має фінансово-господарські взаємовідносини з ДП ДК «Укрспецекспорт» - Державне підприємство «Укроборонсервіс», ТОВ "ТЕХПРОМСЕРВІС ЛТД", ДП "МИКОЛАЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ДП "ЛЬВІВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД", ДП ДП "УКРСПЕЦЕКСПОРТ" - ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРОБОРОНСЕРВІС", КАЗЕННЕ ПІДПРИЄМСТВО "ХАРКІВСЬКЕ КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО З МАШИНОБУДУВАННЯ ІМЕНІ О.О. МОРОЗОВА", ДП "ЖИТОМИРСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ТОВ "СОТА - ПРЕСС - КАРТ", ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КИЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ДП МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ "45 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД".

Згідно інформації про отримання доходів працівниками по формі 1 ДФ відповідно до автоматизованих інформаційних систем Міндоходів України встановлено, що ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, офіційно працевлаштовані на Корпорації «Об'єднання підприємств Марс».

Крім того, в ході оперативного супроводження встановлено, що ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, будучи посадовими особами Корпорації «Об'єднання підприємств Марс», безпосередньо здійснюють організацію конвертації та подальшої легалізації грошових коштів, отриманих від замовників послуг Корпорації з ознаками «фіктивності», крім того, здійснюють організацію та контроль за перерахуванням безготівкових коштів Корпорації на рахунки підприємств з ознаками фіктивності ТОВ «Лідер Сейл» (код ЄДРПОУ 38366257), ТОВ «Алекс Солюшинз» (код ЄДРПОУ 38440654), ТОВ «Престиж Продакшен» (ЄДРПОУ 38271705), ТОВ «Цифроком».

В ході досудового розслідування не підтверджено наявність поставок товарів (послуг) від ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Цифроком» на користь Корпорації «Об'єднання підприємств Марс», що свідчить про те, що правочини між вказаними товариствами здійснені без мети настання реальних наслідків.

Крім того, операції ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен» та ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Цифроком» не підтверджуються стосовно врахування реального часу здійснення операцій, місцезнаходження майна, наявності трудових ресурсів, та іншого майна, які економічно необхідні для виконання такого постачання або здійснення діяльності, що свідчить про відсутність необхідних умов для результатів відповідної господарської, економічної діяльності, технічного персоналу, основних фондів, виробничих активів, а також відсутня інформація стосовно наявності складських приміщень і транспортних засобів. В зв'язку з цим посадові особи ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Цифроком» не могли фактично здійснювати господарські операції з урахуванням часу, оперативності проведення операцій, місцезнаходження майна, віддаленості контрагентів один від одного.

Встановлено, що у ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен» та ТОВ «Алекс Солюшинз», ТОВ «Цифроком» відсутні необхідні умови для здійснення господарських операцій, а тому слід вважати операції від даного товариства як не господарська діяльність підприємства.

Ф актичним місцем знаходження офісу Корпорації «Об'єднання підприємств Марс» (код ЄДРПОУ 33445297) за адресою: м. Київ, вул. Онуфрія Трутенка, 2.

Згідно довідки від БТІ в м. Києві від 02.08.2013 р. за вих. №16969, інформаційної довідки з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна Державної реєстраційної служби України від 31.07.2013 р. встановлено, що за адресою: м. Київ, вул. Онуфрія Трутенка, 2, власником нерухомого майна є ВАТ «Укрспецтехніка» (код ЄДРПОУ 23724999), ВАТ «Завод «Квант» (код ЄДРПОУ 14309866), Спільне Українсько-Американське підприємство «Супермаш» (код ЄДРПОУ 14295447).

Досудовим слідством здобуто достатньо підстав вважати, що за місцем фактичного знаходження офісу Корпорації «Об'єднання підприємств Марс» за адресою: м. Київ, вул. Онуфрія Трутенка, 2, знаходяться речі, предмети і документи, знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі, цінності, гроші), яке здобуте у результаті його вчинення (злочинним шляхом), а також інші предмети, документи, магнітні носії інформації, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а саме: відомості та оригінали первинних бухгалтерських документів, чорнові записи та інші фінансово-господарські документи пов'язаних з Корпорації «Об'єднання підприємств Марс», ТОВ «Лідер Сейл», ТОВ «Престиж Продакшен», ТОВ «Цифроком», ТОВ «Алекс Солюшинз», ДП ДК «Укрспецекспорт» - Державне підприємство «Укроборонсервіс», ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, ТОВ "ТЕХПРОМСЕРВІС ЛТД", ДП "МИКОЛАЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ДП "ЛЬВІВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД", ДП ДП "УКРСПЕЦЕКСПОРТ" - ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРОБОРОНСЕРВІС", КАЗЕННЕ ПІДПРИЄМСТВО "ХАРКІВСЬКЕ КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО З МАШИНОБУДУВАННЯ ІМЕНІ О.О. МОРОЗОВА", ДП "ЖИТОМИРСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ТОВ "СОТА - ПРЕСС - КАРТ", ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КИЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД", ДП МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ "45 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД"; магнітні носії інформації; та інші предмети, речі, документи, цінності та гроші, здобутті злочинним шляхом, що містять у собі іншу інформацію, яка цікавить органи досудового розслідування; та інші відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

Беручи до уваги вищевикладене, та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що речі, предмети і документи, знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі, цінності, гроші), яке здобуте у результаті його вчинення (злочинним шляхом), а також інші предмети, документи, магнітні носії інформації, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, які знаходяться за місцем фактичного знаходження офісу Корпорації «Об'єднання підприємств Марс» за адресою: м. Київ, вул. Онуфрія Трутенка, 2, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та будуть використані під час досудового розслідування як доказ, а тому є за необхідним провести обшук за вище вказаною адресою.

Відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду шляхом подальшого проведення криміналістичних досліджень, проведення позапланової документальної перевірки, проведення економічної експертизи, для встановлення розмірів відшкодування збитків потерпілим та Держави, а також інші відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

На підставі вище викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке здобуте в результаті його вчинення, з метою захисту інтересів суспільства та Держави від кримінальних правопорушень, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділення розслідування господарських злочинів СВ Святошинського РУГУ МВС України в м. Києві Шевченко В.В., - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому відділення розслідування господарських злочинів СВ Святошинського РУГУ МВС України в м. Києві Шевченко В.В., на проведення обшуку за місцем фактичного знаходження офісу Корпорації «Об'єднання підприємств Марс» (код ЄДРПОУ 33445297) за адресою: м. Київ, вул. Онуфрія Трутенка, 2, з усіма наявними в ньому приміщеннями, власником нерухомого майна якого є ВАТ «Укрспецтехніка» (код ЄДРПОУ 23724999), ВАТ «Завод «Квант» (код ЄДРПОУ 14309866), Спільне Українсько-Американське підприємство «Супермаш» (код ЄДРПОУ 14295447), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, а також речей та документів, що мають значення для розкриття кримінального правопорушення та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: речі, предмети і документи, знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі, цінності, гроші), яке здобуте у результаті його вчинення (злочинним шляхом), а також інші предмети, документи, магнітні носії інформації, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а саме: відомості та оригінали первинних бухгалтерських документів пов'язаних з ТОВ «Лідер Сейл» (код ЄДРПОУ 38366257), ТОВ «Престиж Продакшен» (ЄДРПОУ 38271705), ТОВ «Цифроком» (код ЄДРПОУ 25639424), ТОВ «Алекс Солюшинз» (код ЄДРПОУ 38440654), ДП ДК «Укрспецекспорт» - Державне підприємство «Укроборонсервіс» (ЄДРПОУ 21552117); чорнові записи, які стосуються ТОВ «Лідер Сейл» (код ЄДРПОУ 38366257), ТОВ «Престиж Продакшен» (ЄДРПОУ 38271705), ТОВ «Цифроком» (код ЄДРПОУ 25639424), ТОВ «Алекс Солюшинз» (код ЄДРПОУ 38440654), ДП ДК «Укрспецекспорт» - Державне підприємство «Укроборонсервіс» (ЄДРПОУ 21552117), ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, ТОВ "ТЕХПРОМСЕРВІС ЛТД" (код ЄДРПОУ 30531000), ДП "МИКОЛАЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД" (код ЄДРПОУ 7856371), ДП "ЛЬВІВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД" (код ЄДРПОУ 7985602), ДП ДП "УКРСПЕЦЕКСПОРТ" - ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРОБОРОНСЕРВІС" (код ЄДРПОУ 21552117), КАЗЕННЕ ПІДПРИЄМСТВО "ХАРКІВСЬКЕ КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО З МАШИНОБУДУВАННЯ ІМЕНІ О.О. МОРОЗОВА" (код ЄДРПОУ 14310299), ДП "ЖИТОМИРСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД" (код ЄДРПОУ 7620094), ТОВ "СОТА - ПРЕСС - КАРТ" (код ЄДРПОУ 33885578), ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КИЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД" (код ЄДРПОУ 14302667), ДП МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ "45 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД" (код ЄДРПОУ 8341806), та інших суб'єктів господарювання, записні книжки, журнали введення обліку та інші документи, які мають відношення до вчиненого кримінального правопорушення; фотознімки, дискети, диски, флеш-картки та інші магнітні носії інформації, на яких міститься інформація стосовно вчиненого кримінального правопорушення та фінансово-господарського діяльності Корпорації «Об'єднання підприємств Марс» (код ЄДРПОУ 33445297), ТОВ «Цифроком» (код ЄДРПОУ 25639424), ТОВ «Лідер Сейл» (код ЄДРПОУ 38366257), ТОВ «Алекс Солюшинз» (код ЄДРПОУ 38440654), ТОВ «Престиж Продакшен» (ЄДРПОУ 38271705), ДП ДК «Укрспецекспорт» - Державне підприємство «Укроборонсервіс» (ЄДРПОУ 21552117), ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, ; підлягає виявленню документи зміст яких є наступним: предметом злочинного посягання, які є засобом вчинення кримінального правопорушення; які є засобом приховання злочину; документи, що характеризують особу злочинця; що містять у собі зразки почерку посадових осіб Корпорації «Об'єднання підприємств Марс» (код ЄДРПОУ 33445297), ТОВ «Лідер Сейл» (код ЄДРПОУ 38366257), ТОВ «Престиж Продакшен» (ЄДРПОУ 38271705), ТОВ «Алекс Солюшинз» (код ЄДРПОУ 38440654), ДП ДК «Укрспецекспорт» - Державне підприємство «Укроборонсервіс» (ЄДРПОУ 21552117), ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, ТОВ "ТЕХПРОМСЕРВІС ЛТД" (код ЄДРПОУ 30531000), ДП "МИКОЛАЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД" (код ЄДРПОУ 7856371), ДП "ЛЬВІВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ РЕМОНТНИЙ ЗАВОД" (код ЄДРПОУ 7985602), ДП ДП "УКРСПЕЦЕКСПОРТ" - ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРОБОРОНСЕРВІС" (код ЄДРПОУ 21552117), КАЗЕННЕ ПІДПРИЄМСТВО "ХАРКІВСЬКЕ КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО З МАШИНОБУДУВАННЯ ІМЕНІ О.О. МОРОЗОВА" (код ЄДРПОУ 14310299), ДП "ЖИТОМИРСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД" 7620094 ТОВ "СОТА - ПРЕСС - КАРТ" (код ЄДРПОУ 33885578), ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КИЇВСЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД" (код ЄДРПОУ 14302667), ДП МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ "45 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД" (код ЄДРПОУ 8341806); що містять у собі іншу інформацію, яка цікавить органи досудового розслідування; встановлення предмету злочинного посягання, спосіб, механізм та обстановку здійс нення вчиненого кримінального правопорушення, умови й причини такого кримінального правопорушення, крім того, гроші та інші цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інше відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Т.О.Величко

Дата ухвалення рішення22.08.2013
Оприлюднено12.09.2016
Номер документу49975658
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку.

Судовий реєстр по справі —759/12809/13-к

Ухвала від 22.08.2013

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні