Ухвала
від 01.07.2013 по справі 569/11979/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/11979/13-к

УХВАЛА

01 липня 2013 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Ореховська К.Е., з участю слідчого - Андрієвського А.О. розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області лейтенант податкової міліції Андрієвського А.О., яке погоджене старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області Рижко Ю.Р. про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області Андрієвський А.О. звернувся до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво Рижко Ю.Р. про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області проводиться досудове розслідування, за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами приватного виробничого підприємства "Арт-Сервіс" (код ЄДРПОУ 31542359, юридична адреса: АДРЕСА_1) за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівниками Здолбунівської ОДПІ Рівненської області ДПС проведено виїзну документальну перевірку ПВП "Арт-Сервіс" (код ЄДРПОУ 31542359), з питань дотримання податкового валютного та іншого законодавства при проведенні господарських відносин з ПП фірма "Володар" (код ЄДРПОУ 31988783), ПП "Клер Шато Фиорд" (код ЄДРПОУ 32395460) та ТОВ "Промелектро-75" (код ЄДРПОУ 36098229). За результатами перевірки складено акт №6535/22-14-2002 від 19.12.2012р., відповідно до якого, службові особи ПВП "Арт-Сервіс" в порушення норм податкового законодавства проводили фінансово-господарські операції з вищевказаними суб'єктами господарювання без мети настання реальних наслідків, що спричинило ухилення від сплати податків в розмірі 731 534 грн.

Крім того встановлено, що 10.04.2012р. працівниками Головного слідчого управління ДПС України порушено кримінальну справу №69-149 за фактом фіктивного підприємництва - створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності, серед яких ПП фірма "Володар" (код ЄДРПОУ 31988783), ПП "Клер Шато Фиорд" (код ЄДРПОУ 32395460) та ТОВ "Промелектро-75" (код ЄДРПОУ 36098229), з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягала в мінімізації податкових зобов'язань та ухиленні від сплати податків директором ТОВ "Євро клас трейд".

08.05.2013 року на виконання ухвали суду ПВП "Арт-Сервіс" надано тимчасовий доступ до документів підприємства. Разом з тим у слідства є підстави вважати, що печатки фіктивних суб'єктів господарювання, чорнові записи, комп'ютерна техніка, товарно-транспортні накладні, які не були надані для органів досудового розслідування мають значення для всебічного, повного та швидкого розслідування кримінального провадження. Вищевказані предмети та документи знаходяться за юридичною адресою ПВП "Арт-Сервіс": АДРЕСА_1.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно НОМЕР_1 від 29.03.2013 року, право власності за адресою: АДРЕСА_1 зареєстровано за ПВП "Арт-Сервіс".

Зважаючи, що актом перевірки №6535/22-14-2002 від 19.12.2012р. прописано проведення нікчемних правочинів ПВП "Арт-Сервіс" з ПП фірмою "Володар", ПП "Клер Шато Фиорд" та ТОВ "Промелектро-75" документи, які свідчать про їх проведення могли бути замінені або можуть бути знищені. Таким чином, клопотання про проведення обшуку прошу розглянути без виклику службових осіб ПВП "Арт-Сервіс".

Слідчий підтримав клопотання про проведення обшуку та пояснив, що у слідства є достатні підстави вважати, що документи та інші речі у тому числі комп'ютерна техніка, які свідчать про діяльність ПВП "АРТ-Сервіс" направлену на умисне ухилення від сплати податків, знаходяться за юридичною адресою підприємства.

Заслухавши пояснення слідчого, матеріали клопотання суд прийшов до висновку про задоволення клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.234 КК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному у клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що у слідства є достатні підстави вважати, що документи та інші речі у тому числі комп'ютерна техніка, які свідчать про діяльність ПВП "АРТ-Сервіс" направлену на умисне ухилення від сплати податків, знаходяться за юридичною адресою підприємства, мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області лейтенант податкової міліції Андрієвського А.О., яке погоджене старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області Рижко Ю.Р. про проведення обшуку - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області Андрієвському А.О., дозвіл на проведення обшуку проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1, з метою встановлення та вилучення документів, предметів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме:

первинних бухгалтерських документів ПВП "Арт-Сервіс" по взаємовідносинах з ПП фірма "Володар" (код ЄДРПОУ 31988783), ПП "Клер Шато Фиорд" (код ЄДРПОУ 32395460) та ТОВ "Промелектро-75" (код ЄДРПОУ 36098229);

документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчити про вчинення злочину;

технічних засобів (у тому числі комп'ютерної техніки), яка використовувалася для здійснення злочину;

чорнових записів в яких міститься інформація щодо вчинення злочину;

чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду Ореховська К.Е.

Дата ухвалення рішення01.07.2013
Оприлюднено12.09.2016
Номер документу50002637
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/11979/13-к

Ухвала від 01.07.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні