Ухвала
від 11.07.2013 по справі 569/12607/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/12607/13-к

УХВАЛА

11 липня 2013 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Ореховська К.Е. , з участю слідчого - Ганджука Я.М. розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС відділу планування та моніторингу слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_1 яке погоджене начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів , -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС відділу планування та моніторингу слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_1 звернувся до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів (інформації).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013190000000090 за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ПП В«ВізорВ» (код ЄДРПОУ 32922828, м. Рівне, вул. Соломії Крушельницької, 77а), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що службові особи ПП В«ВізорВ» з метою ухилення від сплати податків шляхом заниження об'єкта оподаткування з податку на прибуток та податку на додану вартість провели ряд безтоварних операцій з суб'єктами господарської діяльності, що мають ознаки фіктивності.

Так, службові особи ПП В«ВізорВ» протягом 2011- 2012 років в податковій та бухгалтерській звітності відобразили безтоварні операції з придбання будівельних матеріалів, а також послуг по виконанню будівельно-монтажних робіт у ПП В«Промкомплект УкраїнаВ» (код 35477839, м. Харків) на суму 2173,6 тис. грн. та у ТОВ В«Виробнича компанія «³конні системиВ» (код 33972398, м. Запоріжжя) на суму 795 тис. грн. Таким чином службові особи ПП В«ВізорВ» , в порушення вимог п.198.3, п.198.6 ст. 198, п.п.14.1.27 п.14.1 ст. 14, п.п. 139.1.9 п. 139 Податкового кодексу України незаконно сформували податковий кредит з ПДВ та витрати, що враховуються при обчисленні об'єкта оподаткування податком на прибуток, по операціях з ПП В«Промкомплект УкраїнаВ» та ТОВ В«Виробнича компанія «³конні системиВ» , що призвело до ухилення від сплати податків в сумі 1055,2 тис. грн., в тому числі 494,8 тис. грн. податку на додану вартість та 560,4 тис. податку на прибуток.

Слідчий в судовому засіданні підтримав клопотання про тимчасовий доступ , суду пояснив, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у ПП В«Промкомплект УкраїнаВ» знаходяться оригінали первинних фінансово-господарських документів по взаєморозрахунках із ПП В«ВізорВ» та інші документи, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в даних документах можуть бути використані при допитах, для проведення криміналістичних експертиз, документальних перевірок, а також як речові докази, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у службових осіб ПП В«Промкомплект УкраїнаВ» та можливість їх вилучити (здійснити їх виїмку).

Представник ПП В«ПромкомплектВ» на виклик суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив.

Однак їх неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого та дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.,

суд вважає,що дане клопотання обґрунтоване, таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.159-164, 372,395 КПК України, слідчий суддя,-

Ухвалив:

Клопотання старшого слідчого з ОВС відділу планування та моніторингу слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_1 яке погоджене начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС відділу планування та моніторингу слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до оригіналів документів приватного підприємства В«Промкомплект УкраїнаВ» (код 35477839, м. Харків, вул. Карла Маркса, 32) щодо взаємовідносин з приватним підприємством «³зорВ» (код ЄДРПОУ 32922828) та здійснити їх вилучення, а саме: договорів, додатків до договорів, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, актів виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, листів, доручень, протоколів, товарно-транспортних накладних та інших бухгалтерських документів, що мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, за період з 01.01.2011 по 31.12.2012.

В разі відсутності оригіналів документів Надати старшому слідчому з ОВС відділу планування та моніторингу слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_1 засвідчені копії вказаних документів та протоколів (описів), що підтверджують вилучення оригіналів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення11.07.2013
Оприлюднено15.09.2015
Номер документу50002821
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —569/12607/13-к

Ухвала від 11.07.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні