Ухвала
від 19.05.2015 по справі 759/7581/15-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/2138/15

ун. № 759/7581/15-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 травня 2015 року Святошинський районний суд м.Києва в складі :

головуючого слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши, клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері службової діяльності СВ Святошинскього РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , погоджене з старшим прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва ОСОБА_4 про проведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеного до ЄРДР № 12015100080001066 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України,

В С Т А Н О В И В:

19.05.2015 року до Святошинського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері службової діяльності СВ Святошинскього РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку території земельної ділянки та в приміщенні нерухомого майна за адресою: м. Київ, вул.Кіровоградська, буд.12 з усіма наявними в них приміщеннями та з усіма розміщеними приміщеннями на прибудинковій території, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, а також речей та документів, що мають значення для розкриття правопорушення та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме:

відомості та оригінали первинних бухгалтерських документів, пов`язаних з ТОВ «Прайм Трейд Тайм» (ЄДРПОУ 39199143) про взаємовідносини з контрагентами, чорнові записи, які стосуються фактичних обставин вчинення кримінального провадження, записні книжки, журнали введення обліку та інші документи, які мають відношення до вчиненого кримінального правопорушення; фотознімки, дискети, диски, флеш-картки та інші магнітні носії інформації, на яких міститься інформація стосовно вчиненого кримінального правопорушення; підлягають виявленню документи зміст яких є наступним: предметом злочинного посягання, які є засобом вчинення кримінального правопорушення; які є засобом приховання злочину; що характеризують особу злочинця; що містять у собі зразки почерку; що містять у собі іншу інформацію, яка цікавить органи досудового розслідування; встановлення предмету злочинного посягання, спосіб, механізм та обставини здійснення вчиненого кримінального правопорушення, умови й причини такого кримінального правопорушення, а також інші відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження, речі, предмети і документи, знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі, цінності, гроші), яке здобуте у результаті його вчинення (злочинним шляхом).

В обґрунтування клопотання посилався та те, що посадова особа ПАТ«Компанія «Райз», в особі юриста ОСОБА_5 зловживаючи своїм службовим становищем, для надання консультаційних послуг запропонував залучити до співпраці ТОВ «Прайм Трейд Тайм», повідомив, що вартість послуг за наданні консультаційні послуги складатиме 2223 000 гривень 00 копійок і повинні бути перераховані авансом (наперед).

29 грудня 2014 року з рахунку ПАТ «Компанія «Райз» номер НОМЕР_1 відкритий в ПАТ «КБ «Фінансова «Ініціатива» дані кошти перерахувало на розрахунковий рахунок ТОВ «Прайм Трейд Тайм» номер НОМЕР_2 відкритий в ПАТ «Банк Кредит Дніпро». ОСОБА_5 було введено в оману керівництво ПАТ «Компанія «Райз», що існування та подальшого надання підписаного відповідного примірника договору з сторони ТОВ «Прайм Трейд Тайм».

Надалі ТОВ «Прайм Трейд Тайм» зазначені послуги надані не були. ОСОБА_5 посилаючись на стан здоров`я перестав приходити на роботу.

У подальшому вказані кошти повернуті не були.

Вище вказані факти повністю підтверджуються зібраними матеріалами по даному кримінальному провадженню.

Досудовим розслідуванням здобуто достатньо підстав вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 (приватний будинок), за місцем проживання ОСОБА_5 знаходяться оригінали документів, а також інші предмети, документи, грошові кошти, магнітні носії інформації, які мають суттєве значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження. Водночас, зазначені документи, речі, предмети, грошові кошти, цінності мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та будуть використані під час досудового розслідування як доказ, а тому є необхідним провести обшук за вище вказаною адресою.

Такі відомості потребують дослідження шляхом подальшого проведення криміналістичних досліджень.

Відповідно до Свідоцтва про право на спадщину від 04.02.2010 року 1/3 частки житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до свідоцтва про шлюб від 03.09.2011 року серія НОМЕР_3 ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 одружився з ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка після реєстрації шлюбу змінила прізвище на ОСОБА_7 .

Згідно з довідкою форми 3 Житлово експлуатаційної організації 112 Голосіївського району за адресою: м. Київ, вул. Кіровоградська, буд. 12 прописані: ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_10 ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відповідно до оперативної інформації ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно показів свідка ОСОБА_11 заступник генерального директора з юридичних питань ПРАТ «Райз-Максимко» ОСОБА_5 зініційовано співпраця з ТОВ «Прайм Трейд Тайм» в результаті чого ТОВ «Прайм Трейд Тайм» перераховано 2223 000 гривень 00 копійок. Юридичні послуги ТОВ «Прайм Трейд Тайм» надані не були.

Надалі ОСОБА_5 посилаючись на стан здоров`я перестав приходити на роботу, пояснювати причини своєї поведінки відмовився

Разом з тим слід ОСОБА_11 зазначив, що в період 19 - 23 січня 2015 р. ОСОБА_5 запропонував йому грошові кошти в розмірі 75 тис грн. та 50 тис грн. та ОСОБА_12 (керівник претензійно-позовного відділу, де працював ОСОБА_5 ) за замовчування даних подій, про що було одразу ж повідомлено члена наглядової ради ПРАТ «Компанія «Райз» ОСОБА_13 .

У подальшому вказані кошти повернуті не були.

Згідно показів свідка ОСОБА_12 керівника претензійно-позовного відділу ПРАТ «Райз-Максимко» ОСОБА_5 зініційовано співпраця з ТОВ «Прайм Трейд Тайм» в результаті чого ТОВ «Прайм Трейд Тайм» перераховано 2223 000 гривень 00 копійок. Юридичні послуги ТОВ «Прайм Трейд Тайм» надані не були.

Надалі ОСОБА_5 посилаючись на стан здоров`я перестав приходити на роботу, пояснювати причини своєї поведінки відмовився

Разом з тим слід ОСОБА_12 зазначив, що в період 19 - 23 січня 2015 р. ОСОБА_5 запропонував йому грошові кошти в розмірі 50 тис грн. та 75 тис грн. та ОСОБА_11 (заступник генерального директора з юридичних питань) за замовчування даних подій, про що було одразу ж повідомлено члена наглядової ради ПРАТ «Компанія «Райз» ОСОБА_13 .

У подальшому вказані кошти повернуті не були.

Згідно показів свідка ОСОБА_13 члена наглядової ради ПРАТ «Райз-Максимко» ОСОБА_5 зініційовано співпраця з ТОВ «Прайм Трейд Тайм» в результаті чого ТОВ «Прайм Трейд Тайм» перераховано 2223 000 гривень 00 копійок. Юридичні послуги ТОВ «Прайм Трейд Тайм» надані не були.

Надалі ОСОБА_5 посилаючись на стан здоров`я перестав приходити на роботу, пояснювати причини своєї поведінки відмовився.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, згідно ч. 2 даної статті, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Встановлено, що СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві проводиться розслідування в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015100080001066 від 03.02.20145року, за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України./а.с. 5/

Враховуючи вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя його вчинення та майна, здобутого за результатами його вчинення, суд приходить до висновку про задоволення даного клопотання.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання про проведення обшуку.

Надати дозвіл слідчому відділення розслідування злочинів у сфері службової діяльності СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в місті Києві майору міліції ОСОБА_3 , та працівникам Святошинського РУ ГУ МВС України в м.Києві у порядку ст.ст. 40, 41 КПК України на території земельної ділянки та в приміщенні нерухомого майна за адресою: м. Київ, вул.Кіровоградська, буд.12 з усіма наявними в них приміщеннями та з усіма розміщеними приміщеннями на прибудинковій території, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, а також речей та документів, що мають значення для розкриття правопорушення та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме:

відомості та оригінали первинних бухгалтерських документів, пов`язаних з ТОВ «Прайм Трейд Тайм» (ЄДРПОУ 39199143) про взаємовідносини з контрагентами, чорнові записи, які стосуються фактичних обставин вчинення кримінального провадження, записні книжки, журнали введення обліку та інші документи, які мають відношення до вчиненого кримінального правопорушення; фотознімки, дискети, диски, флеш-картки та інші магнітні носії інформації, на яких міститься інформація стосовно вчиненого кримінального правопорушення; підлягають виявленню документи зміст яких є наступним: предметом злочинного посягання, які є засобом вчинення кримінального правопорушення; які є засобом приховання злочину; що характеризують особу злочинця; що містять у собі зразки почерку; що містять у собі іншу інформацію, яка цікавить органи досудового розслідування; встановлення предмету злочинного посягання, спосіб, механізм та обставини здійснення вчиненого кримінального правопорушення, умови й причини такого кримінального правопорушення, а також інші відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження, речі, предмети і документи, знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі, цінності, гроші), яке здобуте у результаті його вчинення (злочинним шляхом).

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення19.05.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу50007861
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеного до ЄРДР № 12015100080001066 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —759/7581/15-к

Ухвала від 19.05.2015

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Мазур І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні