Постанова
від 07.10.2009 по справі 44/188-б-50/554
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

44/188-б-50/554

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

07.10.2009

справа № 44/188-б-50/554

За заявою     товариства з обмеженою відповідальністю «Тшекай»

до                   товариства з обмеженою відповідальністю «Магнето»

про                 визнання банкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.                                                                                

Представники:

від заявника        Лінніченко Д.О. (дов. від 01.01.2008)

від боржника       не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю “Тшекай” звернулось до Господарського суду м.Києва із заявою про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника –товариства  з обмеженою відповідальністю “Магнето” у зв'язку з наявністю ознак, передбачених ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно наявних документів боржник зареєстрований як товариство з обмеженою відповідальністю Голосіївською РДА у м. Києві за адресою: 03150, м.Київ, вул. Червоноармійська, б. 62, нежиле приміщення, №5А в літ. А, код ЄДРПОУ 32821471, заборгував товариству з обмеженою відповідальністю “Тшекай” 155 325 грн. 00 коп. і неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати боргу.

В порушення вимог ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців не підтверджені відомості  про внесення змін про місцезнаходження юридичної особи –товариства з обмеженою відповідальністю „Магнето”.

 Ухвалою суду від 20.03.2009 порушено провадження у справі № 44/188-б.

Постановою господарського суду м.Києва від 07.04.2009 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено - ініціюючого кредитора - товариство з обмеженою відповідальністю “Тшекай”.

Не погоджуючись з вказаною постановою, ДПІ у Голосіївському районі м. Києва звернулась до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою, в якій просить скасувати постанову господарського суду м. Києва від 07.04.2009, посилаючись на неповне дослідження всіх обставин справи, що призвело до передчасного висновку про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

          Постановою Вищого господарського суду України від 09.06.2009 у справі № 44/188-б касаційну скаргу державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва задоволено. Постанову господарського суду м. Києва від 07.04.2009 у справі № 44/188-б скасовано. Справу передано на новий розгляд до суду першої інстанції.

За резолюцією керівництва господарського суду м. Києва справу № 44/188-б передано на новий розгляд судді Головатюку Л.Д., який ухвалою від 13.07.2009 прийняв її до свого провадження, присвоїв номер “44/188-б-50/554” та призначив до розгляду на 23.07.2009.

Представники сторін в судове засідання 23.07.2009 не з'явилися, витребувані судом докази не подали, причин неявки суд не повідомили, хоча про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Розгляд справи було відкладено на 18.09.2009, але воно не відбулося у зв»язку з перебуванням судді Головатюк Л.Д. на лікарняному. Розгляд справи відкладено на 07.10.2009.

В судовому засіданні 07.10.2009 представник кредитора підтримав подану заяву про порушення справи про банкрутство, дав пояснення та надав додаткові докази по суті справи, а саме :витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з наявним записом про відсутність боржника за місцезнаходженням, а також лист Голосіївської ДПІ у м. Києві  про відсутність боржника за юридичною адресою  та неподання останнім податкової звітності з листопада 2008 року. Представник ініціюючого кредитора  заявив клопотання про призначення ліквідатором боржника за згодою ініціюючого кредитора –ТОВ «Тшекай». Суд визнав дане клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Оцінивши подані документи, заслухавши пояснення кредитора, з”ясувавши актив і пасив боржника, суд дійшов до висновку, що в матеріалах справи містяться належні докази щодо заборгованості боржника перед кредитором та докази, що підтверджують неспроможність боржника погасити заборгованість.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” суб”єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Поданими суду доказами підтверджена неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку його силами зобов'язання щодо сплати боргу, боржник відсутній за своїм місцезнаходженням, не підтверджено відомостей про юридичну особу, наявні інші ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника. Вказані обставини є правовою підставою визнання боржника банкрутом.

Сукупність доказів, які містяться в матеріалах справи № 44/188-б-50/554, доводять безспірність грошових вимог заявника та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання перед кредитором у встановлений Законом строк.

Відповідно до з ч.1 ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” кредитор має право звернутися до суду із заявою про порушення справи про банкрутство незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань, якщо боржник або керівні органи боржника –юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або  у разі, якщо громадянин-підприємець –боржник або керівник боржника –юридичної особи, які фактично припинили свою діяльність, відсутні та визначити їх місцезнаходження неможливо, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом,  відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Враховуючи вказані норми закону та дослідивши подані заявником докази у суду є правові підстави для визнання відсутнього боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури

Оскільки нормами ст. 52 Закону не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідаційна процедура щодо відсутнього боржника здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ Закону –“Ліквідаційна процедура”.

Керуючись ст.ст. 22 –24, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати  відсутнього боржника –товариство з обмеженою відповідальністю «Магнето» банкрутом (03150, м. Київ, Голосіївський район, вулиця Червоноармійська, буд.62, нежиле приміщення, №5А в літ. А, код ЄДРПОУ 32821471);

2. Припинити процедуру розпорядження майном і відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю «Тшекай» кредитором до банкрута –ТОВ «Магнето»з майновими вимогами на суму 155 325,00 грн.

4. Призначити ліквідатором банкрута за згодою ініціюючого кредитора –ТОВ «Тшекай».

5. З метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь в ліквідації боржника, зобов'язати ліквідатора у відповідності до чинного законодавства подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України у десятиденний строк за його рахунок оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури боржника, надати суду докази публікації вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

6.  Зобов'язати ліквідатора письмово повідомити про визнання банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, у тому числі  органи пенсійного фонду, фонду зайнятості, інших державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов”язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов”язкових платежів ), тощо.

7. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що настав з 07.10.2009.

9.Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 07.10.2009.

10.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 07.10.2009.

11. Ліквідатору провести ліквідаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 07.10.2010.

До звіту і балансу повинні бути додані:

- показники виявленої ліквідаційної маси ( дані її інвентаризації);

- відомості про реалізацію об”єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

12. Копію ухвали направити для виконання:

- сторонам;

- Київському управлінню з питань банкрутства (вул. П.Любченка, 15, м. Київ, 03150);

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (п 1 ст. 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").

Суддя                                                                                                   Л.Д.Головатюк

Дата ухвалення рішення07.10.2009
Оприлюднено16.10.2009
Номер документу5007919
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —44/188-б-50/554

Постанова від 07.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні