Ухвала
від 20.09.2013 по справі 569/16964/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/16964/13-к

20 вересня 2013 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Доля В.А., розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Рівненського MB УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1, яке погоджено з старшим прокурором прокуратури м.Рівне Рівненської області юристом 1 класу ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів Головного управління статистики у Рівненській області,-

ВСТАНОВИВ:

17 вересня 2013 року старший слідчий СВ Рівненського MB УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 звернувся в суд з клопотанням, яке погоджено із старшим прокурором прокуратури м.Рівне Рівненської області юристом 1 класу ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів Головного управління статистики у Рівненській області, яке знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Короленка, 7, а саме: звітів про наявність парку обчислюваної техніки ТОВ «УКРАЇНСЬКА МУЛЬТИМЕДІЙНА СПІЛКА» (код ЄДРПОУ 32803049), у зв'язку з тим що вони мають істотне значення у даному кримінальному провадженні та містять в собі інформацію про, що можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що ОСОБА_3, будучи засновником ТОВ «Українська Мультимедійна Спілка» , в порушення вимог ст.ст. 41, 54 Конституції України. ст.ст. 443, 445 ЦКУ та ст.ст. 15, 32 ЗУ "Про авторське право та суміжні права", без наявності відповідного дозволу автора або іншої особи, яка має авторське право, порушуючи таким чином майнові авторські права, діючи умисно, в приміщенні ТОВ «Українська Мультимедійна Спілка» відтворив шляхом запису для постійного зберігання в електронній формі, яку може зчитувати комп'ютер, що використовувався у поточній діяльності товариства, комп'ютерні програми « Microsoft Office XP» , « Microsoft Office Professional 2007» , « Microsoft Office Professional Plus 2010» , « Windows 7 Ultimate (Service Pack 1)» , « 1 С: Предприятие 8.1» , « 1 С: Предприятие 8.2» , чим порушив авторські майнові права ДП «Єврософтпром» та корпорації « Microsoft» , заподіявши їм значної матеріальної шкоди на загальну суму 39336 гривень.

За даним фактом 16.01.2013 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013190010000022. Правова кваліфікація кримінального правопорушення: незаконне відтворення комп'ютерних програм, що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі, передбачене ч. 1 ст. 176 КК України.

Звіти про наявність парку обчислюваної техніки є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням або спростуванням факту наявності обчислюваної техніки, яка перебувала в певний період на балансі ТОВ «УКРАЇНСЬКА МУЛЬТИМЕДІЙНА СПІЛКА» , за допомогою яких здійснювалась незаконне використання комп'ютерних програм і порушення авторських прав, що має важливе значення у даному кримінальному провадженні та підлягає доказуванню.

Дані документи знаходяться в Головному управлінні статистики у Рівненській області, яке знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Короленка, 7.

Представник Головного управління статистики у Рівненській області про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, на виклик до суду не прибув, про причину неприбуття не повідомив.

Дослідивши подання слідчого та матеріали кримінального провадження №42013190010000022, заслухавши його думку, суд прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для задоволення клопотання та необхідності надання тимчасового доступу до документів Головного управління статистики у Рівненській області, яке знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Короленка, 7, а саме: звітів про наявність парку обчислюваної техніки ТОВ «УКРАЇНСЬКА МУЛЬТИМЕДІЙНА СПІЛКА» (код ЄДРПОУ 32803049), у зв'язку з тим що вони мають істотне значення у даному кримінальному провадженні та містять в собі інформацію про, що можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні.

Згідно положень ч.2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

За наведених обставин, та у відповідності з чинним законодавством, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим та наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

Керуючись ст.ст. 159, 162, 163,164,166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1, яке погоджено із старшим прокурором прокуратури м. Рівне юристом 1 класу ОСОБА_2 - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до документів Головного управління статистики у Рівненській області, яке знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Короленка, 7, а саме: звітів про наявність парку обчислюваної техніки ТОВ «УКРАЇНСЬКА МУЛЬТИМЕДІЙНА СПІЛКА» (код ЄДРПОУ 32803049), з можливістю зробити їх копії.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.А. Доля

Дата ухвалення рішення20.09.2013
Оприлюднено11.01.2016
Номер документу50110733
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів Головного управління статистики у Рівненській області

Судовий реєстр по справі —569/16964/13-к

Ухвала від 20.09.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А. В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні