Ухвала
від 04.07.2014 по справі 569/10376/14-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/10376/14-к

УХВАЛА

04 липня 2014 року місто Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю слідчої ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_2 яке погоджене старшим прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про проведення огляду , -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_2 звернулася до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене старшим прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про проведення огляду .

В обґрунтування клопотання слідчий вказала, що групою слідчих відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Рівненській області проводиться розслідування у кримінальному провадженні № 12013190020000322 від 19.08.2013, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ст. 246, ч. 2 ст. 364 КК України.

Слідчий підтримала клопотання про проведення огляду, та суду пояснила, що з метою фіксації відомостей незаконного способу заволодіння державними коштами, шляхом незаконної порубки лісу у заповідній зоні, з метою використання її при проведенні документальної позапланової виїзної перевірки щодо дотримання чинного законодавства при здійсненні фінансових операцій, достовірності ведення бухгалтерського обліку, позапланової ревізії щодо перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності, які можуть бути використані як доказ в суді, проведення огляду місця події є необхідним та невідкладним в даному випадку.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання суд прийшов до висновку про задоволення клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.237 КК України, з метою виявлення та фіксації відомостей, щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення , речей та документів.

У відповідності до ч.2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

У відповідності до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному у клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Судом встановлено, що вказані землі лісового фонду на території Дубровицького району Рівненської області, а саме: земельна ділянка площею 203,4 га, кадастровий номер 5621884300050120003, знаходиться у користування ТОВ «Торф Ленд Україна, ЄДРПОУ 32979319, юридична адреса: м. Київ, Оболонський район, проспект Героїв Сталінграда, 45.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані відомості щодо фіксації обставин місця вчинення злочину, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно провести слідчу дію огляд місця події, суд прийшов до висновку , що клопотання є обґрунтоване та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235,237 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, СУ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_4 із залученням працівників Державної екологічної інспекції в Рівненській області дозвіл на проведення слідчої дії огляду земель лісового фонду на території Дубровицького району Рівненської області, а саме земельної ділянки площею 203,4 га, кадастровий номер 5621884300050120003, яка належала на праві постійного користування державному підприємству «Висоцьке лісове господарство» та перебуває в оренді у ТОВ «Торф Ленд Україна, ЄДРПОУ 32979319, юридична адреса: м. Київ, Оболонський район, проспект Героїв Сталінграда, 45, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин та наслідків учинених кримінальних правопорушень посадовими особами Дубровицької РДА Рівненської області та Людинської сільської ради Дубровицького району Рівненської області.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.07.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу50111163
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —569/10376/14-к

Ухвала від 04.07.2014

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні