Ухвала
від 17.07.2014 по справі 569/11156/14-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/11156/14-к

УХВАЛА

17 липня 2014 року м.Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, СУ УМВС України в Рівненській області капітана міліції ОСОБА_2 ,яке погоджено із начальником відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області старшим радником юстиції ОСОБА_3 ,про тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся в суд з клопотанням,яке погоджене із прокурором,про тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначив, що слідчою групою відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12013190020000126 від 16.04.2013 стосовно кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.205, ч.2 ст.209 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2010-2013 років, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації коштів та мінімізації податкових зобов`язань для суб`єктів господарювання, створив та придбав суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи): Приватне підприємство « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , Приватне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), юридична адреса: АДРЕСА_4 ; Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), юридична адреса: АДРЕСА_5 , Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), юридична адреса: АДРЕСА_6 .

Зібраними матеріалами кримінального провадження про фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » встановлено, що вказані товариства відобразили фінансово-господарські відносини із Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , юридична адреса: АДРЕСА_7 .

Під час проведення досудового розслідування у кримінальному проваджені №12013190020000126 від 16.04.2013, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 205, ч.2 ст.209 КК України, виникла необхідність у вилученні оригіналів фінансово-господарських документів про проведення фінансово-господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), а саме: договори, накладні, акти приймання-передачі, податкові накладні, документи про проведення оплати за товарно-матеріальні цінності, їх доставку, товарно-транспортні накладні та інші документи, що оформлялися при здійсненні господарських операцій з вказаними товариствами у період 2012-2014 років. Зазначені документи містять відомості про результати фінансово-господарської діяльності вказаних суб`єктів підприємницької діяльності, суми податкових зобов`язань, осіб, що їх виконували та завіряли від імені юридичних осіб.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи,у володінні якої знаходиться інформація,з огляду на наявність достатніх підстав вважати,що існує реальна загрозі зміни або знищення такої інформації.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч.2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що документи, доступ до яких необхідно отримати, будуть використані для встановлення істини по справі, для повного всебічного та об`єктивного розслідування кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, СУ УМВС України в Рівненській області капітану міліції ОСОБА_2 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, що знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , юридична адреса: АДРЕСА_7 , а саме фінансово-господарських документів про проведення фінансово-господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), а саме: договори, накладні, акти приймання-передачі, податкові накладні, документи про проведення оплати за товарно-матеріальні цінності, їх доставку, товарно-транспортні накладні та інші документи, що оформлялися при здійсненні господарських операцій з вказаним товариством у період 2012-2014 років та здійснити їх вилучення.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.У відповідності до ст. 309 КПК України, ,ухвала остаточна та оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.07.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу50111218
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення

Судовий реєстр по справі —569/11156/14-к

Ухвала від 17.07.2014

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні