Постанова
від 10.04.2013 по справі 332/1526/13-к
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 332/1526/13-к

Провадження №: 1-кс/332/149/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2013 р. м. Запоріжжя

Слідчий суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя Мєркулова Л.О. за участю прокурора Жупіна О.С., розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 32013080000000051 від 02 квітня 2013 року, слідчим з ОВС СУ ДПС у Запорізькій області старшого лейтенанта податкової міліції Зелінський А.Ю., і погоджене прокурором Жупіна О.С., клопотання про проведення обшуку відносно службових осіб ТОВ "ДНК груп" за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні СУ ДПС у Запорізькій області знаходяться матеріали досудового розслідування кримінального правопорушення, вчиненого службовими особами ТОВ "ДНК груп", за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.204 КК України, відомості про яке внесено 02 квітня 2013 року до єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32013080000000051.

Досудовим слідством встановлено, що ТОВ "ДНК груп" (код ЄДРПОУ 36621487) зареєстровано за адресою: м. Запоріжжя, вул. Панфьорова, буд.211. Відповідно до реєстраційних документів основним видом діяльності ТОВ "ДНК груп" є оптова та роздрібна торгівля паливом. При цьому службові особи ТОВ "ДНК груп" здійснюють незаконне придбання у невстановлених осіб з метою збуту та зберігання з цією метою, а також виготовлення з метою збуту та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Для незаконного виготовлення підакцизних товарів, а саме бензину, службові особи ТОВ "ДНК Груп" використовують нафтобазу розташовану за адресою: м. Запоріжжя, вул.. Панфьорова, 211, на якій розташовані ємності для зберігання паливно-мастильних матеріалів. Виробництво пального відбувається шляхом додавання бензолу, який підвищує октанове число палива до низько октанового бензину, придбаного у невстановлених осіб.

В подальшому неякісний бензин реалізується під виглядом бензину марки А-95 через АЗС розташовані за адресами: м. Запоріжжя, вул. Українська, 58, вул. Південне шосе, 59б та Василівський район, 1066 км. Автодороги "Харків-Сімферополь".

Від реалізації вказаного бензину у підприємства формується значний обсяг податкових зобов'язань з податку на прибуток та податку на додану вартість, розуміючи це службові особи намагаються зменшити податкові зобов'язання, шляхом проведення фіктивних господарських операцій з придбання товарів та послуг у інших підприємств.

Крім того, з метою зменшення податкових зобов'язань від реалізації незаконного виготовлених підакцизних товарів, службові особи ТОВ "ДНК Груп" частину реалізуємого на АЗС бензину не обліковують і отриману готівку приховують від оподаткування.

Так звана "чорна" або "подвійна" бухгалтерія ведеться безпосередньо на автозаправних станціях та за юридичною адресою підприємства, якою відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи №518162 є м. Запоріжжі, вул. Панфьорова 211.

Враховуючи вищевикладене у слідства є наявні достатні підстави вважати що, неофіційна бухгалтерія, підроблені первинні документи, які містять недостовірні дані, печатки, штампи та факсиміле суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності, інформація на магнітних носіях, знаряддя злочину, сировина для виготовлення та незаконно виготовлений бензин, грошові кошти від реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також інші предмети та документи, які підтверджують протиправну діяльність службових осіб ТОВ "ДНК груп" та мають значення для встановлення всіх обставин кримінального провадження, проведення почеркознавчої, хімічної та економічної експертиз, а також можуть бути використані в якості доказів у кримінальному провадженні, зберігаються за юридичною адресою, а саме: м. Запоріжжя, вул. Панфьорова, 211, яке належить на праві власності ТОВ "Торговий будинок Енергоекспорт" (код за ЄДРПОУ 31522327), та перебуває в тимчасовому користуванні у ТОВ "ДНК груп".

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234,235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Провести обшук за юридичною адресою ТОВ "ДНК груп" (код ЄДРПОУ 36621487) яка знаходиться: м. Запоріжжя, вул. Панфьорова, 211, яке на праві приватної власності належить ТОВ "Торговий будинок Енергоекспорт" (код за ЄДРПОУ 31522327), та перебуває в тимчасовому користуванні у ТОВ "ДНК груп", з метою виявлення та вилучення неофіційної ("чорної" або "подвійної") бухгалтерії, підроблених первинних документів, печаток, штампів та факсиміле суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності, інформації на магнітних носіях, знарядь злочину, сировини для виготовлення та незаконно виготовленого бензину, а також грошей, отриманих від реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів, інших предметів та документів, які підтверджують протиправну діяльність службових осіб ТОВ "ДНК груп" та мають бути використані в якості доказів у кримінальному провадженні.

2.Строк дії цієї ухвали 15 діб з дня її винесення.

3. Ця ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Л.О. Мєркулова

Дата ухвалення рішення10.04.2013
Оприлюднено12.09.2016

Судовий реєстр по справі —332/1526/13-к

Постанова від 10.04.2013

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Мєркулова Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні