Постанова
від 10.01.2012 по справі 2а-1870/8493/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 січня 2012 р.                                                             Справа № 2a-1870/8493/11

Сумський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Соп'яненко О.В. розглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Глухівської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю "Глухівський комбікормовий завод" про стягнення заборгованості ,-

В С Т А Н О В И В:

Повивач звернувся до суду з позовом про стягнення заборгованості зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності в розмірі 1341 грн. 40 коп. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач зареєстрований як платник внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. Відповідно до наданого ним звіту Ф-4-ФСС з ТВП за 1 квартал 2010 року заборгованість зі сплати страхових внесків становить 1341 грн. 40 коп. Всупереч вимог ст. 27 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленим похованням" відповідачем не погашена вказана сума заборгованості.

Сторони у судове засідання не з'явилися. Представник позивача подав до суду клопотання про розгляд справи без його участі. Повістка про виклик відповідача в судове засідання була надіслана за місцем його реєстрації та зважаючи на норми ст. ст. 35, 40 КАС України вважається врученою.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання по справі за допомогою звукозаписувального технічного засобу згідно зі ст. ст. 12, 41 КАС України не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню. Судом встановлено, що ТОВ "Глухівський комбікормовий завод" зареєстроване як юридична особа, включено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Перебуває на обліку як платник внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням в Глухівській міжрайонній виконавчій дирекції Сумського обласного ВВД ФССТВП (а.с. 2, 12-13).

Відповідно до ч.7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 27 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими похованням” (в редакції чинній на час виникнення спірних правовідносин) страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до поданого звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за 1 квартал 2010 року, відповідачем самостійно була розрахована сума непогашеної частини заборгованості зі сплати внесків, яка становить 1341 грн. 40 коп. (а.с. 7)

Відповідно до п. 4.4 Інструкції про порядок надходження, обліку та витрачання коштів фонду, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 26.06.2001 року № 16, чинної на час виникнення спірних правовідносин, перерахування коштів на рахунки фонду страхувальниками-роботодавцями здійснюється одночасно з одержанням коштів на оплату праці в установах банків. У разі виплати заробітної плати за першу половину або іншу частину місяця нараховані страхові внески повинні бути перераховані до Фонду не пізніше дня, встановленого для виплати заробітної плати за другу половину місяця. Не сплачені в цей строк кошти вважаються недоїмкою.

Згідно п.5.1 вищевказаної Інструкції cтрахувальник - роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців, а також за порушення порядку використання страхових коштів.

Відповідачем суми внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності своєчасно не були сплачені у строки, визначені п. 4.4 Інструкції про порядок надходження, обліку та витрачання коштів фонду, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 26.06.2001 року № 16, чинної на час виникнення спірних правовідносин, ст. 27 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими похованням”, в редакції чинної на час виникнення спірних правовідносин, у зв'язку з чим за відповідачем утворилася заборгованість з їх сплати в сумі 1341 грн. 40 коп.

Судом встановлено, що заборгованість зі сплати страхових внесків станом на день розгляду справи залишається не погашеною. Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача про стягнення заборгованості в розмірі 1341 грн. 40 коп. підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги Глухівської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю "Глухівський комбікормовий завод" про стягнення заборгованості – задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Глухівський комбікормовий завод" (41400, Сумська область, м. Глухів, вул. 40 років Перемоги, буд. 67, ід. код 00686285) на користь Сумського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Глухівської міжрайонної виконавчої дирекції (ід. код 24019375, р/р 25603007797003, в ФПАТ КБ "Надра" Сумське РУ Слобожанщина, МФО 337535, Сумська область, м. Глухів, вул. 70 років Жовтня, 10А, 41400) заборгованість зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності в розмірі 1341 грн. 40 коп. (одна тисяча триста сорок грн. 40 коп.)

На постанову може бути подана апеляційна скарга до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд протягом 10 днів з дня отримання її копії.

Суддя                               (підпис)                     О.В. Соп'яненко

          З оригіналом згідно

          Суддя                                                                                 О.В. Соп'яненко

Дата ухвалення рішення10.01.2012
Оприлюднено17.09.2015
Номер документу50189331
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/8493/11

Постанова від 10.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Ухвала від 02.12.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Ухвала від 02.12.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Ухвала від 06.02.2014

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Постанова від 10.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні