Ухвала
від 05.05.2015 по справі 161/6583/15-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/6583/15-к

Провадження № 1-кс/161/1886/15

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Луцьк 05 травня 2015 року Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Ющук О.С., при секретарі судових засідань Данієляна А.К., за участю прокурора прокуратури Волинської області Кухтей-Хилюк Л.В., заступника начальника управління - начальника ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Байкевича Р.Й., розглянувши клопотання заступника начальника управління - начальника ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Байкевича Р.Й. про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника управління - начальника ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Байкевич Р.Й. звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, зокрема до усіх без виключення документів реєстраційної справи ПП «Укрбізнесінвест» (код - 34928465, юр. адреса: Волинська обл., м. Луцьк, пр-т Соборності, 30), які перебувають у володінні Реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції Волинської області (м. Луцьк, вул. Січова, 22 а) та наданням можливості вилучення вище вказаних документів.

Оскільки, вищевказані документи, на думку слідчого, мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні за №32015030000000033 від 02.04.2015 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України, а саме встановлення обставин умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірів службовими особами ПП «Укрбізнесінвест», тому слідчий звернувся з даним клопотанням.

Згідно ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку заступника начальника управління - начальника ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Байкевича Р.Й., прокурора Кухтей-Хилюк Л.В., які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Статтею 163 ч.5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Крім того, статтею 163 ч.7 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч.2, ч.5, ч.7 ст.163 КПК України, тому заступнику начальника управління - начальнику ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Байкевичу Р.Й. або за його дорученням оперуповноваженому ОУ Луцької ОДПІ ДФС у Волинській області Приймачуку Ю.В. чи відповідному оперативному підрозділу слід надати (забезпечити) тимчасовий доступ до документів, зокрема до усіх без виключення документів реєстраційної справи ПП «Укрбізнесінвест» (код - 34928465, юр. адреса: Волинська обл., м. Луцьк, пр-т Соборності, 30), які перебувають у володінні Реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції Волинської області (м. Луцьк, вул. Січова, 22 а) та наданням можливості вилучення вище вказаних документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.159-166, 167 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Надати (забезпечити) заступнику начальника управління - начальнику ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області Байкевичу Р.Й. або за його дорученням оперуповноваженому ОУ Луцької ОДПІ ДФС у Волинській області Приймачуку Ю.В. чи відповідному оперативному підрозділу, тимчасовий доступ до документів, зокрема до усіх без виключення документів реєстраційної справи ПП «Укрбізнесінвест» (код - 34928465, юр. адреса: Волинська обл., м. Луцьк, пр-т Соборності, 30), які перебувають у володінні Реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції Волинської області (м. Луцьк, вул. Січова, 22 а) та наданням можливості вилучення вище вказаних документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду О.С.Ющук

Дата ухвалення рішення05.05.2015
Оприлюднено17.09.2015
Номер документу50212776
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —161/6583/15-к

Ухвала від 05.05.2015

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ющук О. С.

Ухвала від 05.05.2015

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ющук О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні