Ухвала
від 15.05.2012 по справі 14/29
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.05.12

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Чернігівської області

м.Чернігів, проспект Миру, 20 тел. 67-28-47

У Х В А Л А

15 травня 2012р. справа №5028/14/29/2012

За позовом: Публічного акціонерного товариства «Банк «Демарк»,

вул. Комсомольська,28, м. Чернігів, 14000

До відповідача: Державного підприємства «Ічнянський спиртовий завод»,

вул.Пролетарська,20, м. Ічня, 16700

Про визнання та включення до передавального акту вимог кредитора на суму 1433787,83грн.

Суддя Книш Н.Ю.

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН:

Від позивача : ОСОБА_1 головний юрисконсульт довіреність №01/20-399 від 05.09.11р.

Від відповідача : не з'явився

Позивачем подано позов про визнання ПАТ «Банк «Демарк»кредитором Державного підприємства «Ічнянський спиртовий завод»з вимогами на загальну суму 1433787,83грн., з яких 1405674,34грн. заборгованість за кредитним договором (станом на 23.12.11р.), 28113,49грн. судовий збір та про зобов'язання Державного підприємства «Ічнянський спиртовий завод»розглянути і включити до передавального акту вимоги ПАТ «Банк «Демарк»на загальну суму 1433787,83грн., з яких 1405674,34грн. заборгованість за кредитним договором (станом на 23.12.11р.), 28113,49грн. судовий збір.

Представник позивача в судовому засіданні надав клопотання про нездійснення технічної фіксації судового процесу, яке задоволено судом.

Відповідач відзив на позов не надав, повноваженого представника в судове засідання не направив. Ухвала про порушення провадження по справі від 13.04.12р. отримана відповідачем згідно поштового повідомлення №1400602368299.

До початку судового засідання до суду надійшла телефонограма від 15.05.12р. за підписом представника Голови комісії з реорганізації ДП «Ічнянський спиртовий завод»ОСОБА_2 про відкладення розгляду справи у зв'язку з неможливістю явки по технічним причинам.

Представник позивача в судовому засіданні заперечував проти клопотання представника Голови комісії з реорганізації ДП «Ічнянський спиртовий завод» ОСОБА_2 про відкладення розгляду справи вважаючи за можливе розгляд справи за відсутності представника відповідача.

Представник позивача в судовому засіданні подав клопотання про долучення до матеріалів справи документів, письмового нормативно-правового обґрунтування позовних вимог про визнання позивача кредитором відповідача. Вказане клопотання позивача судом задоволено.

Суд не задовольняє клопотання представника Голови комісії з реорганізації ДП «Ічнянський спиртовий завод»ОСОБА_2 про відкладення розгляду справи у зв'язку з його необґрунтованістю та не поданням документів на підтвердження повноважень представника на представлення інтересів юридичної особи та подання відповідних клопотань. Окрім того, відповідно до положення ст.28 Господарського процесуального кодексу України надання повноважень на представництво інтересів сторони в процесі не обмежено будь-яким певним колом осіб.

Відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України №672 від 28.07.10р. «Про утворення Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості»Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією Міністерства аграрної політики щодо утворення Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (далі -ОСОБА_3 підприємство «Укрспирт») на базі майна Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (концерн «Укрспирт»), державних підприємств і об'єднань спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, зазначених в абзаці третьому пункту 2 цієї постанови, з віднесенням Підприємства до сфери управління Міністерства аграрної політики; щодо реорганізації державних підприємств і об'єднань спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, що належать до сфери управління Міністерства аграрної політики, згідно з додатками 1 і 2 шляхом приєднання до Державного підприємства «Укрспирт»та шляхом виділу майна, з використанням якого виготовляється підакцизна продукція, і передачі такого майна до Державного підприємства «Укрспирт».

Відповідно до додатку №1 до вказаної постанови Кабінету Міністрів України визначено Перелік державних підприємств і об'єднань спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, що належать до сфери управління Міністерства аграрної політики і підлягають реорганізації шляхом приєднання до Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, до якого входить і ОСОБА_3 підприємство «Ічнянський спиртовий завод».

Відповідно до наказу Міністерства аграрної політики України №651 від 14.10.10р. наказано реорганізувати державне підприємство «Ічнянський спиртовий завод»(код ЄДРПОУ 00375361, Чернігівська область, м. Ічня) шляхом приєднання до державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт»(код ЄДРПОУ 37199618, м. Київ, вул.Б.Грінченка,1) та створити на базі майна реорганізованих державних підприємств відокремлені підрозділи (філії) без права юридичної особи, визначити ДП «Укрспирт»правонаступником майнових прав і обов'язків реорганізованих державних підприємств, серед яких значиться «Ічнянський спиртовий завод».

Згідно Спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 15.05.12р. в реєстрі значиться ОСОБА_3 підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», ідентифікаційний код 37199618, місцезнаходження: 07400, Київська обл., місто Бровари, вул.Гагаріна, будинок 16.

Розглянувши подані матеріали та враховуючи ту обставину, що ДП «Ічнянський спиртовий завод»перебуває в процесі реорганізації шляхом приєднання до ДП «Укрспирт», суд доходить висновку про необхідність залучення до участі у справі, відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_3 підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», оскільки рішення з даного спору може вплинути на права та обов'язки вказаної особи щодо сторін по справі.

Вислухавши пояснення представника позивача, приймаючи до уваги залучення до участі у розгляді справи третьої особи, неподання відповідачем відзиву та витребуваних судом документів, суд з метою повного та об'єктивного дослідження всіх обставин по даній справі, вважає за необхідне відкласти розгляд справи, зобов'язавши сторони надати витребувані документи. За таких обставин розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України суд, -

У Х В А Л И В :

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_3 підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт»(07400, Київська обл., м. Бровари, вул.Гагаріна, будинок 16).

2 . Розгляд справи відкласти, призначивши судове засідання на 24 травня 2012р. о 10год. 00хв. в приміщенні господарського суду Чернігівської області у м. Чернігові, проспект Миру,20, к.№23.

3. Зобов'язати позивача: направити третій особі копію позовної заяви та додані до неї документи і докази направлення надати суду; надати для огляду оригінали документів, копії яких додані до позовної заяви; докази розміщення публікації в газеті «Голос України»№55 від 26.03.11р. відомостей про строк звернення з кредиторськими вимогами до комісії з реорганізації відповідача; відомості щодо складання комісією з реорганізації відповідача передавального акту та передачі його органу державної реєстрації; представнику в судовому засіданні мати документи, що підтверджують повноваження та посвідчують особу.

4 . Зобов'язати відповідача: надати мотивований письмовий відзив на позовну заяву, всі документи на підтвердження фактів (обставин), що будуть викладені у відзиві; відомості з документальним підтвердженням щодо складання передавального акту та передачі його органу державної реєстрації стосовно майна, майнових прав та обов'язків відповідача, положення про правонаступництво щодо зобов'язань відповідача стосовно вимог позивача; докази письмового повідомлення позивача про припинення юридичної особи; витяг з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб щодо відповідача та його стану; докази публікації в пресі щодо прийняття рішення про припинення відповідача та надання строку для звернення з кредиторськими вимогами; документи щодо підтвердження повноважень ОСОБА_2, який підписав лист від 07.03.12р.; забезпечити явку представника в судове засідання, якому мати документи, що підтверджують повноваження та посвідчують особу.

5. Зобов'язати третю особу надати письмове пояснення по суті позовних вимог, всі документи на підтвердження фактів (обставин), які будуть зазначенні у письмовому поясненні; надати копію статуту; відомості з документальним підтвердженням щодо складання передавального акту та передачі його органу державної реєстрації стосовно майна, майнових прав та обов'язків державного підприємства «Ічнянський спиртовий завод», положення про правонаступництво щодо зобов'язань відповідача стосовно вимог позивача; забезпечити явку представника в судове засідання, якому мати документи, що підтверджують повноваження та посвідчують особу.

6. Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника та завірена печаткою цієї організації, з наданням документів, що підтверджують повноваження особи, яка підписала довіреність); у разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом - відповідним документом, що підтверджує його призначення або обрання (або засвідчені належним чином витяги з них).

7. Попередити сторони, що відповідно до п.5 ст.83 Господарського процесуального кодексу України господарський суд має право стягнути до Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до 1700 грн. за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Суддя Н.Ю.Книш

Дата ухвалення рішення15.05.2012
Оприлюднено17.09.2015
Номер документу50217003
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/29

Ухвала від 04.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

А.М. Осадча

Ухвала від 21.05.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Скакун О.А.

Ухвала від 12.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Овсяннікова

Ухвала від 23.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 24.05.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 24.12.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 22.11.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Судовий наказ від 31.08.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 09.03.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні