Ухвала
від 05.10.2010 по справі 61/229-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"05" жовтня 2010 р. Справа № 61/229-10

вх. № 8356/4-61

Суддя господарського суду Рильова В.В.

при секретарі судового засідання Харківська К.В.

за участю представників сторін:

прокуратури - ОСОБА_1, посвідчення №140 від 115.09.10 р.;

позивача - не з'явився;

відповідача - не з"явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Харківської області справу за позовом Прокурора Комінтернівського району м. Харкова в інтересах держави в особі Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради, м. Харків

до Приватної фірми "Ека", м.Харків

про стягнення 35830,33 грн.

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Комінтернівського району м. Харкова в інтересах держави в особі Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради, звернувся до господарського суду Харківської області з позовною заявою до Приватної фірми "Ека" про стягнення з відповідача на користь позивача заборгованості з орендної плати та пені у сумі 35830,33 грн.

Представник прокуратури в судовому засіданні 05.10.10р. позовні вимоги підтримав в повному обсязі .

Представник позивача в судове засідання 05.10.10р., не з"явився, документів , витребуваних ухвалою суду про порушення провадження у справі від 22.09.10р., не надав. Про час та місце судового засідання був повідомлений належним чином про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення , яке долучено до матеріалів справи.

Відповідач в судове засідання , призначене на 05.10.10р. не з"явився, документів, витребуваних ухвалою суду про порушення провадження у справі від 22.09.10р. та відзиву на позовну заяву, не надав.

На час розгляду справи в матеріалах справи відсутні докази належного повідомлення відповідача про час та місце судового засідання.

Відповідно до статті 22 Господарського процесуального кодексу України сторони мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії, брати участь в господарських засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, заявляти клопотання, давати усні та письмові пояснення господарському суду, наводити свої доводи і міркування з усіх питань, що виникають у ході судового процесу, заперечувати проти клопотань і доводів інших учасників судового процесу, оскаржувати судові рішення господарського суду в установленому цим Кодексом порядку, а також користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів та інше.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення представника прокурора, суд дійшов висновку, що нез'явлення представника позивача та відповідача перешкоджає розгляду справи в даному судовому засіданні та порушує їх права, передбачені ст. 22 ГПК України, а також зважаючи на необхідність витребування у сторін додаткових документів, які потрібні для повного та всебічного розгляду справи, суд відкладає розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 22, 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на "20" жовтня 2010 р. о 10:40

2.Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, площа Свободи 5, 8-й під'їзд, 2-й поверх, кабінет № 210.

3. Зобов'язати учасників судового процесу подати до господарського суду:

прокурора та позивача - належним чином засвідчені копії: свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (позивача та відповідача), витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (на позивача та відповідача) станом на момент розгляду справи , довідки управління статистики про включення до ЄДРПОУ станом на момент розгляду справи (на позивача та відповідача), установчих документів ; довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків на позивача та відповідача;

- правовстановлюючі документи на об"єкт оренди;

- обгрунтований та докладний розрахунок суми пені відповідно до приписів ст. 232 ГК України та положень ст. 3 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов"язань"; письмові пояснення з документальним підтвердженням щодо строку дії договору оренди;

позивача -письмові пояснення з правовим обґрунтуванням та документальним підтвердженням своєї позиції у даній справі ;

відповідача - відзив на позовну заяву з документами в його обґрунтування, при наявності заперечень, їх правове обгрунтування; належним чином засвідчені копії: свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідки про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, довідки управління статистики про включення до ЄДРПОУ станом на момент розгляду справи, установчих документів (оригінали для огляду в судовому засіданні); довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків.

Всім учасникам процесу - оригінали документів, копії яких додані в обґрунтування позовних вимог та заперечень на позов надати в судове засідання для огляду.

Витребувані судом документи надати в належним чином засвідчених копіях або оригіналі у відповідності до положень статті 36 ГПК України.

Представникам сторін при собі мати паспорт (інший документ, що підтверджує особу), оригінал довіреності та її належним чином завірену копію для доручення до матеріалів справи.

4. Попередити сторони, що у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами.

Суддя Рильова В.В.

Дата ухвалення рішення05.10.2010
Оприлюднено17.09.2015
Номер документу50217812
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —61/229-10

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 09.11.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 05.10.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

Ухвала від 22.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Рильова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні