Ухвала
від 29.10.2014 по справі 569/16851/14-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/16851/14-к

УХВАЛА

29 жовтня 2014 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю слідчого ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , яке погоджене старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та процесуального керівництва прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів , -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, СУ УМВС України в Рівненській області старший лейтенант міліції ОСОБА_2 звернулася до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та процесуального керівництва прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів (інформації).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначила , що слідчою групою відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12013190020000126 від 16.04.2013 стосовно кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.205; ч.3 ст.28, ч.2 ст. 366; ч.2 ст.209 КК України.

Слідчий підтримала клопотання в повному обсязі , суду пояснила, що зібраними матеріалами кримінального провадження про фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » встановлено, що вказане товариство відобразило фінансово-господарські відносини із Товариством з обмеженою відповідальністю МП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 . Під час досудового розслідування у кримінальному проваджені №12013190020000126 від 16.04.2013, щодо кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 205, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209 КК України, виникла необхідність у вилученні оригіналів фінансово-господарських документів про проведення фінансово-господарських відносин ТОВ МП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а саме: договорів, накладних, актів приймання-передачі, податкових накладних, документів про проведення оплати за товарно-матеріальні цінності, їх доставку, товарно-транспортних накладних та інших документів, що оформлялися при взаємовідносинах вказаних товариств у період 2012-2014 років. Зазначені документи містять відомості про результати фінансово-господарської діяльності вказаних суб`єктів підприємницької діяльності, суми податкових зобов`язань, осіб, що їх виконували та завіряли від імені юридичних осіб. З метою встановлення осіб, що складали зазначені документи у кримінальному провадженні необхідно провести судово-почеркознавчі експертизи, а тому необхідно вилучити оригінали документів, у зв`язку з чим просить суд його задоволити.

Крім того слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни та знищення речей чи документів, слідчий суддя приходить до висновку про розгляд даного клопотання , без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Заслухавши пояснення слідчого та дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи , що вказані документи та предмети в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, суд вважає,що дане клопотання обґрунтоване, таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.159-164, 372,395 КПК України, слідчий суддя,-

Ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, СУ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до оригіналів документів, що знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю мале підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме: фінансово-господарських документів про проведення фінансово-господарських відносин ТОВ МП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ): договорів, накладних, актів приймання-передачі, податкових накладних, документів про проведення оплати за товарно-матеріальні цінності, їх доставку, товарно-транспортних накладних та інших документів, що оформлялися при взаємовідносинах вказаних товариств у період 2012-2014 років та здійснити їх вилучення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

У відповідності до ст. 309 КПК України, ,ухвала остаточна та оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.10.2014
Оприлюднено16.01.2023

Судовий реєстр по справі —569/16851/14-к

Ухвала від 29.10.2014

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні