Постанова
від 23.03.2011 по справі 2а-4429/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а-4429/10/0770

Рядок статзвітності №6.13

Код 10

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 березня 2011 року м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Луцович М.М.

при секретарі судового засідання Боднар Т.А.

за участю сторін:

представника позивача - ОСОБА_1;

представник відповідача - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовною заявою управління Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області до ТОВ «Консервіс-Трейд» про стягнення заборгованості в сумі 71383,85 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду в Ужгородському районі Закарпатської області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до ТОВ «Консервіс-Трейд» про стягнення з ТОВ «Консервіс-Трейд» на користь управління Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області заборгованість в розмірі 71383,85 грн.

Свої вимоги позивач мотивує наступним. Товариство з обмеженою відповідальністю «Консервіс-Трейд», є страхувальником, а тому згідно статті 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» № 1058 від 09 липня 2003 року є платником страхових внесків. За період з вересня 2010 року по жовтень 2010 року включно товариством з обмеженою відповідальністю «Консервіс-Трейд» не сплачено страхові внески, нараховані за звітні періоди, таким чином має заборгованість зі сплати страхових внесків 68092,64 грн.. У зв'язку з цим управління Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області за несвоєчасну сплату страхових внесків, за період з вересня 2010 року по жовтень 2010 року, відповідно до статті 106 пункту 5 частини 9 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» № 1058 від 09 липня 2003 року було сплаче Рішення №456 від 26 жовтня 2010 року про застосування фінансових санкцій та нарахування пені у розмірі 3291,21 грн., які станом на день розгляду справи відповідачем не сплачено. За наведених обставин просить суд задовольнити позовні вимоги.

Під час судового розгляду даної справи представник позивача повністю підтримав позовні вимоги з мотивів, що наведені в позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання не заявився, хоча про місце і час розгляду справи був повідомлений належним чином, не повідомив суд про причину неявки.

З'ясувавши всі обставини у справі та перевіривши їх належними та допустимими доказами суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає до задоволення з огляду на наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Консервіс-Трейд» зареєстроване як юридична особам 03 серпня 2007 року, що підтверджується копією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А01 № 329058, виданого Ужгородською районною державною адміністрацією Закарпатської області та знаходиться за адресою Ужгородський район, с.Часлівці, вул.Геївська, 2 (а.с. 6).

Відповідно до довідки серії АА № 138121 Закарпатського обласного управління статистики, в єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), керівником товариства з обмеженою відповідальністю «Консервіс-Трейд» є ОСОБА_2 (а.с.7).

Відповідно до поданих відповідачем до управління Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області розрахунків сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті з вересня 2010 року по жовтень 2010 року включно, недоїмка по страховим платежам становить 68092,64 грн. (а.с.а.с. 9-14).

Товариство з обмеженою відповідальністю «Консервіс-Трейд», здійснюючи нарахування заробітної плати, несвоєчасно сплачувало страхові внески у строки визначені ч.б ст.20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», внаслідок чого виникла заборгованість перед управлінням Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області, яка становить 68092,64 грн.

Відповідно до рішення про застосування фінансових санкцій за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності до органів Пенсійного фонду України за №456 від 26 жовтня 2010 року до відповідача було застосовано фінансові санкції у розмірі 3291,21 грн.(а.с.21).

Вказане рішення про застосування фінансових санкцій за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності до органів Пенсійного фонду України, було отримано відповідачем 28 жовтня 2010 року, відповідно до повідомлення про вручення рекомендованого поштового відправлення (а.с.24).

Відповідно до статті 17 частини 2 пункту 6 Закону України «Про загальнообов'язкове державне

пенсійне страхування» № 1058 від 09 липня 2003 рокуфвдаяН^^ етрахуваявнше

зобов'язаний нараховувати, обчислювати та сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Згідно статті 4 пункту 1 Закону №400/97 - ВР від 26 червня 1997 року «Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» для платників збору, визначених п.1 статті 2 Закону №400/97 - ВР встановлюються ставки збору в розмірі 33,2 відсотків від об'єкта оподаткування працівників, що включають витрати на виплату основної і додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, у тому числі в натуральній формі, які визначаються згідно з нормативно - правовими актами, прийнятими відповідно до Закону України «Про оплату праці» (108/95 -ВР), виплати винагород фізичним особам за виконання робіт (послуг) за угодами цивільно - правового характеру, що підлягають обкладенню податком з доходів фізичних осіб, а також суми сплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності, яка здійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю.

Заборгованість відповідача також підтверджується картками особового рахунку (а.с.а.с 15-20) та розрахунком заборгованості із страхових внесків по ТОВ «Консервіс-Трейд» за період вересень - жовтня 2010 року (а.с.8).

Відповідно до статті 106 частини 2 Закону України 1058-ІУ суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Відповідно до статті 106 частини 9 Закону України 1058-ГУ виконавчі органи Пенсійного фонду застосовують до страхувальників фінансові санкції.

Оскільки товариством з обмеженою відповідальністю «Консервіс-Трейд» станом на день розгляду справи не сплачені самостійно нараховані страхові внески, а також фінансові санкції і пеня, то вимоги позивача є обґрунтованими.

З огляду на вищевказане суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають до задоволення.

Керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 160-163 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов управління Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області -задовольнити повністю.

Стягнути з ТОВ «Консервіс-Трейд» (89435, Закарпатська область, Ужгородський район, с. Часлівці, вул. Геївська, 2 код 35170047) на користь управління Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області заборгованість в сумі 71383,85 грн. (сімдесят одна тисяча триста вісімдесят три грн., 85 коп.) грн.

Постанова суду може бути оскаржена ло Львівського апеляційного адміністративного суду протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосуваннясудомчаста™

України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається через Закарпатський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження ^або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Луцович М.М.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.03.2011
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50312163
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4429/10/0770

Ухвала від 02.12.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Постанова від 23.03.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні