Постанова
від 26.12.2012 по справі 2а-0770/3622/12
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2a-0770/3622/12

Рядок статзвіту № 10.1

Код - 11

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 грудня 2012 року м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд під головуванням судді Маєцька Н.Д. за участю секретаря судового засідання Луцанич A.M. та сторін, які беруть участь у справі:

представник позивача: не з'явився;

представника відповідача: не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Іршавському районі до дочірнього підприємства «Ясенова» відкритого акціонерного товариства «Ужгородський механічний завод» про стягнення заборгованості в сумі 2084,57 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 160 частини З КАС України 26 грудня 2012 року було проголошено вступну та резолютивну частини постанови. Повний текст постанови виготовлено та підписано 02 січня 2013 року.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Іршавському районі звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до дочірнього підприємства «Ясенова» відкритого акціонерного товариства «Ужгородський механічний завод» в якій просить суд стягнути з відповідача заборгованість по страховим внескам в сумі 2084,57 гри.

26.12.2012р. від представника позивача надійшла заява, в якій просить суд розглянути справу без його участі за наявними у справі матеріалами, позовні вимоги підтримує повністю.

Представник відповідача заперечень на адміністративний позов не подав, у судове засідання не з'явився повторно, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча належним чином повідомлявся про дату, час і місце судового розгляду.

Фіксування судового засідання не здійснювалось, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 41 КАС України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши подані сторонами документи та матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований у відділенні виконавчої дирекції ФССН в Іршавському районі як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання України (згідно пункту 2.1 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду від 12.07.2007 року №36.

Згідно статті 45 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності " роботодавець (страхувальник) зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і згідно ст. 52 цього ж Закону несе відповідальність за несвоєчасну сплату страхових внесків.

У зв'язку з набранням чинності Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08 липня 2010 року №2464-VI (далі - Закон №2464-УІ) правлінням Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі - Фонд) прийнято постанову правління Фонду від 30.11.2010 року №31 "Про порядок стягнення та обліку заборгованості зі сплати страхових внесків до соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України", зареєстровану в Міністерстві юстиції України 17 грудня 2010 року № 1286/18581. Згідно норм Постанови з 1 січня 2011 року втрачає чинність постанова правління Фону соціального страхування від нещасних

випадків на виробництві та професійних захворювань України від 12 липня 2007 року № 36 "Про затвердження інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві т» професійних захворювань України".

Згідно з абзацом шостим пункту 7 розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення Закону № 2464-VI на період до повного стягнення заборгованості із сплати страхових внесків та сум штрафних санкцій за Фондом зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю нарахування, своєчасності сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій, якими він був наділений до набрання чинності Закону №2464-УІ.

Згідно пункту 4.12 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачанні страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків та профееій-жі захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду від 12.07.2007р. №Щ страхові внески сплачуються юридичними особами - щомісячно, в день одержання коште на оплату праці в установах банків, а при проведенні оплати праці з готівкової виручка натурою - платники зобов'язані не пізніше наступного дня після здійснення виплат подлв до установи банку платіжне доручення на перерахування страхових внесків до Фонд\.

Однак, відповідач під час виплати заробітної плати не проводив сплату внески >відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків зі виробництві та професійних захворювань України в Іршавському районі Закарпатські; області, що підтверджується поданим відповідачем звітом щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів за III квартал 2012р., в якому відповідачем зазначений затишок заборгованості до Фонду в розмірі 2084,57 грн.

Станом на 01.12.2012р. заборгованість відповідача по сплаті страхових внесків не була погашена.

На час розгляду даної адміністративної справи відповідач заборгованість не сплатив.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 11, 70, 71, 86, 94, 104-107, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1 .Адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Іршавському районі до дочірнього підприємства «Ясенова» відкритого акціонерного товариства «Ужгородський механічний завод» про стягнення заборгованості в сумі 2084.57 грн. - задовольнити повністю.

2.Стягнути з дочірнього підприємства «Ясенова» відкритого акціонерного товариства «Ужгородський механічний завод» (вул. Центральна, буд. 31. с. Кушниця. Іршавський район, Закарпатська область, 90151. код 30483497) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Іршавдькому районі Закарпатської області заборгованість по сплаті страхових внесків в розмірі 2084,57 (дві тисячі вісімдесят чотири гривні п'ятдесят сім копійок) грн.

3.Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд, який ухвалив постанову. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Маєцька Н.Д.

Дата ухвалення рішення26.12.2012
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50312447
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/3622/12

Постанова від 26.12.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 12.12.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні