Ухвала
від 26.03.2013 по справі 524/2653/13-к
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/2653/13-к

У Х В А Л А

26.03.2013 року слідчий суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області - ОСОБА_1,

при секретарі - Євтушенко А.С.,

за участю слідчого - Скляренка А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Кременчуці клопотання старшого слідчого в ОВС СВ Кременчуцького МУ УМВС України в Полтавській області капітана міліції ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013180090000374 від 10.03.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

26 березня 2013 року слідчий звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Семеняченко Н.О. про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 21.12.2010 року створено та зареєстровано за № 15851060011003055 у відділі з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців виконавчого комітету Кременчуцької міської ради за адресою: АДРЕСА_1 на ім'я ОСОБА_3, фіктивний суб'єкт підприємницької діяльності ТОВ «Будінвестсервіс» (ЄДРПОУ-32860594), який не вів фінансово-господарську діяльність вказаного підприємства, а виступив директором вказаного підприємства за грошову винагороду та не мав намірів здійснювати його статутну діяльність, а вся офіційна діяльність вказаного підприємства зводилась до заповнення бухгалтерських та податкових документів з метою прикриття незаконної діяльності, а саме вчинення шахрайських дій щодо суб'єктів підприємницької діяльності.

В подальшому 27.09.2011р. працівники ТОВ «Будінвестсервіс» повідомляючи службовим особам ТОВ «Торговий дім «Поділля - Ойл» м. Хмельницький ( ЄДРПОУ 33842911) неправдиві відомості про можливість поставки бітуму, маючи намір не виконувати взяті на себе зобов'язання надали останнім рахунок-фактуру № 38/9 на підставі якого з розрахункового рахунку ТОВ «Торговий дім «Поділля - Ойл» №26000032035600 перераховано грошові кошти в сумі 196 465, 50 гривень на розрахунковий рахунок ТОВ «Будінвестсервіс» №260082860 як оплату за поставку бітуму шляхового БНД 60/90 ДСТУ 4044-2001 в кількості 28,35 тон.

В подальшому директор ТОВ «Будінвестсервіс» ОСОБА_3 та ОСОБА_4 маючи намір не виконувати умови договору з ТОВ «Торговий дім «Поділля - Ойл», отримавши кошти розпорядилися на власний розсуд, шляхом зняття їх з розрахункового рахунку у Кременчуцькій філії ПАТ «Полтава-банк»(МФО 331423) готівкою, а товар не поставили завдавши збитків ТОВ «Торговий дім «Поділля - Ойл» на вказану суму, що є особливо великим розміром..

Для з'ясування обставин правопорушення, а саме встановлення обставин перерахунку ТОВ «Торговий дім «Поділля - Ойл», коштів на ТОВ «Будінвестсервіс» для закупівлі бітуму, встановлення яким чином та ким здійснювалося керування рахунками, зняття готівки та на підставі яких документів проводилось зняття коштів готівкою, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів по відкриттю та обслуговуванню банківського рахунку ТОВ «Будінвестсервіс».

Встановлено, що ТОВ «Будінвестсервіс» при здійсненні господарської діяльності мало банківський рахунок №260082860 відкритий в КФ АБ «Полтава-банк» (МФО 331423).

Старший слідчий в ОВС СВ Кременчуцького МУ УМВС України в Полтавській області капітан міліції ОСОБА_2 в судовому засіданні клопотання підтримав, посилаючись на викладені у ньому обставини.

Представник КФ АБ «Полтава-банк» в судове засідання не з'явився, був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомляв.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого Скляренка А.В., дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що в даному випадку вказані слідчим в клопотанні документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подано клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, одночасно доведеною є можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних слідчим документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою документів, що перебувають у володінні Відділення № 14 філії Придніпровське регіональне управління КФ АБ «Полтава-банк» (МФО 331423), м. Кременчук, вул. Жовтнева буд.11) в зв'язку з чим клопотання слідчого в частині надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159 - 164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в ОВС СВ Кременчуцького МУ УМВС України в Полтавській області капітана міліції ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013180090000374 від 10.03.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України - задовольнити.

1. Дозволити старшому слідчому в ОВС СВ Кременчуцького МУ УМВС України в Полтавській області капітану міліції ОСОБА_2 тимчасовий доступ до охоронюваної законом банківської таємниці, а саме до оригіналів документів ТОВ «Будінвестсервіс» (ЄДРПОУ-32860594) по відкриттю та обслуговуванню банківського рахунку №260082860 відкритого в КФ АБ «Полтава-банк» (МФО 331423), м. Кременчук, вул. Жовтнева буд.11) та можливість вилучення оригіналів наступних документів:

- Договорів по відкриттю та обслуговуванню рахунка та додатків до них;

- Виписку по рахунку в якій зазначено рух коштів з розшифровкою контрагентів, призначення платежу, дата платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сума платежу, вхідний та вихідний залишок коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референс кожного платіжного документу, зняття готівки (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) за період з 01.01.2011р. по 31.12.2012р.,

- заяв на видачу чекових книжок;

- грошових чеків, заяв на видачу готівки;

- карток із зразками підписів та відбитком печатки підприємства;

- довіреностей наданих до банку уповноваженими особами підприємства.

2. У разі вилучення зазначених документів іншими правоохоронними органами, надати дозвіл на тимчасовий доступ до протоколу виїмки, яким підтверджується обсяг та перелік вилучених документів та належним чином завірених копій вилучених документів.

Ухвала повинна бути виконана в строк до 25 квітня 2013 року.

У випадку невиконання ухвали суду про тимчасовий доступ до речей та документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає, як така, що не позбавляє підприємця чи юридичну особу можливості здійснювати свою діяльність, але на неї може бути подано заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя /підпис/

ВІРНО: Слідчий суддя Автозаводського

районного суду м. Кременчука О.С. ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.03.2013
Оприлюднено22.09.2015

Судовий реєстр по справі —524/2653/13-к

Ухвала від 26.03.2013

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Лободенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні