Ухвала
від 11.09.2015 по справі 569/13069/15-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 569/13069/15-к

11 вересня 2015 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 ,з участю слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності слідчого управління УМВС України в Рівненській області майора міліції ОСОБА_2 , розглянувши клопотання,яке погоджене із прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності слідчого управління УМВС України в Рівненській області майор міліції ОСОБА_2 звернувся в суд клопотанням,яке погоджене із прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку на проведення обшуку в будівлі управління (літ. В-3) за адресою: с. Городок, вул. Б.Штейнгеля, 4а, Рівненського району, Рівненської області, тобто в адміністративних приміщеннях ПАТ "Завод "Технопривод", ЄДРПОУ 32200047, де фактично знаходиться її службові особи, право власності на яке належить ТОВ "Рівненський машинобудівний завод", ЄДРПОУ 39506056 (розмір частки 1),

В обґрунтування клопотання вказував,що в провадженні відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ УМВС України в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014180180000053 від 23.04.2014 за фактами привласнення матеріальних цінностей, установчих документів, печаток та штампів ЗАТ "Завод "Технопривод" та зловживання повноваженнями службовими особами ЗАТ "Завод "Технопривод", за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.357, ч.1 ст.364-1 КК України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що службовими особами ЗАТ "Завод Технопривод" (на даний час ПАТ "Завод Технопривод"), код ЄДРПОУ 32200047, юридична адреса вул. Привокзальна, 2, с._Городок, Рівненського району, які здійснювали управління товариством до травня 2014 року ( ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ), неправомірно (без згоди Наглядової (Спостережної) Ради товариства) відчужено на користь ТОВ ПКБ "Українське машинобудівництво" все рухоме і нерухоме майно товариства, внаслідок чого основному акціонеру ВАТ "РЗТА" (99,45%), частка держави в якому становить 36,7%, завдано збитків в особливо великих розмірах.

Разом з тим, колишніми службовими особами ЗАТ "Завод Технопривод", привласнено матеріальні цінності, установчі документи, печатки, штампи ЗАТ "Завод Технопривод" (при звільненні ОСОБА_4 не передав установчі документи, печатки, штампи новообраному директору ОСОБА_6 ).

Окрім цього, в межах даного кримінального провадження розглядається заява керуючого санацією ВАТ "РЗТА" ОСОБА_7 стосовно розтрати основних засобів службовими особами ПАТ «Завод «Технопривод» ОСОБА_6 ,

ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , згідно якої вказаними вище особами було неправомірно відчужено основні засоби на суму 1409000 грн. Дані твердження

ОСОБА_7 підтверджує під час допиту в якості свідка. Окрім цього, зазначає, що арбітражного керуючого ПАТ «Завод «Технопривод» ОСОБА_10 , який виконує свої повноваження згідно ухвали суду, невідомі особи не допускають до майна та документації товариства, що знаходиться на території ПАТ «Завод «Технопривод».

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено достатні дані, які дають підстави вважати, що за місцем знаходження ПАТ "Завод "Технопривод", ЄДРПОУ 32200047 знаходяться речі та документи, які необхідно дослідити шляхом проведення ревізії та експертним шляхом, що стосуються діяльності службових осіб ПАТ "Завод "Технопривод" (раніше ЗАТ "Завод "Технопривод") за період 2013-2015 років, зокрема: первинна бухгалтерська документація, фінансова звітність, баланси підприємства, розрахунково-касова документація, розшифровки до статей балансу, оборотно-сальдові відомості по рахунках бухгалтерського обліку, матеріали інвентаризації, які проводилися за вказаний період, договора, акти приймання передачі майна, матеріалів, обладнання, установчих документів, печаток, штампів, накладні на передачу майна; облікові картки основних засобів; звіти з праці, звіти про виробництво промислової продукції, звіти про наявність та рух основних фондів, амортизацію, звіти про рух грошових коштів, протоколи засідань спостережної (наглядової) ради ЗАТ «Завод «Технопривод»; протоколи зборів акціонерів; реєстр акціонерів; довіреності для представництва інтересів у Спостережній раді товариства; договора, укладені із

ТОВ «ПКБ Українське машинобудівництво»; головна книга; магнітні та флеш-носії інформації, комп`ютерна техніка, на якій розроблювалася документація; штампи, печатки ЗАТ «Завод «Технопривод»; чорнова документація, що має відношення до обставин кримінального правопорушення; інші документи, що можуть містити неправдиві відомості.

Із використанням вказаних предметів і документів можливо встановити повну схему протиправних дій, усіх суб`єктів господарювання, задіяних у вчиненні та приховуванні злочину, встановити місцезнаходження привласнених (легалізованих) коштів, осіб, причетних до їх легалізації, встановлення інших фактів вчинення злочинів.

Встановлено, що адміністративні приміщення, де знаходяться речі і документи ПАТ "Завод "Технопривод", ЄДРПОУ 32200047 знаходяться за адресою: с. Городок, вул. Б.Штейнгеля, 4а, Рівненського району, Рівненської області, що підтверджується рапортом УПЗСЕ УМВС України в Рівненській області, показаннями розпорядника майна ПАТ «Завод «Технопривод» ОСОБА_10 та арбітражного керуючого ВАТ "РЗТА" ОСОБА_7 , іншими даними, здобутими у ході розслідування.

У відповідності до інформаційної довідки Рівненського РУЮ №43592477 від 10.09.2015 право власності на нерухоме майно - будівлю управління (літ. В-3), що знаходиться за адресою: с. Городок, вул. Б.Штейнгеля, 4а, Рівненського району, Рівненської області де фактично знаходяться робочі місця службових осіб ПАТ «Завод «Технопривод», належить ТОВ "Рівненський машинобудівний завод", ЄДРПОУ 39506056 (розмір частки 1).

Покликаючись на викладені обставини, слідчий просить клопотання задовольнити.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши слідчого, приходжу до наступного висновку.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення,а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Тому з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234-235,309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності слідчого управління УМВС України в Рівненській області майору міліції ОСОБА_2 дозвіл на проведення обшуку в будівлі управління (літ. В-3) за адресою: с. Городок, вул. Б.Штейнгеля, 4а, Рівненського району, Рівненської області, тобто в адміністративних приміщеннях ПАТ "Завод "Технопривод", ЄДРПОУ 32200047, де фактично знаходиться її службові особи, право власності на яке належить ТОВ "Рівненський машинобудівний завод", ЄДРПОУ 39506056 (розмір частки 1), з метою відшукання і вилучення речей і документів, які свідчать та підтверджують злочинну діяльність службових осіб ЗАТ «Завод «Технопривод» (ПАТ «Завод «Технопривод») за період 2013 року по теперішній час, зокрема: первинної бухгалтерської документації; фінансової звітності; балансів підприємства; розрахунково-касової документації; розшифровок до статей балансу; оборотно-сальдових відомостей по рахунках бухгалтерського обліку; матеріалів інвентаризації, які проводилися за вказаний період; договорів, актів приймання передачі майна, матеріалів, обладнання, установчих документів, печаток, штампів; накладних на передачу майна; облікових карток основних засобів; звітів з праці; звітів про виробництво промислової продукції; звітів про наявність та рух основних фондів, амортизацію; звітів про рух грошових коштів; протоколів засідань спостережної (наглядової) ради ЗАТ «Завод «Технопривод»; протоколів зборів акціонерів; реєстру акціонерів; довіреностей для представництва інтересів у Спостережній раді товариства; договорів, укладених із ТОВ «ПКБ Українське машинобудівництво», ТОВ "Динеро Капітал" тощо; головної книги; магнітних та флеш-носіїв інформації; комп`ютерної техніки, на якій розроблювалася документація; штампів, печаток ЗАТ «Завод «Технопривод»; чорнової документації, що має відношення до обставин кримінального правопорушення; інших документів, що можуть містити неправдиві відомості.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.09.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу50342216
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/13069/15-к

Ухвала від 11.09.2015

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні