Ухвала
від 16.09.2015 по справі 761/26934/15-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/26934/15-к

Провадження № 1-кс/761/12485/2015

У Х В А Л А

Іменем України

16 вересня 2015 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши скаргу ОСОБА_2 в інтересах Торгово-промислової палати України на бездіяльність слідчого СВ Шевченківського РУ ГУМВС України в м.Києві щодо не внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

в с т а н о в и в:

До Шевченківського районного суду м. Києва надійшла скарга ОСОБА_2 в інтересах Торгово-промислової палати України на бездіяльність слідчого СВ Шевченківського РУ ГУМВС України в м.Києві щодо не внесення ним даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Звертаючись з даною скаргою заявник вказує на те, що 11.09.2015 через свого представника подав до канцелярії Шевченківського РУ ГУМВС України в м.Києві заяву про вчинення кримінального правопорушення, яка у супереч вимогам ст.214 КПК України не була сприйнята як повідомлення про злочин, а дані, що в ній містились не були внесені до ЄРДР.

Слідчий суддя, вивчивши скаргу, прийшов до наступного висновку.

Виходячи із вимог п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України під час досудового розслідування можуть бути оскаржені рішення, дії та бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк.

Також, вказаною процесуальною нормою чітко визначений суб`єктний склад осіб, які мають право звертатися зі скаргами.

У відповідності до ч.2 ст. 58 КПК України представником юридичної особи, яка є потерпілим, може бути її керівник, інша особа, уповноважена законом або установчими документами, працівник юридичної особи за довіреністю, а також особа, яка має право бути захисником у кримінальному провадженні.

Таким чином, вказана процесуальна норма визначає, що на підставі довіреності має діяти виключно працівник юридичної особи.

Втім, до матеріалів скарги представником заявника не додано документу на підтвердження наявності трудових відносин між ОСОБА_2 та Торгово-промисловою палатою України.

Наслідком недотримання вимог кримінального процесуального закону є повернення даної скарги.

Натомість, повернення скарги не позбавляє права повторного звернення до слідчого судді, в порядку , передбаченому КПК України.

На підставі зазначеного, керуючись ст.ст. 303, 304, 395 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в :

Повернути скаргу ОСОБА_2 в інтересах Торгово-промислової палати України на бездіяльність слідчого СВ Шевченківського РУ ГУМВС України в м.Києві щодо не внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Роз`яснити, що повернення скарги не позбавляє права повторного звернення до слідчого судді, в порядку , передбаченому КПК України.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва протягом п`яти днів з дня отримання копії судового рішення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення16.09.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу50363999
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/26934/15-к

Ухвала від 16.09.2015

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мєлєшак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні