Ухвала
від 15.10.2013 по справі 489/8588/13-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

15.10.2013

№ 1-кс/489/951/2013 р.

У Х В А Л А

ім'ям України

15 жовтня 2013 року м. Миколаїв

Суддя Ленінського районного суду м. Миколаєва Захарченко Д.В., розглянувши клопотання слідчого СВ Ленінського РВ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_1 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В :

14.03.2013 р. Ленінським РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області були зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під № 12013160040001537 відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.191 ч.4 КК України, за фактом привласнення державних коштів службовими особами інституту імпульсних процесів та технологій НАН України (ІПТ НАН України) при здійсненні взаємовідносин із БПП «Генератор» в 2012 році.

Слідчий СВ Ленінського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів: реєстраційної справи клієнта ПП "Торговий дім "Аквалайн" (код ЄДРПОУ 36593277), а також чеків, квитанцій, платіжних доручень, та приходно-касових ордерів за 2011-2013 р.р.; роздруківки руху грошових коштів ПП "Торговий дім "Аквалайн" по розрахунковому рахунку: 26003003000397 в національній та іноземній валюті із значенням дати, відправників та отримувачів платежів, а також призначення платежів, загальної суми платежів, коду ЄДРПОУ і назви контрагентів, МФО банків, назви банків за кожний день і за весь період з моменту відкриття рахунку по теперішній час.

які знаходяться в головному офісі АТ «Фінростбанк», за адресою: м. Одеса, пр. Академіка Глушко, 13, в зв'язку з тим, що інформація, яка міститься на розрахунковому рахунку ПП "Торговий дім "Аквалайн", має суттєве значення для встановлення обставин перерахування коштів отриманих ПП "Торговий дім "Аквалайн" в ході виконання робіт за договором субпідряду з інститутом ІПТ НАН України, може бути використана як доказ та іншими способами довести вказані обставини не можливо.

Дослідивши надані матеріали, вважаю, що вказане клопотання підлягає задоволенню, в частині надання тимчасового доступу до документів.

Так, оскільки слідчим, як стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, до яких він просить надати тимчасовий дозвіл та вилучити, перебувають у володінні АТ «Фінростбанк», самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та відомості, які містяться у вказаних носіях можливо використати, як доказ.

При цьому, обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, що містять охоронювану законом таємницю, неможливо довести іншим способами, внаслідок знаходження їх тільки у володінні АТ «Фінростбанк».

У наданні дозволу на вилучення вказаних документів вважаю необхідним відмовити, оскільки слідчим не доведено, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу.

Крім того вважаю, необхідним відмовити у наданні доступу до вказаних документів за 2011 рік, оскільки необхідність доступу до документів за цей період для встановлення обставин, які мали місце у 2012 році, слідчим не доведено.

Керуючись ст.159, 163, 164 Кримінального процесуального кодексу України,

У Х В А Л И В :

Зобов’язати АТ «Фінростбанк» надати слідчому СВ Ленінського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_1, тимчасовий доступ до документів: реєстраційної справи клієнта ПП "Торговий дім "Аквалайн" (код ЄДРПОУ 36593277), а також чеків, квитанцій, платіжних доручень, та приходно-касових ордерів за 2012-2013 р.р.; роздруківки руху грошових коштів ПП "Торговий дім "Аквалайн" по розрахунковому рахунку: 26003003000397 в національній та іноземній валюті із значенням дати, відправників та отримувачів платежів, а також призначення платежів, загальної суми платежів, коду ЄДРПОУ і назви контрагентів, МФО банків, назви банків за кожний день і за весь період з моменту відкриття рахунку по теперішній час.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановляння.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, відповідно до вимог ст.166 КПК України, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий :

Дата ухвалення рішення15.10.2013
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50405702
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —489/8588/13-к

Ухвала від 15.10.2013

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Захарченко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні