Ухвала
від 23.01.2015 по справі 27/151б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23.01.2015 Справа № 27/151Б

Суддя господарського суду Запорізької області Шевченко Тетяна Миколаївна,

розглянувши клопотання ліквідатора Державного відкритого акціонерного товариства «Вуглебуд» про продовження строків ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора Когут В.В. та додані до нього матеріали у справі № 27/151Б про банкрутство Державного відкритого акціонерного товариства «Вуглебуд», м. Макіївка, Донецької області,

ВСТАНОВИВ:

20.01.2015 до господарського суду Запорізької області від ліквідатора Державного відкритого акціонерного товариства «Вуглебуд» Когут В.В. надійшло клопотання про продовження на шість місяців строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора у справі № 27/151Б про банкрутство Державного відкритого акціонерного товариства «Вуглебуд», визнаного банкрутом постановою господарського суду Донецької області від 28.08.2007 на підставі ст. 51 Закону про банкрутство.

Розглянувши клопотання, суд вважає, що у його прийнятті слід відмовити, виходячи з наступного.

Згідно зі статтею 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у попередньої редакції Закону - № 2343-Х11, за якою здійснюється провадження у справі, строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до пункту 86 Постанови Пленуму Верховного Суду України №15 від 18 грудня 2009р. «Про судову практику у справах про банкрутство» у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд зазначає про відкриття ліквідаційної процедури без зазначення строку. Її тривалість не повинна перевищувати 12 місяців. Пізніше строк ліквідаційної процедури за клопотанням ліквідатора або комітету кредиторів може бути продовжено судом, про що виноситься ухвала. Загальний строк ліквідаційної процедури не може перевищувати 18 місяців. Ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури Закон не містить.

Отже, враховуючи викладене, у суду відсутні правові підстави для продовження ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора, передбачений законом строк яких закінчився.

З аналізу наведених вище норм права вбачається, що ліквідатор у справі продовжує виконувати повноваження ліквідатора до завершення ліквідаційної процедури або до припинення його повноважень судом.

Враховуючи вищезазначене, арбітражний керуючий Когут В.В. повинна виконувати повноваження ліквідатора у вищевказаній справі.

Крім того, згідно із частиною третьою статті 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.

Разом з тим, ліквідатором до клопотання не долучені документи, достатні для ухвалення судового рішення. Зокрема, до клопотання ліквідатора не долучені правовстановлюючі документи, які підтверджують наявність у ліквідатора - арбітражного керуючого Когут В.В. на даний час права на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), не надано доказів в підтвердження належного виконання ліквідатором покладених на нього судом обов'язків (проміжний звіт, рішення комітету кредиторів, тощо).

Оскільки заявником у належній спосіб не доведено тих обставин, на які він посилається, а у господарського суду на цієї стадії відсутня можливість встановити їх, у прийнятті заяви ліквідатора слід відмовити.

Керуючись ст. 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 4 1 , 4-5, ч.1 ст. 62, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Відмовити у прийняті клопотання (вх. № 0906/1747 від 20.01.2015) ліквідатора про продовження строків ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора Когут В.В. у справі № 27/151Б про банкрутство Державного відкритого акціонерного товариства «Вуглебуд», м. Макіївка, Донецької області.

Копію ухвали надіслати заявникові.

Додаток на адресу заявника: клопотання з додатками всього на 15 арк.

Суддя Т.М. Шевченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення23.01.2015
Оприлюднено18.09.2015
Номер документу50455306
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/151б

Ухвала від 14.01.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 14.01.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 01.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 17.05.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 23.01.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 22.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 22.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні