Постанова
від 14.09.2015 по справі 908/4594/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 номер провадження справи 29/59/15

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

Іменем України

14.09.2015 Справа 908/4594/15

м. Запоріжжя

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТ АСПЕКТ", код з ЄДР - 38951084, м. Запоріжжя

про банкрутство

Суддя Кричмаржевський В.А.

За участю представника боржника - Лаврентьєва Є.А.

Установив :

Згідно з ухвалою господарського суду Запорізької області від 26.08.2015р. порушено провадження у справі № 908/4594/15 про банкрутство ТОВ "ІНВЕСТ АСПЕКТ", код з ЄДР - 38951084, м. Запоріжжя, засідання суду, на якому буде розглянуте питання про визнання боржника банкрутом, призначене на 14 вересня 2015р.

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТ АСПЕКТ", код з ЄДР - 38951084, м. Запоріжжя, відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зареєстроване за адресою: 69063 м.Запоріжжя вул. Комсомольська, 3.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців учасниками підприємства-боржника є Товариство з обмеженою відповідальністю "ФІНІНВЕСТ ПЕРСПЕКТИВА", код з ЄДР - 38927177, та Кописов Іван Вікторович, якими 27 травня 2015р. прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності товариства, призначено головою ліквідаційної комісії - Кописова І.В., строк для заявлення вимог кредиторів визначено - два місяці з дня оприлюднення повідомлення про припинення юридичної особи (протокол загальних зборів учасників № 5 від 27.05.2015р.).

Представленим суду витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців також підтверджується, що 27.05.2015р. до ЄДР внесено запис про рішення учасників щодо припинення юридичної особи - ТОВ "ІНВЕСТ АСПЕКТ", код з ЄДР - 38951084.

В «Бюлетені державної реєстрації» № 319 (14) опубліковане повідомлення про припинення ТОВ "ІНВЕСТ АСПЕКТ", код з ЄДР - 38951084, шляхом ліквідації з відображенням визначеного строку - до 29.07.2015р. для пред'явлення вимог кредиторів.

В межах визначеного двомісячного строку претензію з вимогами до боржника пред'явило ТОВ «ХАМЕЛЬ-БУД», код з ЄДР-38150395, на суму - 470.000 грн. Заборгованість боржником визнається та обліковується у відповідній бухгалтерській документації.

Про ліквідацію боржника листами повідомлені Білоцерківська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області - податкова інспекція за попереднім місцем реєстрації боржника, ДПІ у Комунарському районі ГУ ДФС у Запорізькій області, УПФУ в Комунарському районі м.Запоріжжя, УПФУ у м. Білій Церкві Київської області, Фонди соціального страхування та інші контролюючі органи, відомий кредитор - ТОВ «ХАМЕЛЬ-БУД», код з ЄДР-38150395, що підтверджено наданими листами-повідомленнями та реєстром поштових відправлень.

Згідно з ч.8 статті 111 ЦК України ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, перелік пред'явлених кредиторами вимог кредиторів, результати їх розгляду.

Суду представлено проміжний ліквідаційний баланс боржника станом на 05.08.2015р., який відповідає встановленим вимогам.

В ході здійснення досудової ліквідації товариства встановлено, що у нього відсутні активи для погашення кредиторських вимог, у зв'язку з цим учасниками товариства прийнято рішення про звернення з відповідною заявою до господарського суду.

Частиною 1 статті 16 Закону про банкрутство визначено, що перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Баланс підприємства відображує перевищення пасивів над активами.

Згідно з вимогами ч.3 статті 110 ЦК України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому Законом "Про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом".

Частиною 1 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Матеріалами справи підтверджено, що заявником дотримано встановлених законом вимог щодо ліквідації юридичної особи за рішенням власника, у боржника недостатньо активів для задоволення кредиторських вимог.

Майна боржника недостатньо для задоволення кредиторських вимог.

Частиною 1 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Господарський суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що боржник правомірно звернувся до суду з відповідною заявою, оскільки наявні усі ознаки його неплатоспроможності.

Відповідно до ч.2 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Згідно зі статтею 37 цього ж Закону у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

Встановлені обставини і матеріали справи свідчать про неспроможність боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, виконати грошові зобов'язання, внаслідок чого є підстави для застосування до боржника процедури ліквідації у справі про банкрутство, а тому боржника необхідно визнати банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру.

Боржником заявлено клопотання про призначення голови ліквідаційної комісії боржника - Кописова Івана Вікторовича ліквідатором боржника.

Господарський суд, враховуючи той факт, що голова ліквідаційної комісії Кописов І.В. здійснював процедуру досудової ліквідації боржника та ознайомлений з усіма обставинами справи, а також відсутність у боржника активів, за рахунок яких можливо було б здійснити оплату послуг ліквідатора - арбітражного керуючого, вважає за доцільне призначити ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії - Кописова І.В.

На підставі викладеного та керуючись статтями 2, 7, 37, 38, 40 та 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " , суд -

Постановив:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТ АСПЕКТ", код з ЄДР - 38951084, м. Запоріжжя, банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити голову ліквідаційної комісії - Кописова Івана Вікторовича, ідентифікаційний номер - 3000907395.

Оприлюднити на офіційному веб -сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНВЕСТ АСПЕКТ", код з ЄДР - 38951084, м. Запоріжжя, банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Зобов 'язати ліквідатора у визначеному законом порядку і строк здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс для затвердження.

Копію постанови надіслати : боржнику, ліквідатору - Кописову І.В., державному реєстратору Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції, Комунарському ВДВС Запорізького міського управління юстиції, ДПІ у Комунарському районі м.Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області, Білоцерківській ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, ТОВ «ХАМЕЛЬ-БУД», код з ЄДР-38150395, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Суддя В .А . Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення14.09.2015
Оприлюднено18.09.2015
Номер документу50455420
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/4594/15

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 15.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 24.09.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні