Ухвала
від 07.09.2015 по справі 910/23371/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

0,2

УХВАЛА

про повернення заяви

про порушення справи про банкрутство

07.09.2015Справа № 910/23371/15

Суддя Яковенко А.В., розглянувши

спільну заяву Хмельницького обласного центру зайнятості; Красилівського районного центру зайнятості; Вінницького обласного центру зайнятості; Рівненського обласного центру зайнятості; Херсонського обласного центру зайнятості; Волинського обласного центру зайнятості

до Приватного малого підприємства "Квант А" (код ЄДРПОУ 20573270)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

          Заявники звернулися до суду зі спільною заявою про порушення справи про банкрутство Приватного малого підприємства "Квант А", у зв'язку з неможливістю останньої погасити заборгованість у розмірі 2 402 711,20грн.

Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Згідно ч. 1 ст. 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” заява про порушення провадження у справі про банкрутство подається боржником або кредитором у письмовій формі та повинна містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; ім'я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); ім'я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); виклад обставин, що є підставою для звернення до суду; перелік документів, що додаються до заяви.

Частиною 2 ст. 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” визначено, що до заяви про порушення справи про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази того, що сума безспірних вимог кредитора (кредиторів) сукупно становить не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, якщо інше не передбачено цим Законом; рішення суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили; відповідна постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора; докази того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави).

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” до заяви кредитора також додаються докази надсилання боржнику копії заяви та доданих до неї документів.

Згідно приписів ст. 56 Господарського процесуального кодексу України, позивач, прокурор чи його заступник зобов‘язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Як встановлено судом,матеріали поданої спільної заяви про порушення справи про банкрутство не містять доказів надсилання боржнику копії заяви та доданих до неї документів, оскільки до даної заяви не долучено опису вкладення у цінний лист, що є порушенням ст. 56 ГПК.

З огляду на викладене, суд позбавлений можливості встановити, яка саме заява була направлена на адресу боржника.

Крім того, оскільки подана ксерокопія квитанції не відповідає вимогам ст. 36 ГПК України, а тому не може бути належними доказами надсилання на адресу боржника копії заяви про порушення справи про банкрутство і доданих до неї документів. Фінансові документи, яким є і поштова квитанція мають подаватися в оригіналі.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посаду якої у заяві не зазначено; заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі.

          Враховуючи викладене вище, заява про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи підлягають поверненню заявнику без розгляду.

          Керуючись п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, Господарський суд м. Києва -

УХВАЛИВ:

Спільну заяву Хмельницького обласного центру зайнятості; Красилівського районного центру зайнятості; Вінницького обласного центру зайнятості; Рівненського обласного центру зайнятості; Херсонського обласного центру зайнятості; Волинського обласного центру зайнятості про порушення справи про банкрутство Приватного малого підприємства "Квант А" повернути без розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Суддя                                         А.В. Яковенко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.09.2015
Оприлюднено23.09.2015
Номер документу50460177
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/23371/15

Ухвала від 07.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні