Ухвала
від 01.10.2013 по справі 4/76
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

01.10.2013 р. Справа№ 4/76

Господарський суд Львівської області у складі судді Морозюка А.Я.,

при секретарі Іванів Н.С.

розглянувши у судовому засіданні справу за заявою Прокурора Пустомитівського району Львівської області в інтересах держави в особі Державної інноваційної фінансово-кредитної установи, в особі Львівського регіонального відділення Державної інноваційної фінансово-кредитної установи, м. Львів

про банкрутство: Державного підприємства «Науково-дослідний центр рідких мінеральних добрив» (81100, Львівська область, м. Пустомити, вул. Гайдамацька, 16, ідентифікаційний код 05393524)

за участю представників:

від прокуратури: ОСОБА_1 - прокурор прокуратури м. Львова

від Державної інноваційної фінансово-кредитної установи: ОСОБА_2 - юрист першої категорії

від ДПІ у Пустомитівському районі: не з'явився

від Пустомитівського РЦЗ: ОСОБА_3 - головний спеціаліст - юрисконсульт

від УПФУ в Пустомитівському районі Львівської області: не з'явився

від ВВД ФСС від НВВ та ПЗУ у Пустомитівському районі Львівської області: ОСОБА_4 - головний спеціаліст юридичного відділу

від Головного управління юстиції у Львівській області Відділу з питань банкрутства: ОСОБА_5 - начальник відділу з питань банкрутства

від Міністерства аграрної політики України: не з'явився

від боржника: не з'явився

розпорядник майна: ОСОБА_6 - арбітражний керуючий

ВСТАНОВИВ :

Прокурор Пустомитівського району Львівської області в інтересах держави в особі Української державної інноваційної компанії, в особі Львівського регіонального відділення Української державної інноваційної компанії, звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Державного підприємства «Науково-дослідний центр рідких мінеральних добрив» (81100, Львівська область, м. Пустомити, вул. Гайдамацька, 16, ідентифікаційний код 05393524).

Ухвалою суду від 22.04.2008 р.(суддя Гриців В.М.) заяву прийнято до розгляду і порушено провадження у справі про банкрутство Державного підприємства «Науково-дослідний центр рідких мінеральних добрив», введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Розгляд справи відкладався з підстав викладених у відповідних ухвалах суду, в судових засіданнях оголошувались перерви.

Надалі прокурор уточнив назву ініціюючого кредитора - таким є Державна інноваційна фінансово-кредитна установа. У зв'язку із тим, що згідно постанови КМУ №1007 від 08.08.2007р. Українську державну інноваційну компанію перейменовано в Державну інноваційну фінансово-кредитну установу, суд в ухвалі від 05.06.2008 р. прийшов до висновку, що ініціюючим кредитором у справі про банкрутство Державного підприємства «Науково-дослідний центр рідких мінеральних добрив» є Державна інноваційна фінансово-кредитна установа.

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Державного підприємства „Науково-дослідний центр рідких мінеральних добривВ» опубліковане 03 липня 2008 року в газеті В«Урядовий кур'єр В» №119.

Ухвалою суду від 29.09.2009 р. усунуто ОСОБА_7 від виконання обов'язків розпорядника майном боржника - Державного підприємства „Науково-дослідний центр рідких мінеральних добривВ» . Розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого ОСОБА_6.

Слід зазначити, що на підставі Закону України В«Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизаціїВ» Державне підприємство „Науково-дослідний центр рідких мінеральних добривВ» є в переліку підприємств, що не підлягають приватизації(додаток № 1 до закону). За приписами ч.5 ст.5 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , положення цього Закону застосовуються до юридичних осіб-підприємств, що є об'єктами права державної власності, які не підлягають приватизації, в частині санації чи ліквідації після виключення їх у встановленому порядку з переліку таких об'єктів.

Отже, в силу закону щодо боржника - Державного підприємства „Науково-дослідний центр рідких мінеральних добривВ» не можуть застосовуватись ні судова процедура санації, ні судова процедура ліквідації, до виключення його у встановленому порядку з переліку таких об'єктів.

Ухвалою суду від 31.05.2010 р. затверджено реєстр вимог кредиторів Державного підприємства „Науково-дослідний центр рідких мінеральних добривВ» .

Ухвалою суду від 19.04.2011 р. виправлено описку, допущену в мотивувальній і резолютивній (п.2.) частинах ухвали від 31 травня 2010 року. Визнано учасником провадження у справі про банкрутство державного підприємства „Науково-дослідний центр рідких мінеральних добривВ» - Міністерство аграрної політики України. Засідання суду призначено на 26.05.2011 р.

У зв'язку з обранням судді Гриців В.М. суддею Львівського апеляційного господарського суду та внаслідок повторного автоматизованого розподілу 18.05.2011 р., справу №4/76 розподілено судді Морозюку А.Я.

Розгляд справи відкладався з підстав викладених у відповідних ухвалах суду, зокрема, у зв'язку з тим, що від Міністерства аграрної політики України не надійшло відповіді на лист розпорядника майна щодо можливого ініціювання виведення державного підприємства „Науково-дослідний центр рідких мінеральних добривВ» із переліку підприємств, які не підлягають приватизації. Ухвалою суду від 23.08.2011 р. виправлено описку допущену в абзаці 5 описової частини та в пункті 1 резолютивної частини ухвали господарського суду Львівської області від 31.05.2010 р. по даній справі. Ухвалою суду від 13.09.2011 року затверджено оплату послуг арбітражного керуючого - розпорядника майна ОСОБА_6

На адресу суду надійшла заява поточного кредитора УПФУ в Пустомитівському районі Львівської області про уточнення поточних кредиторських вимог які виникли станом на 01.10.2012 р. та складають 49 450,69 грн.

Як зазначено у звіті розпорядника майна (надійшов до суду 04.02.2013 р.) та в протоколі №8 засідання комітету кредиторів від 31.01.2013 р., представник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи повідомив, що у зв'язку із набранням чинності Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», розгляд Центральним апаратом ДІФКУ проекту мирової угоди, запропонованого керівником боржника, триває; станом на 04.02.2013 р. відповідей чи пропозицій на неодноразові звернення щодо можливого ініціювання виведення боржника із переліку підприємств, які не підлягають приватизації, від Міністерства аграрної політики України не надходило.

У звіті розпорядника майна №4/76-3/14 від 20.05.2013 р., зазначено, що станом на 20.05.2013 р. жодної відповіді чи пропозицій від Міністерства аграрної політики України не надходило. Згідно протоколу №9 засідання комітету кредиторів від 16.05.2013 р., у зв'язку із невизначеним терміном розгляду проекту мирової угоди зобов'язано розпорядника майна звернутись до суду з клопотанням про відкладення розгляду справи на три місяці. Ухвалою суду від 21.05.2013 р. за клопотанням розпорядника майна розгляд справи відкладено на 20.08.2013 р. Ухвалою суду від 20.08.2013 р. розгляд справи відкладено на 01.10.2013 р.

09.09.2013 р. на адресу суду надійшов лист від Міністерства аграрної політики та продовольства України №31-4/512 від 03.09.2013 р., в якому Міністерство як орган управління майном ДП «Український науково-дослідний і проектно-конструкторський центр рідких мінеральних добривВ» на виконання подання Генеральної прокуратури України від 12.08.2013 р. щодо припинення справ про банкрутство державних підприємств, що не підлягають приватизації, просить зупинити провадження у справі про банкрутство ДП «Український науково-дослідний і проектно-конструкторський центр рідких мінеральних добривВ» до виключення його з переліку підприємств, що є об'єктами права державної власності, які не підлягають приватизації.

01.10.2013 р. розпорядник майна подав суду клопотання про відкладення розгляду справи на три місяці у зв'язку з тим, що на даний час триває розгляд проекту мирової угоди, а також звіт про проведену роботу. У вказаному звіті зазначено, що станом на 30.09.2013 р. на неодноразові звернення в Міністерство аграрної політики України щодо можливого ініціювання виведення боржника із переліку підприємств, які не підлягають приватизації, жодної відповіді чи пропозицій не надходило. Крім того, за час проведення процедури розпорядження майном пропозицій від інвесторів, санаторів, засновників, директора підприємства та інших бажаючих осіб стосовно поліпшення фінансової долі підприємства та погашення кредиторської заборгованості не надходило. Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів №10 від 27.09.2013 р. на засіданні комітету кредиторів було прийнято рішення звернутись до суду із клопотанням про відкладення розгляду справи на три місяці у зв'язку з тим, що у Центральному апараті Державної інноваційної фінансово-кредитної установи триває розгляд проекту мирової угоди, запропонованого керівником боржника.

В судовому засіданні 01.10.2013 р. розпорядник майна пояснив, що на даний час триває розгляд проекту мирової угоди у Центральному апараті Державної інноваційної фінансово-кредитної установи, просив розгляд справи відкласти.

Представник Відділу з питань банкрутства ГУЮ у Львівській області в судовому засіданні пояснив, що вбачає за доцільне припинити провадження у справі, оскільки в силу закону щодо боржника не можуть застосовуватись ні судова процедура санації, ні судова процедура ліквідації, питання укладення мирової угоди не було вирішено, тому подальше провадження у справі про банкрутство є неефективним.

Представник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи підтримав клопотання, подане розпорядником майна на виконання рішення комітету кредиторів, про відкладення розгляду справи на три місяці для розгляду кредитором проекту мирової угоди. Присутні в судовому засіданні представники кредиторів проти відкладення розгляду справи заперечень не навели.

Враховуючи наведене, беручи до уваги клопотання Міністерства аграрної політики та продовольства України за №31-4/512 від 03.09.2013 р., а також доводи представника Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Львівській області, суд вважає за доцільне призначити засідання, в якому буде вирішуватись питання щодо подальшого провадження у справі №4/76 про банкрутство Державного підприємства «Науково-дослідний центр рідких мінеральних добрив».

Керуючись ст.ст. 5, 13, 15, 16 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (в редакції до набрання чинності Законом України №4212-VI від 22.12.2011 р.), ст.ст. 77, 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Засідання суду, в якому буде розглядатись питання щодо подальшого провадження у справі №4/76 про банкрутство Державного підприємства «Науково-дослідний центр рідких мінеральних добрив», призначити на: 17.10.13 р. о 11:45. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: 79014; м. Львів, вул. Личаківська, 128, 5-й поверх, каб. № 507.

2. Розпоряднику майна боржника : 1) надати суду документально підтверджений звіт про проведену роботу; 2) розглянути вимоги УПФУ в Пустомитівському районі, про результати розгляду повідомити заявника, докази повідомлення надати суду; 3)надати суду докази вжиття заходів щодо погодження проекту мирової угоди із кредиторами та органом управління майном боржника.

3. Комітету кредиторів - подати суду пропозиції з урахуванням приписів Закону України В«Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизаціїВ» та ст.ст.4,5 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (в редакції до набрання чинності Законом України №4212-VI від 22.12.2011 р.).

4. Учасникам провадження у справі про банкрутство - надати суду докази укладення та погодження у встановленому порядку мирової угоди щодо боржника.

5. Викликати в судове засідання учасників провадження у справі про банкрутство.

6. Копію ухвали надіслати прокуратурі м. Львова, кредиторам, боржнику, розпоряднику майна, Міністерству аграрної політики України, Головному управлінню юстиції у Львівській області Відділу з питань банкрутства, Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України.

Суддя Морозюк А.Я.

Дата ухвалення рішення01.10.2013
Оприлюднено23.09.2015
Номер документу50462221
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство: Державного підприємства «Науково-дослідний центр рідких мінеральних добрив» (81100, Львівська область, м. Пустомити, вул. Гайдамацька, 16, ідентифікаційний код 05393524)

Судовий реєстр по справі —4/76

Ухвала від 26.12.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Марченко Ю.І.

Ухвала від 21.11.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Марченко Ю.І.

Ухвала від 07.11.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Марченко Ю.І.

Ухвала від 15.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 24.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 23.02.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 09.02.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні