Ухвала
від 22.01.2015 по справі 914/4277/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

22.01.2015 р. Справа№ 914/4277/14

За позовом: Львівського комунального підприємства «Старий Сихів» (79049, м. Львів, пр. Червоної Калини, 109; ідент.код 20806515)

до Відповідача: Львівського обласного благодійного фонду «Діти Чорнобиля Львівщини» (79066, м. Львів, вул. Кавалерідзе, 8, офіс 75а; ідент.код 13824122)

про стягнення заборгованості у сумі 5 896,28грн. за спожиті послуги з теплопостачання.

Cуддя: Шпакович О.Ф.

Секретар: Прокопів І.І.

Представники:

Позивача: Олешик О.М. - Довіреність від 29.10.2014;

Відповідача: Буренок В.Л. - Голова Фонду.

Львівським комунальним підприємством «Старий Сихів» заявлено позов до Львівського обласного благодійного фонду «Діти Чорнобиля Львівщини» з вимогою про стягнення суми боргу (5 896,28грн.), що виник у зв'язку з простроченням Відповідачем оплати вартості теплової енергії, яка постачалась згідно з Договором №20 від 15.10.2004.

15.01.2015 Позивачем надано (письмово) Додаткові пояснення по суті спору.

Представник Позивача зазначив про підтримання Підприємством заявленої вимоги та надав (усно) пояснення по суті спору.

20.01.2015 Відповідачем надано (письмово) Заперечення на позов з обґрунтуванням відсутності підстав для стягнення з Фонду спірної суми коштів. Крім цього, у зазначеному Запереченні Відповідачем заявлено про застосування судом позовної давності до вимоги Позивача.

Представником Відповідача зазначено про відсутність підстав для задоволення позову, оскільки Позивач не забезпечував приміщення (яке орендує Фонд) тією тепловою енергією, яка б відповідала встановленим вимогам.

У судовому засіданні, згідно з нормою ч.3 ст.77 ГПКУ, судом оголошувалась короткочасна перерва, - для налаштування системи звукозапису.

У зв'язку з необхідністю подання Позивачем додаткових доказів, - наявні підстави (ч.1 ст.77 ГПКУ) для відкладення розгляду справи.

Виходячи з наведеного та керуючись нормами ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, - суд

У Х В А Л И В:

1. Відкласти розгляд справи та призначити її розгляд у судовому засіданні на 03.02.2015р. о 16:00 год.

2. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, кабінет № 515.

3. Зобов'язати:

Сторін:

- виконати вимоги ст. 33 ГПКУ та Ухвал суду (у повному обсязі);

- забезпечити (незалежно від можливості конкретних фізичних осіб прибути у судове засідання) участь у судовому засіданні повноважних представників, яким відомо про обставини, що є підставою позову, і які, відповідно, можуть надати суду обґрунтовані пояснення по суті спору.

Позивача (додатково):

- надати Акт про від'єднання об'єкту Відповідача від гарячого водопостачання;

- надати щомісячні розрахунки визначення обсягу та вартості теплової енергії, яка постачалась до об'єкту Відповідача у спірному періоді;

- надати щомісячні Рахунки (Квитанції) на оплату Відповідачем вартості теплової енергії (у спірному періоді) та докази їх вручення Відповідачу.

Відповідача (додатково):

- надати докази звернення до Позивача з вимогою про забезпечення належного теплопостачання.

4. Попередити Учасників процесу про обов'язковість виконання Ухвали суду (ст. 4-5 ГПКУ) із врахуванням, при цьому, наступних вимог:

1) Згідно з нормами ст.59ГПКУ, Відповідач вправі надати суду Відзив на позовну заяву із зазначенням у ньому обґрунтованих доводів стосовно суті позовних вимог.

Виходячи з норм ч.3 ст.22 ГПКУ, копія Відзиву підлягає надісланню Позивачу.

2) Відповідно до норм ст.22 ГПКУ, Позивач вправі:

-збільшити або зменшити розмір позовних вимог, а також - відмовитись від позову (повністю чи частково);

-змінити (до початку розгляду спору по суті) предмет або підставу позову.

При цьому, обов'язковим є надання суду відповідної заяви (у письмовій формі), а також - надіслання такої заяви (копії) іншим Учасникам судового процесу.

3) Згідно з нормами ст.36 ГПКУ, письмові докази необхідно надавати в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. При наданні копій документів, необхідно надавати також оригінали документів для здійснення їх огляду судом.

4) Копії документів , згідно з ч. 2 ст. 36 ГПКУ та п. 2.2. Постанови Пленуму ВГСУ № 18 від 26.12.2011 р., необхідно надавати засвідченими у порядку, встановленому пунктом 5.27 Національного стандарту України "Державна уніфікована система організаційно - розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003" (затвердженого Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики № 55 від 07.04.2003р.).

5) Заяви, клопотання, пояснення та інші документи необхідно подавати (через канцелярію суду) не пізніше, ніж за день до судового засідання (для забезпечення своєчасного надходження їх до судді та ознайомлення з ними). При надсиланні кореспонденції через орган поштового зв'язку - враховувати нормативні строки пересилання.

При відсутності або неможливості подання належних документів, - необхідно надати суду обґрунтовані письмові пояснення про причини зазначених обставин. Також, Учасники процесу вправі використати право, передбачене нормами ст. 38 ГПКУ.

При поданні документів посилання на номер справи - обов'язкове.

Суд приймає лише ті документи, які надійшли у канцелярію (при особистому поданні чи через орган поштового зв'язку) і пройшли обов'язкову реєстрацію в автоматизованій системі документообігу суду.

6) Обов'язок Учасників процесу із забезпечення участі представників у судовому засіданні не залежить від можливостей конкретних фізичних осіб прибути у судове засідання (при неможливості прибуття конкретної фізичної особи у судове засідання Учасник процесу зобов'язаний забезпечити участь іншого представника).

Суд , згідно з нормою ч. 1 ст. 69 ГПКУ, здійснює розгляд спору у межах двомісячного строку , що зумовлює необхідність обов'язкового забезпечення Учасниками процесу участі представників у кожному судовому засіданні.

7) Згідно з нормами ст.ст. 4-3, 33 ГПКУ, судочинство здійснюється виключно на засадах змагальності , що зобов'язує Учасників процесу доводити наявність обставин, які є підставою їх вимог чи заперечень, шляхом подання належних і допустимих доказів (ст. 34 ГПКУ).

У ході судового процесу, згідно з нормами ст. 38 ГПКУ, суд не вправі здійснювати витребування доказів з власної ініціативи, що зобов'язує Учасників процесу неухильно дотримуватись вимог ст.ст. 4-3, 33 ГПКУ щодо своєчасного надання суду усіх необхідних доказів у справі, які підтверджують фактичні обставини спору (відповідно до яких суд приймає рішення).

5. Повідомити Учасників процесу про наступне:

1)У ході провадження у справі, згідно з нормою ст. 87 ГПКУ, судові рішення не надсилаються Учасникам процесу, представники яких були присутніми у судовому засіданні , у якому прийнято відповідні рішення, тому, у такому випадку, копії судових рішень Учасники процесу вправі отримувати безпосередньо у суді за відповідною заявою.

2)Відповідальність за невиконання судових рішень (у тому числі - ухвал) передбачена нормами ст.83 (п.5 ч.1) ГПКУ та ст.382 ККУ.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя Шпакович О.Ф.

Дата ухвалення рішення22.01.2015
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50467532
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості у сумі 5 896,28грн. за спожиті послуги з теплопостачання.

Судовий реєстр по справі —914/4277/14

Ухвала від 03.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Шпакович О.Ф.

Ухвала від 22.01.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Шпакович О.Ф.

Ухвала від 03.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Шпакович О.Ф.

Рішення від 10.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Шпакович О.Ф.

Ухвала від 03.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Шпакович О.Ф.

Ухвала від 03.12.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Шпакович О.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні