Ухвала
від 27.08.2014 по справі 759/14486/14-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/2786/14

ун. № 759/14486/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 серпня 2014 року слідчий суддя Святошинського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором прокуратури Святошинського району м.Києва ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів

встановив:

27.08.2014р. до Святошинського районного суду м. Києва надійшло клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів - вилучити в оригіналах (здійснити їх виїмку) фінансово-господарську документацію у Комплексної дитячо-юнацької школи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за весь період з 01.01.2013р. по теперішній час, які перебувають у його володінні, податкова адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 .

Клопотання мотивоване тим, що в провадженні СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві перебуває кримінальне провадження № 42014100080000052, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.02.2014р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст. 107 КПК України.

Зважаючи на те, що існує реальна загроза зміни або знищення даної інформації розгляд клопотання старший слідчий просить проводити без виклику службових осіб Комплексної дитячо-юнацької школи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні яких знаходиться дана інформація.

В судовому засіданні старший слідчий та прокурор підтримали заявлене клопотання та просили його задовольнити, пояснивши, що отриманні в результаті документи будуть використані під час досудового розслідування кримінального провадження за № 42014100080000052 від 13.02.2014р.

Вивчивши матеріали клопотання, врахувавши думку старшого слідчого, старшого прокурора, які підтримали заявлене клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

У ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені службові особи Комплексної дитячо-юнацької школи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » склали завідомо неправдивий експертний звіт щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по об`єкту: «Капітальний ремонт приміщення КДЮСШ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_2 .

Крім того, невстановлені службові особи Комплексної дитячо-юнацької школи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зловживаючи службовим становищем, тобто умисно, в інтересах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », всупереч інтересам служби, підписали акт приймання виконаних підрядних робіт № 08 на загальну суму 825 000, 00 грн., за договором № 75 від 06.08.2013 року, на підставі якого зазначеному підприємству перераховано бюджетні кошти у загальній сумі 825 000, 00 грн., у той час, як ремонтні роботи фактично виконані лише на суму 1489, 00 грн. вказаними діями державним інтересам завдано істотну шкоду.

Вище вказані факти повністю підтверджуються зібраними матеріалами по даному кримінальному провадженню.

Такі відомості потребують дослідженню шляхом подальшого проведення криміналістичних досліджень, а саме необхідно провести почеркознавчу експертизу по записам та підписам, які виконані від імені службових осіб Комплексної дитячо-юнацькою школою « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та інших осіб, техніко-криміналістичну експертизу відтисків печаток, проведення позапланової документальної перевірки щодо дотриманості податкового законодавства України службовими особами Комплексної дитячо-юнацькою школи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) розрізі фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та іншими контрагентами вказаної юридичної особи, з метою встановлення чіткою суми завданого збитку Державі у вигляді не надходження грошових коштів до бюджету держави, проведення економічної експертизи, проведення аналізу істотних та інших умов договору, фінансово-господарської діяльності між вказаними товариствами відповідно до діючого законодавства України, а також інші відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

Наказом Міністерства юстиції України № 53/5 від 08.10.98 затверджено Інструкцію про призначення та проведення судових експертиз та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень. Згідно науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів.

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке здобуте в результаті його вчинення, з метою захисту інтересів суспільства та Держави від кримінальних правопорушень, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини старший слідчий просить клопотання задовольнити.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Заслухавши пояснення слідчого, думку прокурора, вивчивши зміст клопотання і надані суду письмові докази, враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність підстав вважати, що документи, які будуть отримані, можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому клопотання слідчий суддя визнає обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 92, 94, 107, 110, 163-165, 309, 395 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Святошинського РУ ГУ МВС України в місті Києві ст. лейтенанту міліції ОСОБА_3 , або працівникам МВС України у порядку ст.ст. 40, 41 КПК України, про тимчасовий доступ до речей і документів - вилучити в оригіналах (здійснити їх виїмку) фінансово-господарську документацію у Комплексної дитячо-юнацької школи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за весь період з 01.01.2013 по теперішній час, які перебувають у його володінні, податкова адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 , а саме:

1)оригінали первинних фінансово-бухгалтерських (господарських) документів, за весь період діяльності по взаємовідносинам Комплексної дитячо-юнацької школи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) по ланцюгу укладання договірних відносин, а саме: контракти (договори) та додатки до них; додаткові угоди; документи, які підтверджують виконання договору або наявність яких є обов`язковою згідно зі змістом контракту (договору); фінансово-господарські документи та банківські виписки, що свідчать про реальність сплати коштів по договору; реєстри отриманих та виданих податкових накладних;

2)всі документи стосовно проведення капітального ремонт приміщення КДЮСШ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: проектно-коштирисна документація, дозвільні та погоджувальні документи (в тому числі від таких організацій: ІНФОРМАЦІЯ_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , тощо), детальний розрахунок кошторисної частини проектної документації, акти прийому-передачі виконаних об`єктів будівництва, акти прийняття виконаних робіт, ліцензії, документи стосовно вартості та переліку використаних будівельних матеріалів, тощо;

3)контракти (договори), з пов`язані з виконанням капітального ремонт приміщення КДЮСШ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_2 , тощо; додаткові угоди, що укладались до контрактів (договорів), зміни та доповнення, дотримання форми; документи, які підтверджують виконання договору або наявність яких є обов`язковою згідно зі змістом контракту (договору), а саме: звіт виконавця акт виконаних робіт, рахунки фактури та інші дані, що свідчать про факт виконання договору; податкові накладні, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, та інші дані, що свідчать про реальність здійснюваних операцій; документи, що підтверджують транспортування (перевезення) товарів, а саме: договори перевезення, транспортного експедирування та документи про їх виконання, а саме товарно-транспортні накладні тощо, договори зберігання товару, довіреності з даного приводу; фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату коштів, а саме: платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО, банківські виписки та інші дані, що свідчать про реальність сплати коштів по договору; реєстр обліку придбання (реалізації) товарів (робіт, послуг), технічну документацію, сертифікати якості; реєстри отриманих та виданих податкових накладних; фотокопії реєстраційних та установчих документів Комплексної дитячо-юнацької школи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), договори оренди (свідоцтво про право власності) на приміщення за юридичною та фактичною адресою, на склади та інші приміщення, які використовуються під час фінансово-господарської діяльності;

4)оригінал особової справи директора Комплексної дитячо-юнацької школи « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_5 , а саме: заява про прийняття на роботу, договори за сумісництвом; накази про прийняття на роботу; договори про повну матеріальну відповідальність; документи (посадові інструкції чи інший документ) де роботодавець роз`яснює працівникові його права і обов`язки та проінформувано під розписку про умови праці; документи, де роботодавець ознайомлює працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором; документи, де роботодавець проінструктував працівника з техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці і протипожежної охорони; табелі обліку використання робочого часу (ф. № П-5); документи щодо кадрового обліку від роботодавця, а саме табельний номер, особова картка за формою П-2 та документи, що подає або заповнює працівник, влаштовуючись на роботу (заява про прийняття на роботу, анкета, автобіографія, тощо), копії документів про освіту, інші.

Ухвала може бути оскаржено до Апеляційного суду м.Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення, а особами, без виклику яких постановлено ухвалу протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Слідчий суддя

Святошинського районного

суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.08.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу50489329
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —759/14486/14-к

Ухвала від 27.08.2014

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Петренко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні