Постанова
від 08.02.2007 по справі 333-2007а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

333-2007А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Автономна Республіка Крим, 95000, м.Сімферополь, вул. К.Маркса, 18, к.

ПОСТАНОВА

Іменем України

08.02.2007Справа №2-3/333-2007А

За позовом - Прокурора Чорноморського району в інтересах держави в особі Виконавчої дирекції відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в АРК, м. Сімферополь

До відповідача -  СТОВ „Дозорне”, Чорноморський р-н

Про стягнення 1373,03  грн.             

Суддя  Соколова І.О.

П Р Е Д С Т А В Н И К И :

Від  позивача –  представник Кононенко І.В., д/п від 03.01.07 р.  

Від відповідача –     представник не з'явився

З участю прокурора – Куінджи М.А.

Сутність спору:  Прокурор Чорноморського району в інтересах держави в особі Виконавчої дирекції відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в АРК, м. Сімферополь  звернувся з позовом про стягнення з відповідача – СТОВ „Дозорне”, Чорноморський р-н 1373,03 грн. заборгованості у зв'язку з несплатою  страхових внесків.

                       Позивач та прокурор у судовому засіданні підтримали позовні вимоги у повному обсязі.

Відповідач двічі не забезпечив явку свого представника в судове засідання, не представив затребувані судом документи, у тому числі відзив на позов, незважаючи на те, що про день та місце слухання справи був повідомлений належним чином – рекомендованою поштою по юридичній адресі.

За клопотанням позивача та прокурора термін розгляду справи був продовжений.

У відповідності зі ст. 128 Кодексу Адміністративного судочинства України, неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони не є перешкодою для розгляду справи.

       Судом встановлено:

         Згідно зі ст. 36-1 Закону України „ Про прокуратуру” підставою для представництва в суді інтересів держави є наявність порушень або загрози порушення економічних, політичних і інших державних інтересів внаслідок протиправних дій ( бездіяльності) фізичних або юридичних осіб, які виникають у відносинах між ними або з державою.

Позовна заява була подана прокурором   в  інтересах держави в особі органу, що уповноважений здійснювати функції в спірних правовідносинах – відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в АР Крим, який згідно Положення „ Про відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності” є органом державної виконавчої влади, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами,  зумовленими народженням та похованням.

Згідно зі ст. 9 Закону України „Про відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності” від 18.01.01 р. № 2240, страхування здійснюється Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, який є юридичною особою, некомерційною самоврядною організацією.

         У результаті проведеної перевірки, було встановлено, що  ТОВ «Дозорне» зареєстроване та  є платником страхових внесків у Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, реєстраційний номер 010600000093.

Відповідно представленого до Фонду відповідачем звіту за 9 місяців 2006 р. про нарахування та утримання страхових внесків і використання коштів Фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності сума простроченої заборгованості за ТОВ «Дозорне» складає 1373,03 грн.

Згідно ст. 27 Закону України «Про загальнообов'язкове соціальне страхування», страхувальник зобов'язаний нараховувати та сплачувати у встановлені строки та в повному об'ємі страхові внески. Тариф, розмір внесків та порядок їх сплати визначені ст. 21 вищевказаного Закону.

Однак, у порушення цих вимог законодавства відповідач не провів відрахування страхових внесків, в результаті чого перед позивачем виникла заборгованість у розмірі 1373, 03 грн., що підтверджується звітом (а.с. 9).

       При таких обставинах, суд вважає, що  позов прокурора Чорноморського  району в інтересах держави в особі Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в АРК, м. Сімферополь підлягає задоволенню, тому що він підтверджуються матеріалами справи, заснован на нормах чинного законодавства.

При цьому суд враховує, що відповідач не представив своїх обґрунтованих заперечень по заявленому позову.

             Керуючись ст. ст. 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд  

П О С Т А Н О В И В :

1. Позов задовольнити.

                  2. Стягнути з ТОВ «Дозорне» (Чорноморський р-н, с. Дозорне, вул. Урожайная, 18,  р/р 26008301323415  в ТОБО № 4 КЦО ПІБ,МФО 324430, ЗКПО 30730869)   на користь Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в АРК( м. Сімферополь, вул. Р.Люксембург, 17-а, КРФ АКБ Укрсоцбанк, ЗКПО 22325042, р/р 25608440254910, МФО 324010) 1373,03  грн. заборгованості.

У разі неподання  заяви про апеляційне оскарження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення (у разі складання  постанови у повному обсязі, відповідно до ст. 160 КАСУ -  з дня складення у повному обсязі).

        Якщо після подачі заяви  про апеляційне оскарження , апеляційна скарга не подана, постанова вступає в законну силу  через 20 днів після подання заяви про апеляційне  оскарження.  

        Постанова може бути оскаржена в порядку і строки передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Крим                                        Соколова І.А.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення08.02.2007
Оприлюднено20.08.2007
Номер документу505211
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —333-2007а

Постанова від 08.02.2007

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Соколова І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні