Постанова
від 07.09.2015 по справі 806/2771/15
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2015 року Житомир справа № 806/2771/15

категорія 8.4.3

           Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Шимоновича Р.М.,

розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Коростишівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області до Приватного підприємства "Авангард-Кор" про припинення юридичної особи,

встановив:

Коростишівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Житомирській області звернулась до суду із даним позовом. Просила припинити юридичну особу - Приватне підприємство "Авангард-Кор" за неподання більше року контролюючим органам податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, посилаючись при цьому на частину 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Відповідач заперечення проти позову суду не надіслав. Про розгляд справи у порядку скороченоого провадження, відповідно до частини 4 статті 33, частини 11 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України, вважається повідомленим належним чином.

Приватне підприємство "Авангард-Кор" як платник податків знаходиться на обліку в Коростишівській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області

Відповідно до пп. 16.1.2, 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний: вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Як видно із акту Коростишівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області від 23.04.2015 № 30/06-10-151, відповідач не звітує з 01.01.2012, тобто на день подачі позову до суду - більше року. Перед бюджетом заборгованості - не має, про що свідчить довідка позивача № 16-25 від 07.07.2015.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Згідно з пунктом 67.2 статті 67 Податкового кодексу України, контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Наведені обставини є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Судові витрати, відповідно до частини 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, не стягуються.

Керуючись статтями 86, 94, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

постановив:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство "Авангард-Кор" (ідентифікаційний код 33772420).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова суду, прийнята в порядку скороченого провадження, виконується негайно, та крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          

Суддя                                                             Р.М.Шимонович

Дата ухвалення рішення07.09.2015
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50607847
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/2771/15

Постанова від 07.09.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 21.07.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні