Постанова
від 27.03.2007 по справі 15/100-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/100-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31     http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

27 березня 2007 р.                                                                                Справа № 15/100-07

Суддя господарського суду Курко О.П.

при секретарі судового засідання Білоконна О.В. , розглянувши матеріали справи

за позовом:Прокурора Тивірвського району в інтересах держави в особі Тиврівського районного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Малиновського, 12, смт. Тиврів, Тиврівський район, Вінницька область, 23300   

до: Дочірнього сільськогосподарського рибоводного підприємства "Тиврівський рибцех" СВАТ "Вінницярибгосп",  с. Івонівці, Тиврівський район, Вінницька область, 23351  

про стягнення заборгованості з сплати страхових внесків на суму 4422 грн.

          

Представники :

позивача     :   Ніколюк О.В. - за дорученням

відповідача :   не з'явився

прокуратури:  не з'явився

ВСТАНОВИВ :

          Заявлено позов про стягнення з Дочірнього сільськогосподарського рибоводного підприємства "Тиврівський рибцех" СВАТ "Вінницярибгосп" на користь Тиврівського  районного центру зайнятості заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в сумі 4422 грн.

          Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі, посилаючись на обставини викладені в позовній заяві, просив позов задоволити.

          Представник відповідача в судове засідання не з'явився, причини своєї неявки суду не повідомив, про час та місце розгляду справи повідомлений завчасно та належним чином, про що свідчить  повідомлення про вручення поштового відправлення  № 271033. За таких обставин неявка представника відповідача згідно ст. 128 КАС України не є перешкодою в розгляді справи, а тому судом ухвалено провести розгляд справи за наявними в ній матеріалами.

          Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, надавши юридичну оцінку поданих до справи доказів, суд з'ясував наступне:

          Дочірнє сільськогосподарське рибоводне підприємство "Тиврівський рибцех" СВАТ "Вінницярибгосп" зареєстроване в Тиврівському районному центрі зайнятості як платник страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття згідно поданої заяви від 10.04.2002р.

          Станом на 01.01.2007р. за відповідачем утворилась заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в сумі 4422 грн., що підтверджується розрахунковою відомістю про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 2006 рік, поданою відповідачем  до Тиврівського РЦЗ та обопільно підписаним актом звірки взаєморозрахунків між сторонами.

          Законом України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” від 02.03.2000 р. визначено порядок сплати страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, який є цільовим централізованим страховим фондом, некомерційною самоврядною організацією, який бере на себе зобов'язання щодо збору страхових внесків.

          Відповідно до ч. 2 ст. 35 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” роботодавець зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

          Ч.1 ст. 38 вказаного Закону передбачено, що роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність реєстрації як платник страхових внесків, несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками, у тому числі через ухилення від реєстрації як платника страхових внесків, або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню. Згідно ч.2 ст. 38 строк давності у разі стягнення страхових внесків, пені, та фінансових санкцій, передбачених цією статтею, не застосовується.

          Станом на день розгляду справи відповідач не погасив заборгованість по страховим внескам в сумі 4422 грн., про що підтвердив в судовому засіданні представник позивача.

          Враховуючи викладене, беручи до уваги відсутність заперечень відповідача щодо предмету позову, суд дійшов висновку, що вимоги позивача обґрунтовані, відповідають обставинам справи та наявним матеріалам, у зв'язку з чим позов підлягає задоволенню відповідно до чинного законодавства та у межах заявлених вимог, в сумі 4422 грн.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 158, 162, 163, 167, 255, 257  КАС України, -

ПОСТАНОВИВ :

Позов задовольнити.

Стягнути з Дочірнього сільськогосподарського рибоводного підприємства "Тиврівський рибцех" СВАТ "Вінницярибгосп" (ЄДРПОУ 01294357, с. Івонівці, Тиврівського р-ну, Вінницької обл., р/р 260048912 в "Райффайзен" Банк "Аваль", м. Вінниця, МФО 302247) на користь Тиврівського районного центру зайнятості (ЄДРПОУ 20086914, вул. Малиновського, 12, смт. Тиврів, Тиврівського р-ну, Вінницької обл., р/р 37172001000828 в УДК у Вінницькій області, МФО 802015) 4422 грн. заборгованості по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Відповідно до ст. 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. При цьому апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до суду апеляційної інстанції через суд , який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                    Курко О.П.

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення27.03.2007
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу506080
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/100-07

Ухвала від 27.03.2007

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

Ухвала від 07.03.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

Ухвала від 19.03.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

Постанова від 27.03.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Курко О.П.

Ухвала від 07.02.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Курко О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні